Tips voor een onvergetelijke dinnerspeech

Ze staan weer voor de deur: de feestdagen, de diners en... speeches. De dinnerspeech heeft een bijzondere, intieme setting. Hoe kun je daar je voordeel uit halen? Hieronder vier gouden tips:1. Sta op en kijk de mensen aan. Zou het dreigement van Don Corleone zijn aangekomen als hij gewoon was blijven zitten?
2. Gebruik humor in je verhaal, maar beledig je publiek niet zoals Obama bij Donald Trump.
3. Entertain je toehoorders met een vraag of quiz. Denk aan het vrolijke begin van de film Festen.
4. Noem een detail, beeld of object, zoals Diederik van Vleuten de blik van zijn vrouw Bianca Krijgsman beschrijft. (vanaf 9:30)

Meer weten over speechen en presenteren? Schrijf je in voor de training Speech in a Day op 12 februari of de training Van PowerPoint naar TEDTalk op 25 februari 2015.Coaching TEDx-sprekers
Huib Hudig coachte voor TEDx Amsterdam Duncan Stutterheim en Jimmy Nelson. Rutger Mollee trainde alle sprekers van TEDx Youth Groningen.

Wie gingen u voor?
Speak to Inspire gaf deze maand presentatietrainingen en coachings aan onder andere Heineken, Nationale Nederlanden, Van Doorne, Morgan Clark, KPN, Booking.com, NRC, Loyens & Loeff, Sense, Nyenrode, De Hermitage, Vice en Gemeente Zaanstad.
 

Voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien kun je inspiratie opdoen uit deze lessen van Frank Underwood van House of Cards...

Meer weten? Bezoek onze website of volg Huib Hudig op Twitter voor tips.


Fijne feestdagen!

Hartelijke groet,

Huib Hudig, Rutger Mollee & Simon Groen
Speak to Inspire

www.speaktoinspire.nl
info@speaktoinspire.nl 
Tel: 020-4204068
 

Bekijk aanstaande zondag de NPO-serie Speeches. Speak to Inspire werkte mee aan de voorbereiding. Stem mee op de beste speech van Nederland.

De 4e druk van het Speechboekje alweer!
Het ideale cadeau voor kerst. Te koop bij bol.com of in de boekwinkel.

www.speechboekje.nl

 

Trainingen

5 februari 2015:
Girls Talk

12 februari 2015:
Speech in a Day

25 februari 2015
Van PowerPoint naar TEDTalk

Kijk hier voor meer informatie.
Tips, Twitter & Facebook
Voor commentaar op speeches volg Huib op Twitter  Op onze Facebookpagina publiceren wij schrijf- en presentatietips. 'Like' en blijf op de hoogte. 


 
Copyright © 2014 Speak to Inspire. All rights reserved.