Copy
Deze uitgave vormt een belangrijke aanvulling op wat via www.texelenergie.nl wordt gecommuniceerd.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief Februari 2014
 
 
 
‘Kies wijs’ bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart
Heeft u, net als TexelEnergie, met belangstelling kennis genomen van de verkiezingsprogramma’s van de diverse partijen? Hoewel we onze neutraliteit uiteraard willen bewaren, kunnen we u wel vertellen welke onderwerpen ònze buitengewone belangstelling hebben. Zo hebben wij o.a. gekeken naar wat de partijen melden over het op Texel opwekken van duurzame energie,  energieopwekking op de huizen van Texelaars,  energiebesparing bij particulieren, en participatie van burgers in duurzame energieproductie.  ‘Wist u dat de economische waarde van duurzame projecten op het eiland  voor Texel van groot belang is?
 
Nieuw bij TexelEnergie: Schapenboerderij Rozenhout
Schapenboer Hans Witte van boerderij Rozenhout aan het Doolhof, is vorige maand zakelijk klant geworden van TexelEnergie. Via via hoorde hij over de gunstige tarieven en daarop besloot hij, samen met  zijn dochter en zakenpartner Mariska, over te stappen op duurzame energie van de eilandcoöperatie. Terwijl de allereerste lammetjes op de Hogeberg al in de wei huppelen, legt Witte uit hoe energiezuinig zijn schapen zijn, en waarom hij geen ‘quad’ heeftHoe kijkt Hans Witte aan tegen duurzame energie?
 
Hoog bezoek voor TexelEnergie
Deze week ontvangt TexelEnergie-directeur Brendan de Graaf de gevolmachtigd minister van Aruba,  Alfonso Boekhoudt, op kantoor. Boekhoudt heeft laten weten graag persoonlijk kennis te willen maken met De Graaf en het Texelse energiebedrijf. Hij wil meer weten over de coöperatieve aanpak van TexelEnergie.
Deze 'eervolle' externe en interne activiteiten leggen een grote druk op de agenda van de directie. Daarom is besloten om voorlopig de interne capaciteit op het kantoor op te schalen en De Graaf de gelegenheid te geven op adem te komen. Tevens wordt er gekeken of, en zo ja hoe, er structurele uitbreiding van het management bij TexelEnergie kan plaatsvinden.
 
Duitse pers toont interesse in Texelse pilot
In het Duitse magazine ‘Energiespektrum’ werd kort geleden aandacht besteed aan het smart grid project ‘Texel, slim zelfvoorzienend’. Dit gebeurde naar aanleiding van een persbericht van VVV Texel in Duitsland. Duitsland loopt voorop bij het opwekken van energie in Europa. Vanwege de grote schaal van energiewinning, is er echter  ook sprake van extreem grote verschillen in het elektriciteitsaanbod, door fluctuaties in windsterkte en zonnestraling. Dit levert specifieke problemen op en heeft een groot effect op het Duitse elektriciteitsnet.
 
Energiebespaarlening
Het voorjaar  is een prima tijd om na te denken over de aanschaf van zonnepanelen. Door verschillende aantrekkelijke regelingen zijn zonnepanelen veel  voordeliger dan u misschien denkt. Kijkt u maar eens op onze website bij ‘koop op afbetaling’.
Daarnaast kunnen woningeigenaren op twee manieren financiële ondersteuning aanvragen bij een investering in energiebesparende maatregelen.  Voorlopig kunt u  nog terecht bij het Energieloket van de gemeente Texel voor een subsidieregeling.  Maar u kunt nu ook een Energiebespaarlening  afsluiten bij het Rijk. De lening kan, afhankelijk van de hoogte van het bedrag, worden afbetaald in maximaal 10 jaar. Meer over de energiebespaarlening leest u hier
 
 
De coöperatie van en voor u