Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 31/2015
Headlines
Elf onderwijsinstellingen genomineerd voor de Beste Werkgevers Awards 2015
Elf onderwijs instellingen zijn genomineerd voor de Beste Werkgevers Awards 2015. Deze organisaties behoren tot de 100 Beste Werkgevers van Nederland. Op 6 oktober maken Effectory en Intermediair de winnaars bekend.
 
Dekker: 'Een kind dat zich niet veilig voelt, komt niet aan leren toe'
Met ingang van 1 augustus gaat de nieuwe Wet Sociale Veiligheid op school in. Deze wet verplicht scholen om pesten tegen te gaan. Wanneer een school onvoldoende actie onderneemt tegen pestgedrag kan de Onderwijsinspectie maatregelen nemen. 
Mbo-opleidingen weigeren nog steeds zorgleerlingen
Mbo-scholen in Nederland blijken nog steeds afwijzend tegenover kwetsbare jongeren die door een beperking of ziekte extra ondersteuning nodig hebben. Dat blijkt onder meer uit klachten bij het meldpunt van jongerenorganisatie JOB voor mbo'ers. 
'Ongewenste seks komt vooral voor bij laagopgeleide jongeren'
Veertig procent van de meisjes en jonge vrouwen tussen de 12 en 25 jaar heeft wel eens ongewild seks gehad. Daarnaast is 20 procent van de jonge vrouwen met seksuele ervaring verkracht. 
 
Manifest VVE: nieuwe afspraken voor een goede (voor)school(se) start
Zo veel mogelijk peuters voor- en vroegschoolse educatie bieden, achterstand op de basisschool voorkomen en zorgen voor een succesvolle start van de (basis)schoolloopbaan. Dat is het doel van het nieuwe Manifest voor- en vroegschoolse educatie 2015-2018. 
Vmbo-school Breda vraagt leerlingen om Verklaring Omtrent het Gedrag
Een vmbo-school in Breda vraagt alle leerlingen van het derde jaar, leerrichting Zorg en Welzijn, om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren. Een vader van een leerling is het hier niet mee eens en is van mening dat de school niets te maken heeft met een eventueel strafrechtelijk verleden van een leerling. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Windesheim Flevoland
Column
Looking for a Bachelor? Find your match!

Last year, the UvA introduced a new application procedure for its Bachelor’s programmes: UvA Matching. It may sound like some sort of new, romantic dating game, and it actually does have some similarities.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.