Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 13/2017
Headlines

Onderwijsorganisaties en onderwijsbonden tekenen manifest PO in Actie   
Woensdagmiddag tekenden onderwijsorganisaties en onderwijsbonden gezamenlijk een manifest van PO in Actie. Hierin roepen zij de politiek op om een eerlijker salaris en minder werkdruk voor leraren in het basisonderwijs vast te leggen.

'Kloof kinderopvang en basisschool moet weg'  
De kloof tussen kinderopvang en basisschool moet verdwijnen om verlies van kennis bij de overstap zo veel mogelijk te voorkomen. Er is betere samenwerking nodig. Opvang en school moeten zelfs compleet kunnen samengaan in een "leer- en ontwikkelcentrum''.

Onderwijsvrijstellingen voor leerlingen met complexe problemen fors hoger    
Steeds meer leerlingen met complexe problemen zitten thuis omdat scholen en gemeenten geen passende onderwijsplek kunnen vinden. De laatste vijf jaar is het aantal onderwijsvrijstellingen voor deze kinderen gestegen van 3.107 naar 5.537.

Kinderen tekenen slechter dan vroeger, toch heeft het vak de volle aandacht  
In het vak Kunstzinnige oriëntatie wordt de meeste tijd besteed aan beeldende activiteiten, zoals tekenen. Toch blijken leerlingen uit groep 8 minder goed te kunnen tekenen dan twintig jaar geleden.

Nederlands onderwijs populairder dan ooit  
In Nederland studeren ruim 112.000 internationale studenten. Het hoogste aantal ooit gemeten, concludeert Nuffic in de analyse van de laatste cijfers over studentenmobiliteit. In totaal studeren er studenten met 164 verschillende nationaliteiten in het hoger onderwijs. Daarmee wordt de studentenpopulatie steeds diverser.

March for Science strijdt voor behoud van objectieve wetenschap     
Op zaterdag 22 april 2017 vindt op het Museumplein in Amsterdam de allereerste March for Science plaats. Deze mars, met als thema ‘Science, not silence’, wordt in steden over de hele wereld gehouden om aandacht te vragen voor onafhankelijke wetenschap.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
OAB Maltha
Blog
Bij de huisarts: ook een leermoment   

Kinderen sjouwen en spelen erop los op schoolpleinen. Klimmen, klauteren, duikelen, schommelen en rennen. Heerlijk om de energie kwijt te kunnen en nieuwe energie op te doen voor een middag muziek en aardrijkskunde. Maar dan gebeurt het. Een jongetje uit groep 4 ligt huilend onder de nieuw geplaatste vogelnestschommel. De derde al deze week. De huisarts constateert een lichte hersenschudding. Ik stuur de jongen per post een Angry Bird-knuffel toe om de pijn te verzachten en houd in mijn achterhoofd dat hier iets moet veranderen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp