Nieuwsbrief Speak to Inspire november 2013
Keer de crisis in je voordeel

Veel leiders houden zich bij een crisis bezig met het beperken van de schade of raken de verkeerde snaar. Maar met een treffende toespraak kun je jezelf onderscheiden. 5 tips:

1. Congruentie: wees emotioneel op één lijn met je toespraak, zoals Beatrix na de aanslag in Apeldoorn.
2. Concreet: door op de hoogte te zijn van details toon je betrokkenheid. Ronald Reagan sprak zelfs de schoolkinderen van Amerika toe.
3. Persoonlijk: geef aan wat de crisis voor jouw publiek en voor jouzelf betekent. President Obama toonde dat na de Newtown shooting.
4. Duiding: plaats het gebeurde in een kader, zodat mensen het een plek kunnen geven, zoals Job Cohen deed na de moord op Theo van Gogh.
5. Visie: bied luisteraars een perspectief op de toekomst. Burgemeester Livingstone zei na de aanslagen op Londen tegen de terroristen : "You will fail."Presenteren wordt door de crisis steeds belangrijker. Managers moeten slecht nieuws aankondigen en vaker voor opdrachten pitchen. Wil jij succesvol zijn? Bezoek onze website en meld je aan voor de training Spreken in Crisistijd of Speech in a Day.

Activiteiten Speak to Inspire

Huib Hudig schreef op 23 november het artikel "Leiders, buit die crisis uit voor een sterke speech" voor NRC Handelsblad. Fotograaf Jimmy Nelson, gecoacht door Speak to Inspire, werd door de Volkskrant verkozen tot beste talk van TEDx Amsterdam: "Een TED-talk zoals hij bedoeld is." In het Advocatenblad stond een artikel over onze training Speech in a Day. Rutger Mollee begeleidde alle deelnemers van TEDx Leiden op 22 november.

Training en coaching

Speak to Inspire gaf deze maand presentatietraining en coaching aan o.a. Rabobank, ABN Amro Bank, Van Doorne, Damen Shipyards, de Nederlandse Vereniging van Banken, Stage Entertainment, Stater, pensioenuitvoerder MN, Joolz en Oil Tanking. Rutger Mollee gaf coaching aan dagvoorzitters van ING Bank en Rendement.

Meer weten? Bezoek onze website of volg Huib voor tips.

En denk eraan: wees congruent met je boodschap.

Hartelijke groet,

Huib Hudig, Rutger Mollee, Philip Walkate

www.speaktoinspire.nl
info@speaktoinspire.nl 
Tel: 020-4204068

De vierde druk van het Speechboekje komt uit!
Het ideale kado voor Sinterklaas of kerst. Te koop bij bol.com of de boekwinkels zoals Polare.


www.speechboekje.nl

Trainingen

19 december 2013:
Speech in a Day (volgeboekt)

Amsterdam, 9.00-17.00

16 januari 2014:
Spreken in crisistijd

Amsterdam, 13.30-17.30

23 januari 2014:
Speech in a Day

Amsterdam, 9.00-17.00

30 januari 2014:
Girls Talk

Met Elizabeth Ebbink


Bezoek onze site voor meer informatie, prijzen en tijden.


Tips, Twitter & Facebook
Voor commentaar op speeches volg Huib op Twitter  Op onze Facebookpagina publiceren wij schrijf- en presentatietips. 'Like' en blijf op de hoogte. Copyright © 2013 Speak to Inspire, All rights reserved.