No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus de la Ciutadella de la UPF, on s'imparteix l'especialitat de Matemàtiques del màster

 

4 de cada 10 graduats
que volen accedir al
màster de secundària
no tenen plaça 


2.400 titulats han optat a les 1.350 places que ofereixen 9 universitats

UNPORTAL
Uns 900 graduats universitaris que optaven a una plaça del màster de Formació del Professorat d'ESO, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes que s'iniciarà els pròximes dies, i que s'imparteix en 9 universitats, no hi han pogut accedir.

L'ingrés a les 1.350 places disponibles d'una vintena d'especialitats, que van rebre gairebé 2.400 peticions d'accés, es va tancar ahir sense que el lleuger augment de l'oferta, a través del procediment d'assignar més places de les existents als centres on s'han registrat més demandes, hagi pogut evitar que un 38% dels aspirants s'hagin quedat a les portes del màster.

La titulació, que s'imparteix a preu públic (2.500 e.) i que consta de 60 crèdits ECTS (1.500h) que es cursen al llarg d'un any acadèmic, resulta indispensable per a tots aquells llicenciats o graduats que no estan en possessió de l'àntic Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP) i volen exercir com a professors tant als instituts i escoles d'idiomes com als col·legis privats.

DÉFICIT DE PROFESSORAT
Es dóna la paradoxa que mentre que el Consell Interuniversitari de la Generalitat manté la dotació de places del màster per sota de la demanda, la Conselleria d’Ensenyament va decidir al maig que, de forma extraordinària i per pal·liar la manca de professorat de secundària, els mestres d'Educació Primària poguessin fer classes de català, castellà i matemàtiques al primer cicle de l'ESO.

L'especialitat de Matemàtiques del màster, per exemple, que programen de forma conjunta 5 universitats --Autònoma (UAB), Barcelona (UB), Politècnica (UPC) Pompeu Fabra (UPF) i Oberta (UOC)-- oferia 90 ingressos mentre els peticionaris que han manifestat que volien cursar-la com a primera opció han estat 138. A Llengua i Literatura Catalana / Castellana la correlació ha estat de 210/304 a favor dels demandants.

L'oferta és clarament deficitària en 7 de les 9 universitats i resulta molt evident a la UB, que disposa de 360 places i ha rebut 783 sol·licituds en primera preferència, d'acord amb les xifres de la preinscripció oficial. La UAB ha comptabilitzat 293 candidats preferencials per a 180 llocs i les especialitats semipresencials que comparteixen la UPF i la UOC han registrat gairebé mig miler de demandes en primera opció per accedir a 180 places.

TAMBÉ A GIRONA I A TARRAGONA
La situació es reprodueix a Girona i Tarragona, on la UdG i la URV, amb 120 i 150 matrícules disponibles respectivament, han rebut 158 peticions preferents, en el primer cas, i 211 en el segon. Les dues universitats privades que imparteixen el màster, també a preu regulat, la Ramon Llull (URL), que ho fa través de Blanquerna, i la Universitat de Vic (UVic-UCC), no són una excepció. Aquesta última universitat ha comptabilitzat 62 sol·licituds en primera opció per ocupar 30 places de l'especialitat d'Educació Física del màster. I Blanquerna, que n'ofereix 30 d'aquesta mateixa especialitat, n'ha rebut 50.
Una reproducció d'un dibuix
de l'artista Banksy. 
La UB organitza una activitat per
a preuniversitaris sobre l'art urbà


Conservar l'art urbà. És possible?, es pregunten des del grau de Conservació-Restauració de Béns Culturals de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB), que organitza una activitat gratuïta sota aquest títol adreçada als estudiants de Batxillerat. Durant la sessió (se'n realitzaran dues, una el 14 de gener i l'altra el 21 del mateix mes) els estudiants recorreran els carrers del barri del Born de Barcelona per tal d'analitzar diverses mostres d'art urbà.

L'activitat, amb la què es vol donar a conèixer la professió de conservador-restaurador de béns culturals, pretén obrir un debat sobre aquests tipus d'expressió artística i les dificultats que ha d'afrontar en matèria de conservació, interrogant-se sobre per què algunes creacions sobreviuen i altres no, qui ho decideix, quina percepció té la societat d'aquesta modalitat artística i quina és la funció del professional de la conservació-restauració.

Les inscripcions estan obertes i s'han de realitzar des dels instituts i els col·legis de secundària. 
La línia de sortida de la cursa
PIA&GO de l'any passat.
Cursa solidària per donar suport
als joves en risc d'exclusió
 

El 28 d’octubre Caldes de Montbui s'omplirà de persones disposades a córrer per una bona causa. L'Escola Pia de Catalunya promou la segona edició de la cursa PIA&GO, que destinarà els beneficis a joves en risc d'exclusió social amb iniciatives com beques internacionals (per a escolars de Senegal i Mèxic), formació i seguiment a menors estrangers no acompanyats i ajuts en la posada en marxa de petits negocis i a pisos d'acollida.

El repte és arribar als 1.500 participants que sumin 20.000 quilòmetres recorreguts i la cursa compta amb tres modalitats: la dels experts (15 km), el tastet (5 km) i el recorregut de l'Emoticolors (1,5 km). Es pot fer corrent o caminant, al ritme de cada atleta.

Les inscripcions per formar part de la PIA&GO estan obertes tant per participar en la cursa com per fer de voluntari en l'organització.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email