Uitnodiging van de Grafische Werkplaats Den Haag
UITNODIGING

Kom kijken naar de expositie H Grafiek

Hedendaagse monumentale grafiek met werk van Ondine de Kroon, Marijke Verhoef en Oatmeal Studio
 Vr. 29 nov 19.00- 23.00 uur (tijdens de galerieroute Hoogtij) en za. 30 nov., zo. 1 dec. van 13.00-17.00 uur

 
Geen ‘white cube’, maar een expositie met hedendaagse en vooral monumentale grafiek in een prachtige werkruimte in Den Haag. Een expositie met ruimtelijke linoleumsnedes van Ondine de Kroon (Rotterdam), een installatie van Oatmeal Studio uit Den Haag (Rosa Dalle Vedove en Annika Syrjämäki) en recente zeefdrukken Marijke Verhoef (Leiden).

Ondine de Kroon, beeldend kunstenaar uit Rotterdam is een meester in het maken van linoleumsnedes op groot formaat en meestal in meerdere kleuren, waarbij ze uitgaat van het dagelijkse leven om haar heen. Dit resulteert niet alleen in tweedimensionaal, maar ook tot ruimtelijk werk.
 
Oatmeal Studio is een samenwerkingsverband tussen grafisch ontwerper Rosa Dall Vedove (Italië/ Den Haag) en textielontwerper Annika Syrjämäki (Zweden/Den Haag). Oatmeal is een ontwerpbureau voor interieur en styling. Ze ontwierpen al eerder diverse tijdelijke interieurs voor het Filmhuis waarvoor ze tafelkleden en behang in de werkplaats drukten. Ze laten nu hier iets van zien.
 
Marijke Verhoef is beeldend kunstenaar uit Leiden. Ze toont recente monumentale zeefdrukken, die ze onlangs in de werkplaats maakte. In haar werk verwerkt ze herinneringen aan wandelingen uit haar nabije omgeving en haar buitenlandse reizen. Ze brengt haar indrukken van het landschap terug tot de essentie, tot meestal geabstraheerde voorstellingen.

De expositie is ook op za. 30 nov. en zo. 1 dec. van 13.00-17.00 uur open en daarna op afspraak tot 21 dec.
Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16 Den Haag
info@grafischewerkplaats.nl
www.grafischewerkplaats.nl
070 3609387

Open: ma, wo en vr. 9.00-17.00 uur