Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief April 2013
 
 
 
Algemene Ledenvergadering op 24 mei 2013
Op 24 mei a.s. is de algemene ledenvergadering. Hoewel een officiële uitnodiging en het programma nog volgen, nodig ik u alvast van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en deze datum in uw agenda te reserveren.

› Lees verder
 
Nieuw op de website: Uw zonnepanelen online monitoren
Heeft u zonnepanelen? En worden deze al ‘gemonitord’? Monitoren wil zeggen dat u kunt zien of de panelen naar verwachting presteren en of er niets misgaat. Ongeacht waar u de installatie heeft gekocht, kunt u de monitoring ervan door TexelEnergie laten verzorgen. Hoe werkt het? Na het plaatsen van een controlekastje kunt u op onze website via ‘TexelEnergie – Zon Monitoring’, kijken hoe uw installatie het doet. Zodra de prestaties afwijken krijgt u een waarschuwingsmail van TexelEnergie.
 
De visie op energie van Marc van Rijsselberghe
Van Rijsselberghe is onder andere initiatiefnemer van Zilt Proefbedrijf Texel bij Den Hoorn. Dit bedrijf onderzoekt  of  en hoe het mogelijk is om landbouwgewassen te telen op zilte grond. Hoe denkt hij over duurzame energie?  Niet meteen via de gebaande paden, blijkt desgevraagd. 

Lees meer over slootwaterenergie ›
 
Slapend rijk worden 
Gemiddeld 10% van het energieverbruik in huis betreft sluipstroom. In samenwerking met de Texelse webshop Bzoei.nl hebben we een leuke aanbieding om te besparen op het  sluipgebruik  van elektrische wekkers. Als u  bij Bzoei.nl een wekker op zonne-energie bestelt,  worden voor leden van TexelEnergie geen verzendkosten berekend. De wekker verdient zichzelf weer terug, als u bedenkt dat 5 Watt per jaar (een gemiddelde elektrische wekkerradio) al 10 euro kost. De actie is geldig tot en met 31 mei 2013.
 
Stem op TexelEnergie! 
Heeft u hem gezien, de speciale aflevering van VPRO Tegenlicht, o.a. over TexelEnergie? ‘Power to the people’ heet deze documentaire. U kunt hem alsnog bekijken als u wilt. VPRO houdt nu een peiling: Welke aflevering van seizoen 2012/2013 vond u het meest inspirerend?  Zet  TexelEnergie en het hele eiland nog even in het zonnetje en geef uw stem! Bij voorbaat dank!