Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief November 2013
 
 
 
Voorlichtingsavond Texel, slim zelfvoorzienend
300 leden van TexelEnergie hebben een bevestiging in hun mailbox ontvangen, dat zij geselecteerd zijn voor deelname aan de pilot met KIEK! Op woensdagavond 11 december vindt de eerste voorlichtingsavond plaats voor deze groep mensen. Locatie is Dorpshuis De Wielewaal in De Waal. Het programma vangt aan om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Meer informatie vindt u op de website >
 
Nissan Leaf terug bij TexelEnergie
Een van de 60 elektrische auto’s uit het Nationale Proeftuinproject is weer terug op het eiland. Texel Energie mocht gedurende zes maanden drie van deze Nissans uitlenen aan leden, om hen te laten kennismaken met ‘groen’ rijden. Na de actie kocht Nissan-dealer Herwers uit Hengelo de gehele partij auto’s op. TexelEnergie kreeg de gelegenheid een Nissan Leaf, die goed beviel, zelf aan te schaffen. De één jaar oude auto, met 7000 kilometer op de teller, wordt gebruikt als bedrijfswagen.
Lees hier het verslag van Job Stierman, die in februari een Nissan heeft uitgeprobeerd
 
Hoe bespaar ik op mijn vloerverwarming?
Bij veel mensen staat de pomp van de vloerverwarming altijd aan, ongeacht of dit nodig is of niet. Zomer en winter, dag en nacht. Dit kost enorm veel stroom. Yvo de Porto van IBS-Oele-Schoo BV in Den Burg, specialist op het gebied van vloerverwarming, geeft in het kort enkele praktische bespaaradviezen.
Lees hier hoe u kunt besparen op vloerverwarming
 
Wijzen uit het Oosten
Een groep Israëlische journalisten bezocht op 12 november, op uitnodiging van de Nederlandse Overheid, allerlei duurzame projecten op Texel, zoals de aardappelbewaarplaats met panelendak, Landal Beach Park, ABS Autobedrijf De Graaf, en het Hoogheemraadschap. De bezoekers waren ook geïnteresseerd in hoe Holland omgaat met fossiele brandstoffen, zilte gewassenteelt en het ontzilten van water. Hoge airco-kosten en een pas ontdekte gasbel voor de kust zijn momenteel actueel in Israel.
Lees hier een verslag van het bezoek aan Nederland
 
Ledenkorting op waardebon Winters Wolbad
Zet de thermostaat maar wat lager, en hul uzelf in een dikke laag schapenwol tijdens een warm wolbad! Leden van TexelEnergie kunnen bij Hotel Texel een Woolness-waardebon bestellen, met 10 euro korting. Een leuk idee voor in een decemberpakket. Vermeld uw lidmaatschap bij uw bestelling.
Klik hier voor meer informatie over Woolness en om te bestellen