Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 8/2014
Headlines
Onderzoek Kenniscentrum Hogeschool Utrecht excellent
Het onderzoek van het Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening, van Hogeschool Utrecht, is excellent. Zo oordeelde een commissie van externe experts op de gebieden van onderzoek, zorg en bestuur. Ook de inhoudelijke kwaliteit en de impact van het Kenniscentrum op de praktijk wordt als excellent beoordeeld. “De commissie heeft een kwalitatief hoogwaardig kenniscentrum leren kennen dat na tien jaar nog altijd gezien kan worden als voortrekker voor het hbo in Nederland.”
AOb op scholenbezoek om passend onderwijs
De Algemene Onderwijsbond (Aob) gaat op 6 en 13 maart langs op scholen om in gesprek te gaan over het passend onderwijs en samen met de leraren een checklist in te vullen. Het bezoek moet vooral leraren de mogelijkheid geven hun ervaringen te delen.
14 masteropleidingen Maastricht University als beste uit de bus
Volgens de Keuzegids Masters 2014 die vandaag verschijnt, staan veertien opleidingen van de Universiteit Maastricht binnen hun categorie op de eerste plaats. In totaal behaalden 28 opleidingen een top 3 positie. Twee opleidingen ontvangen tevens het kwaliteitszegel voor opleidingen die volgens CHOI, dwars op de disciplines, tot de top van het Nederlandse onderwijs behoren.
Veel belangstelling gezonde school: extra geld VWS en OCW
De bewinds - personen van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stellen € 2 miljoen extra ter beschikking voor Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl op scholen. Het animo onder scholen is zo groot dat het huidige budget voor ondersteuning vanuit de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl niet toereikend is.
Autorijlessen voor leerlingen met autisme of ADHD
Mensen die autistisch zijn of ADHD hebben, kunnen bij een autorijschool uit Heerjansdam speciale rijlessen volgen. Rij-instructeur Arnold de Jong heeft de basisworkshop en training 'Autisme en ADHD' van Spectrum Brabant gevolgd om te leren wat de beste manier is om deze bijzondere doelgroep te leren autorijden.
 
Baby ontwikkelt zich beter door volwassen taalgebruik
Ouders kunnen niet vroeg genoeg beginnen met praten tegen hun kind. Hoe eerder en hoe meer baby's volwassen taalgebruik krijgen te horen, hoe beter het is voor de ontwikkeling van de hersenen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit Stanford.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Humanity House
actie
Column
interview afbeelding
Aanpakken mediawijsheid en seksuele opvoeding
Naaktfoto’s verspreiden via internet. Gaat dat over seks of over pesten? Het kan allebei, zo blijkt uit het recente onderzoek ‘Jeugd en Cybersafety’. Grensoverschrijdend gedrag op internet gaat vaak over seks. Tegelijk heeft seks vaak met internet te maken. Wij pleiten voor het tegelijkertijd aanpakken van mediawijsheid en seksuele opvoeding. Dit is een oproep voor leerkrachten, docenten en andere opvoeders. Geeft u voorlichting over anticonceptie, condoomgebruik en seksualiteit? Pak internet meteen mee en geef informatie over de kansen en risico’s.
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.