Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief Mei 2013
 
 
 
Algemene Ledenvergadering goed bezocht
Een volle zaal in 'Question Plaza' op vrijdag 24 mei. De 6e Algemene Ledenvergadering werd geopend door Rikus Kieft, voorzitter van de Raad van Bestuur van TexelEnergie. Directeur Brendan de Graaf gaf een uitgebreide toelichting op de ontwikkelingen bij TexelEnergie, o.a. over de energieadministratie, energieproductie en Smart Grid. Voor al deze ontwikkelingen kan de coöperatie kapitaal goed gebruiken, nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een blik op de jaarcijfers, die een mooie omzetstijging lieten zien van 3,5 ton naar 3,5 miljoen euro. Enkele vragen uit de zaal werden door Martin van Rijswijk (Finance Manager) toegelicht, waarna de Ledenvergadering unaniem haar goedkeuring gaf.

› Lees verder
 
Leden TexelEnergie niet blij met nieuwe bestemmingsplan
Tijdens de ledenvergadering kwam de teleurstelling over het conceptbestemmingsplan van de Gemeente Texel ter sprake, dat weinig ruimte laat voor het ontplooien van ontwikkelingen op het gebied van duurzame energiewinning. Daarop kwam een reactie uit de zaal van de heer Rien Mast. Hij betoogde dat als TexelEnergie zo teleurgesteld is in het nieuwe plan, de 3000 leden in feite de beste lobbyisten zijn om bij de Gemeente hun ongenoegen te uiten. Mast gaf aan graag te willen meedenken over het afgeven van een gezamenlijk signaal. Hierop volgde spontaan een instemmend applaus waaruit bleek dat de overige leden hier positief tegenover staan.

Wij houden u op de hoogte.

› Meer informatie over het bestemmingsplan
 
Internationaal bekende spreker op de Algemene Ledenvergadering
Een goede bekende op het gebied van duurzame energie, Prof. Dr. Ad van Wijk van de TU Delft, gaf zijn visie op de toekomst. Hoe gaan we met ons energieverbruik om? En vooral: kan dat niet anders? Schone, groene energie is voor iedereen, over de hele wereld, wel degelijk haalbaar en betaalbaar. Van Wijk maakt zijn kijk op energie graag duidelijk aan de hand van huis- , tuin- en keukenvoorbeelden, zoals ook op deze avond: het koken van een eitje. Met zijn duurzame energiemaatschappij ‘Adem Houten’ probeert Van Wijk de waterkrachtcentrale ‘Hagestein’ weer op te starten, deze staat al 8 jaar stil.

› Lees verder
 
Importheffing Chinese zonnepanelen; (nog) niet bij TexelEnergie
Vanaf 6 juni 2013 wordt importheffing opgelegd aan Chinese fabrikanten van zonnepanelen, waarbij er gemiddeld ongeveer 47 procent van de prijs aan heffingen moet worden betaald. Voor consumenten betekent dit dat zij fors meer moeten gaan betalen voor zonnepanelen. Bij aankoop via TexelEnergie heeft u daar geen last van; er zijn voorlopig nog voldoende panelen op voorraad. Overweegt u de aanschaf van zonnepanelen, dan raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Een offerte gebaseerd op de huidige prijzen is 30 dagen geldig.

› Wees er echter snel bij, want op = op!
 
Texel Innovatie-eiland genomineerd voor Trofee
Op 15 mei, tijdens de ‘European Solar Days’, werden Noord-Holland en Texel bezocht door een bus van Solar Tours 2013. Dit bezoek, met als thema ‘Texel Innovatie-eiland’, maakt deel uit van een serie rondreizende congressen door Nederland op het gebied van zonne-energie. Maar liefst 12 locaties op Texel werden bezocht en toegelicht door Roel Struick van de Gemeente Texel en Brendan de Graaf van TexelEnergie. Inmiddels is bekend geworden dat Texel is genomineerd voor de Solar Tours 2013 Trofee. Aan Solar Tours wordt deelgenomen door o.a. woningcorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten, en energiebedrijven.

› Lees verder
 
 
De coöperatie van en voor u