Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief Oktober 2013
 
 
 
Project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’ op Utility beurs
Plannen worden werkelijkheid! Het project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’, met bijbehorende display KIEK!, was aanwezig op de European Utility beurs 2013 (15 tot en met 17 oktober ) in de Amsterdam RAI. Het Texelse project werd door de partners in beeld gebracht met fraaie foto’s van Texel. Op de beurs werd ook bekend gemaakt dat Siemens mee gaat doen aan het project.

› Meer over de Utility beurs
 
Project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’ bijna van start
Nog even, dan worden de eerste energiesystemen geplaatst binnen de pilot van het project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’. Heeft u tot nu toe getwijfeld om mee te doen? Niet nodig; u kunt er alleen maar uw voordeel mee doen. Meld u zich snel aan, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Vooral mensen met zonnepanelen roepen we op om te reageren. U hoort zo snel mogelijk na het aanmelden of u mee kunt doen (niet alle aanmeldingen komen in aanmerking voor deze proef).

› Meer informatie over Texel, slim zelfvoorzienend
 
Presentatie strategienota
Voelt u zich betrokken bij het reilen en zeilen van TexelEnergie? Op maandag 4 november vanaf 19.30 uur bespreken we de strategienota, die door TexelEnergie is opgesteld. We nodigen geïnteresseerde leden uit, om kennis te nemen van de beleidsinhoudelijke zaken, en hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Locatie is Texel Catering Ruud Boom, Stoompoort 16 te Oudeschild. Wilt u meepraten, meldt u zich dan direct aan via secretariaat@texelenergie.nl (aanmelden kan tot en met vrijdag 1 november 12:00 uur).
 
Texelse zonneweide komt langzaam van de grond
Het realiseren van een zonneweide is een omvangrijk proces. Directeur Brendan de Graaf: ‘Best verrassend dat je zoveel moeite moet doen om iets te realiseren wat overheden nastreven . De gesprekken met provincie en gemeente lopen en zijn in ieder geval positief. Ook de eerste aanmeldingen van Texelse participanten zijn binnen.’ Wilt u misschien ook participeren in de zonneweide? U kunt dit (vrijblijvend) aangeven via de website.
 
Back to Samsø – 17 tot en met 19 oktober 2013
Al bij de veerboot naar Samsø werd de aandacht van de studiereizigers (meest eilandbewoners) getrokken door een brandstofbesparende vinding: mega-zuignappen langs de kade, die de Deense boot tijdens het laden en lossen aan de kant houdt zonder dat deze tegengas hoeft te geven. Een systeem waar ook TESO mee gaat werken in 2014.

Een belangrijke vraag tijdens het bezoek aan de Deense Energie Academie was: ‘How can we make inspiration infectious?’ (Hoe kunnen we inspiratie aanstekelijk maken). Voorlichter Michael Christensen legt uit wat daar voor nodig is: ‘heel veel koffie en zo nodig gratis bier’. Lees het verslag op de website.
 
Vacature TexelEnergie
Op korte termijn hebben we plaats voor een Verkoopmedewerker/accountmanager voor de zakelijke markt, voor 38 uur per week. Het uitbouwen en opzetten van salesactiviteiten is een primaire taak in deze functie. Daarnaast is het onderhouden van contacten met relaties en klanten van TexelEnergie een belangrijk onderdeel. Meer informatie over deze vacature is te lezen op onze website.
 
TexelEnergie op Twitter
Behalve via Facebook, kunt u TexelEnergie ook volgen op Twitter. De 1000e volger is inmiddels een feit; er zijn dan ook vaak actuele en interessante zaken te tweepen bij TexelEnergie. Bent u ook Twitteraar, volg ons gerust! Bij de volgende mijlpaal verloten we weer een gepast aardigheidje onder de volgers #texelenergie.
 
Hot or not; bespaartip van Harry de Graaf
Minder energie gebruiken, daar begint besparen mee! Een expert op dit gebied is Harry de Graaf, oud-hoofdredacteur van de Texelse Courant. ‘Het is een kwestie van inventief zijn’ volgens hem. Zo werkt hij in de douches van zijn gastenverblijf met een sensorsysteem waarbij de douche na een redelijke tijd uitgaat en weer geactiveerd moet worden met een muntje. De Graaf: ’Na een paar keer een nieuw muntje ben je daar wel klaar mee. Thuis gewoon korter douchen bespaart ook veel energie, en dan bij voorkeur onder een douche met thermostaatknop. Je kunt ze soms al heel voordelig aanschaffen.’ Meer besparingstips vind u op onze website.
 
 
Samen gaan we voor duurzaam!