No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'augment d'aprovats a la selectivitat ha estat una constant durant els últims anys

Els resultats de la selectivitat:
llums però també ombresEls resultats de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) d'enguany han tornat a batre rècords: 97 de cada 100 presentats les han aprovat i més de 500 han aconseguit una nota mitjana igual o superior a 9 després d'examinar-se de les 5 matèries comunes incloses a la fase general.

Els bons registres s'han encomanat a algunes de les matèries de modalitat, com les Matemàtiques i les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, que han assolit les mitjanes més altes dels últims 10 anys: 6,30 i 7,01, respectivament.

Però no tot són flors i violes. Biologia, una de les màteries de les que, per darrere de les Matemàtiques, s'examina més gent, ha tret el segon pitjor resultat dels últims 8 anys (6,41). El mateix ha succeït a Ciències de la Terra i del Medi Ambient (5,44) i a Cultura Audiovisual (6,01).


Altres matèries, com Economia de l'Empresa, Dibuix Artístic, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial han patit un retrocés. No és el cas de Química (6,85) o Física (6,02), però, que s'han enfilat per damunt dels registres dels últims anys.

L'ANGLÈS TOCA SOSTRE
Entre el 2006 i el 2015,  la qualificació mitjana de l'examen d'anglès no havia conquerit mai un 7,26, com no ho havia fet mai cap altra prova.

El 2006, 11 de cada 100 presentats no aconseguien superar la selectivitat. Ara en són 3 de cada 100. Fa deu anys, la diferència entre la mitjana de l'expedient de Batxillerat, tradicionalment més alta, i la mitjana de les PAU, era d'un punt a favor de la primera. Ara és de mig punt.

LES LLENGÜES A L'FP
És igualment cert que un percentatge elevat dels graduats de Cicles Formatius de Grau Superior que volen cursar una titulació universitària tenen greus problemes amb el català i el castellà.

Dels 1.148 estudiants que s'han presentat a les Proves d'Aptitud Personal (PAP), obligatòries per als que volen ingressar en qualsevol grau d'Educació Infantil o Primària, només una mica més de la meitat (52%) han estat declarats "aptes". La majoria d'aquests aspirants procedien de CFGS.

L'any passat ja es va reproduir aquesta situació. Mentre que 1.120 estudiants que havien fet Batxillerat van aprovar les PAP (d'un total de 1.240 que s'hi van presentar), únicament  240 dels que havien cursat FP, d'un total de 601,  se'n va sortir.

NOU REQUERIMENT A MAGISTERI
Des del 2014, per ingressar a qualsevol titulació de Magisteri que s'imparteixi a Catalunya, pública  o privada, cal haver aprovat l'examen de català i de castellà de les PAU. Aquestes proves se superen amb un 4, però no n'hi ha prou amb aquesta qualificació: s'exigeix un 5 de mitjana entre les dues matèries, de manera que si en una de les dues  s'ha tret un 4, en l'altra es requereix haver aconseguit un 6.
Estudiants del grau de Gestió
Turística i Hotelera

Sessió informativa, el 6 de juliol, del grau de Turisme de Sant Ignasi


La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull (URL) oferirà el dillus 6 de juliol, a partir de les 19 hores, l'última sessió informativa sobre el grau en Gestió Turística i Hotelera, que, a partir del proper curs, també s'imparteix totalment en anglès. Només cal confirmar l'assistència prèviament.

Durant la trobada, a la qual també assistiran alumnes que estudien actualment al centre per explicar la seva experiència, es presentarà el programa acadèmic i es donaran a conèixer les sortides professionals de la titulació.

Dos dies després, el dimecres 8 de juliol, a partir de les 10,30 hores, s'han convocat les proves per ser admès al grau. Cal omplir un formulari per poder realitzar-les.
Els màsters estan orientats a
l'especialització o a la recerca

 

L'oferta de màsters oficials en educació de la UAB inclou 8 titols


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) inclou a la seva oferta fins a 8 màsters oficials de l'àmbit d'Educació per a aquells titulats superiors que volen especialitzar-se professionalment o bé iniciar-se en el món de la recerca.

A banda dels dos màsters de Formació del Professorat d'Educació Secundària, un dels quals de Matemàtiques, la UAB programa postgraus oficials en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura, Psicopedagogia, Direcció i Gestió de Centres Educatius, Psicologia de l'Educació, Recerca en Educació i un Erasmus Mundus en Polítiques Educatives per al Desenvolupament Global.

Per poder accedir a un d'aquests màsters cal fer la preinscripció abans del pròxim 15 d'octubre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email