Läs om Möjligheternas Land, tre broar, Stockholmsflytten, parkourpark i Oslo och strandpromenaden i Sandvig!
NYHETSBREV DECEMBER 2012
K&B <3 STHLM

Kragh & Berglund i Stockholm!


I oktober intog vi våra platser på Gävlegatan 12 och därmed tog en spännande utveckling av Kragh & Berglund i skandinaviens huvudstad sin början. 
På ritbordet ligger Kiruna, Karlshamn och Umeva, och vi ser fram emot att få vara med och skapa fantastisk landskapsarkitektur på fler håll runtom i landet!
Möjligheternas land!

Möjligheternas land

Kragh & Berglund har tre projekt i Realdania-sponsrade ’Möjligheternas land’; Sandvig Strandpromenade, Øster Marie torv och Stier vid Klemensker, samt Øster Lars. Möligheternas land fokuserar på Danmarks utkantsområden, och målet är att med utgångspunkt i den enkla platsens potential och inneboende kvaliteter skapa nya möjligheter för en hållbar utveckling.  Läs Hausenbergs utvärdering av projekten här!

Utkiksplats Sandvig strandpromenad.

Invigning av Sandvig strandpromenad

I somras invigdes Sandvigs strandpromenad. Till priset av en enfamiljsvilla har Sandvigs-borna fått en ny mötesplats vid havet.
 
Den 160 m långa bänken används som torgplats, sittplats, att leka på, vila på och att äta på. Dessutom har vinterbadarna fått ett nytt omklädningsrum som är integrerat i strandpromenaden. 
 
Läs mer om Sandvig strandpromenad här!

Bänken Tusindben.
Sandvigs nya 160 m långa bänk, Tusindben. 
Omklädningsrum för kallbadare.
Vinterbadarnas nya omklädningsrum!
Parkourparken under konstruktion.

Parkourparken i Furuset börjar ta form

Parkourparken i Furuset är en del av en större uppgradering av parkområdet Världsparken. Den är den första av sitt slag i Norge är är designad som ett avlång park längs ett promenadstråk. 

Läs mer om parkourparken här!

Sino Ecocity

Förstapris i Sino Ecocity!

I juli meddelades att vi vunnit först pris i tävlingen om Sino Ecocity som ligger i Tianjin i Kina. Steven Holl, GMP Architects och Archiland ska bygga fem kulturbyggnader och vi går vidare med designen av parken och platserna. Se projektet här!

Sino Ecocity plan

3 broar

Skuru bro_K&B
Skurubron förbinder landskapet på båda sidor om Skurusundet. 

Det senaste året har Kragh & Berglund varit med i tre broprojekt.

Skuru bro, där BIG varit designansvariga, förbiner naturen på båda sidorna av Skurusundet utanför Stockholm.

Parkbron är ritad för Fuzhou, huvudstaden i Fujian-provinsen i Kina. Bron består av två däck där det översta utgörs av en park och skapar en rekreativ övergång för fotgängare och cyklister, medan bilarna får ta plats på undre däck. Den andra bron är också ritad för Fuzhou skapar tre gröna kullar som reflekteras till tre cirklar i vattnet. Broarna i Fuzhou är designade av K&B för Cowi i Kina. Fuzhou stad arbetar vidare med Parkbron. 

Parkbro_K&B
Det övre däcket av parkbron. 
Speglingar_K&B
De gröna kullarnas undersidor reflekteras i vattnet. 
Varma hälsningar,

Kragh & Berglund
Copyright © 2012 KRAGH & BERGLUND, All rights reserved.

www.kragh-berglund.se
unsubscribe from this list   update subscription preferences