Copy
Energie besparen, zelf opwekken, op afstand bedienen, het kan allemaal in 2013.
Is dit bericht niet goed leesbaar? Bekijk deze e-mail in uw browser.
Leden van TexelEnergie
 
 
Nieuwsbrief Augustus 2013
 
 
 
Nieuws over Energieakkoord
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een Energieakkoord. De hoofdlijnen van dit akkoord zijn inmiddels bekend geworden. Belangrijk is dat participatie in duurzame productie via een coöperatie wordt ondersteund, evenals financiering via de energieleverancier. Er zal jaarlijks 1,5% moeten worden bespaard op het energieverbruik. Zaken die goed passen bij TexelEnergie!
 
Binnenkort uw eigen digitale energiedossier
TexelEnergie heeft samen met Windunie en Urgenda, onder de naam DE Unie, een energiedienstenbedrijf opgezet. De Unie heeft eigen systemen die speciaal geschikt zijn voor energiecoöperaties. Na de uitrol op Texel zal het systeem landelijk worden aangeboden. Voor u als klant en/of lid betekent dit dat u binnenkort digitaal uw eigen energiezaken kunt inzien.  Zodra het persoonlijke energiedossier operationeel is, ontvangt u hierover bericht. Meer hierover in een brief van directeur Brendan de Graaf.
 
KIEK! - testpanel bijeenkomst
Op 29 juli jl. zijn 10 leden van TexelEnergie die zich hadden opgegeven voor het testpanel, geïnformeerd over het nieuwe energiesysteem ‘Texel, slim zelfvoorzienend’. Dit systeem, met de KIEK!-display, wordt eind dit jaar door 300 mensen op proef in gebruik genomen. Tijdens de bijeenkomst werden diverse ideeën uitgewisseld en meningen geuit. Deze input is waardevol voor  de initiatiefnemers (TexelEnergie, Liander, en Capgemini) met het oog op het vervolgtraject. Meer informatie op de website.  
 
Voorlichtingsavond over zonnepanelen en zonneakker
Op 20 september a.s. organiseren we een informatieavond over zonnepanelen, en het participeren in de Texelse zonneakker. Gastspreker over zonnepanelen is Floris Mokveld, duurzaamheidsgoeroe uit Roermond. Na de pauze vertelt directeur Brendan de Graaf over de zonneakker. Ook de Texelse installateurs zijn aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. De bijeenkomst wordt gehouden in Question Plaza in Den Burg, en begint om 19.30 uur. Opgeven is niet nodig. Meer over het programma.
 
Eigen zonneakker
Fred en Tonja Wassenborg wonen al sinds 1977 aan de Randweg bij De Koog in hun eigen paradijs, waar zij zelf in hun stroom voorzien.  Als je midden in de natuur woont, en voorzieningen niet vanzelfsprekend zijn, wordt je inventief in hoe je de dingen aanpakt. Het milieu is daarbij belangrijk, maar ook de portemonnee, volgens Wassenborg. Daarom … > lees verder
 
Ledenuitje Kop van Noord-Holland 
Bij voldoende belangstelling bezoeken we op vrijdag 6 september a.s. een windmolen in Tuitjenhorn en een biovergister in Warmenhuizen! We vertrekken  met de boot van 11.00 uur, en voor de terugreis staat de boot van 17.30 uur gepland. Deelname is gratis voor leden van TexelEnergie.
Wees er op tijd bij, er kunnen maximaal 50 personen mee. U kunt zich hier aanmelden.
 
Mee naar Samsø?
Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus naar Samsø, waar wij van 17 t/m 19 oktober naartoe gaan op studiereis. Samsø heeft mede als inspiratiebron gefungeerd bij de oprichting van TexelEnergie in 2007. Het eiland dekt de energievraag volledig met eigen opgewekte energie.  Inmiddels hebben burgemeester Francine Giskes en wethouder Eric Hercules zich ook aangemeld. Informatie over het programma, de kosten en het aanmelden vindt u hier.
 
Krimstrandloop
Pure uitspattingen van Texelse energie: tijdens de zomervakantie organiseerde Atletiek Vereniging Texel iedere woensdagavond bij Paal 28 de jaarlijkse Krimstrandlopen,  voor zowel  jeugd als volwassenen. De laatste strandloop was op 28 augustus. De sfeer: gemoedelijk en sportief. Zowel getrainde als gelegenheidslopers zijn welkom.  Alvast weer noteren voor volgend jaar!
 
 
De coöperatie van en voor u