Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief September 2013
 
 
 
‘Texel Innovatie-eiland’ wint Solar Tours Trofee!
Op 25 september jl., tijdens de Vakbeurs Energie,  nam Brendan de Graaf de Solar Tours 2013 Trofee in ontvangst! In mei werden Noord-Holland en Texel bezocht door een bus van Solar Tours. 12 Texelse locaties werden toegelicht door Roel Struick van de Gemeente Texel en Brendan de Graaf. De gezamenlijke zonnepanelencampagne ‘Texel, eiland in de zon’ werd door Rob Boerée (directeur Agentschap NL) genoemd als ’een mooie samenwerking op het eiland’.
Uit totaal 60 projecten is ‘Texel Innovatie-eiland’ met de meeste stemmen gekozen tot winnaar. De prijs stimuleert dat Nederland ook na de tours blijft leren van de als beste gekozen zonne-energieprojecten in 2013. Lees meer
 
Aanmeldingen project ’Texel, slim zelfvoorzienend’ stromen binnen
Meteen na het verspreiden van de folder over het nieuwe slimme meetproject op Texel, in combinatie met de display KIEK!, liep het storm met  aanmeldingen om mee te doen aan de pilot. Er zijn op dit moment meer dan 250 aanmeldingen. Er is nog plaats, wees er echter snel bij. Omdat het om een test gaat, kijkt TexelEnergie wat de beste mix aan deelnemers is. Na inschrijving hoort u zo snel mogelijk van ons of u mee kunt doen. Wilt u meer weten? U kunt hier de folder bekijken. Direct aanmelden kan via deze link.
 
Geslaagd ledenuitje
Tijdens een gezellig en informatief ledenuitje op 6 september jl. brachten we met de bus een bezoek aan Pronk Bio Energie in Warmenhuizen. We namen een kijkje bij de biovergister van de familie Pronk. Vervolgens hebben we een  windmolen van dichtbij en zelfs van binnen bekeken. Ook benieuwd naar wat we hebben gezien? Een uitgebreid fotoverslag leest u hier
 
Informatieavond Zonnepanelen goed bezocht
Op 20 september jl. werd in Question Plaza een informatieavond gehouden.   Duurzaamheidsactivist Floris Mokveld uit Roermond wist de leden van TexelEnergie goed te boeien. Hij legde op een heldere manier uit hoe zonnepanelen werken, welke je moet hebben, en wat je er wel en niet mee kunt doen. Na de pauze volgde uitleg van directeur Brendan de Graaf over het zonneweideproject  en participeren daarin. Ook het project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’, het nieuwe slimme meetproject dat is gekoppeld aan de display KIEK!, werd nader toegelicht.
 
Strategienota
Op 4 november presenteert TexelEnergie de strategienota die door TexelEnergie is opgesteld. We nodigen geïnteresseerde leden uit om kennis te nemen van de beleidsinhoudelijke zaken, en hierover met elkaar van gedachten te wisselen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@texelenergie.nl.
 
Mee naar Samsø?
Er zijn nog plaatsen in de bus voor de studiereis naar Samsø, van 17 tot en met 19 oktober a.s.  Samsø dekt vanaf 2000 de energievraag volledig met eigen opgewekte energie. Zelfs mensen vanuit de gemeentes Vlieland en Schiermonnikoog hebben zich aangemeld voor de reis. Er staan  bezoeken gepland aan o.a. de ‘Energi Akademi’,  een biomassaverwarming,  windenergiecentrales op land en op zee,  en diverse kleinere projecten. Informatie over het programma, de kosten en het aanmelden vindt u hier.
 
Straal het uit!
TexelEnergie heeft speciaal  voor zakelijke klanten gevelbordjes van plexiglas laten maken,  met de tekst:  ‘Wij werken met  TexelEnergie’. Afstandhouders om het bordje netjes aan de muur te bevestigen maken het helemaal af. Als u belangstelling heeft, neem dan even contact met ons op,  dan wordt een dergelijk bordje bij u gemonteerd. 
 
 
De coöperatie van en voor u