Nieuwsbrief Speak to Inspire december 2013
5 tips voor humor in speeches

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent ook: speeches. Hoe kun jij een onuitwisbare indruk maken? Humor is een ijzersterk middel, waar mensen meer gebruik van kunnen maken.
5 tips voor jouw kerstspeech:1. Humor is verrassing. Je schetst een situatie, creëert een verwachting en sluit af met een onverwachte wending. Zo verraste Obama zijn statige Londense publiek (3.48-4.26).
 
2. Humor is herkenning. Mensen lachen om dingen die ze zelf hebben meegemaakt. Jerry Seinfeld vertelt over alle herkenbare ergernissen op het vliegveld.

3. Comedy = Tragedy + Time, zei Woody Allen. Vaak moeten we juist om iets lachen, omdat het pijnlijk is. Zoals deze poging tot handenschudden bij Amy Cuddy (1.25-1.40). 

4. Humor is overdrijving en relativering. Je kunt tot in het bizarre overdrijven, zoals Monthy Python, of jezelf met een korrel zout nemen, zoals Ken Robinson in de meest bekeken TED talk.

5. Humor is timing. Vaak zit de lach in de stilte die op een grap volgt. Toon Hermans past het toe in zijn historische conference over Sinterklaas.

Ook beter leren spreken?
Veel mensen zien op tegen het houden van een presentatie of toespraak, of zouden het veel beter kunnen. Gun jezelf een kerstcadeau en meld je aan voor de training Humor in presentaties of Speech in a Day.EditieNL en de LULverhalen
Huib Hudig gaf op televisie bij EditieNL commentaar op de speech van Obama bij de herdenking van Nelson Mandela. Rutger Mollee speelde als komiek in schouwburgen door het land tijdens "De LULverhalen"  en trad op voor o.a. Deloitte, Ziggo en Rabobank. Op 14 december gaf Philip Walkate zijn oudejaarsconference in een uitverkocht Perron in Amsterdam.

Wie gingen je voor?
Speak to Inspire gaf deze maand presentatietraining en coaching aan o.a. Loyens Loeff, Robeco, ING, Oiltanking, Nederlandse Vereniging van Banken, SHL Groep, Rabobank, pensioenuitvoerder MN, Elsevier, Krohne, Nickerson Zwaan, Avicenna, CEVA Logistics, Booking.com en Heineken

Meer weten? Bezoek onze website of volg Huib op Twitter voor tips.

Speak to Inspire wenst je fijne feestdagen en onthoud:

"When they're laughing, they're listening."

Hartelijke groet,

Huib Hudig, Rutger Mollee, Philip Walkate

www.speaktoinspire.nl
info@speaktoinspire.nl 
Tel: 020-4204068

De 4e druk van het Speechboekje alweer!
Het ideale cadeau voor Kerst. Te koop bij bol.com of boekwinkels als Polare.


www.speechboekje.nl


Trainingen

16 januari 2014:
Spreken in crisistijd
Amsterdam, 13.30-17.30

23 januari 2014:
Speech in a Day
Amsterdam, 9.00-17.00
Volgeboekt!

30 januari 2014:
Girls Talk
Met Elizabeth Ebbink

27 februari 2014:
Speech in a Day
Amsterdam, 9.00-17.00

Bezoek onze site voor meer informatie, prijzen en tijden.


 
Tips, Twitter & Facebook
Voor commentaar op speeches volg Huib op Twitter  Op onze Facebookpagina publiceren wij schrijf- en presentatietips. 'Like' en blijf op de hoogte. Copyright © 2013 Speak to Inspire, All rights reserved.