No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El preu de les enginyeries s'ha equiparat aquest curs al del grau de Medicina

El preu de les enginyeries tornarà a estar bonificat el curs vinent


18.000 estudiants poden arribar a obtenir un descompte de 230 euros   de la matrícula si ho demanen. Aquests curs ho han sol·licitat la meitat

El preu del crèdit de la quarentena d'estudis d'enginyeria que s'imparteixen a les universitats públiques catalanes tornarà, el curs 2014-2015, a estar bonificat per la Generalitat, com ja ha passat aquest curs. Després de la publicació del decret de preus del curs 2013-2014, que recollia un increment del 10% del cost de la matrícula de les enginyeries (tot i que s'havia dit que, després de la forta pujada de l'any anterior, els preus es mantindrien), la Secretaria d'Universitats es va fer enrere i va anunciar que retornaria els diners a tots els estudiants que ho demanessin. Ara està decidida a prorrogar, durant un any més, aquesta bonificació, segons ha dit el titular de la secretaria, Antoni Castellà, al Parlament.

Castellà també ha revelat que aquest curs només han demanat la devolució de l'import de l'increment la meitat dels 18.000 estudiants que s'hi van veure afectats, malgrat que no havien de complir cap requisit econòmic per obtenir-lo. La falta d'informació suficient probablement n'ha estat la causa.

Si finalment el preu del crèdit del coeficient d'experimentalitat C (de 39,53 euros), al qual estan adscrites les enginyeries des d'aquest curs, no s'enfila més enllà de l'augment de l'IPC, els estudiants d'enginyeria podran aconseguir recuperar fins a un màxim de 230 euros quan es matriculin d'un curs complet (60 crèdits).
Els estudis de mestre tindran
una prova addicional d'accés

Selectivitat express des de CFGS

L'obligatorietat, no només d'aprovar les matèries de català i castellà de la selectivitat, sino també d'obtenir un 5 de mitjana entre les dues assignatures per a tots els estudiants que el proper curs aspirin a accedir als graus de mestre al sistema universitari català (públic o privat), afecta de ple els graduats de CFGS, com vam avançar la setmana passada.

Els que tinguin un títol de tècnic superior i vulguin matricular-se als estudis de magisteri hauran de presentar-se a aquests dos exàmens (català i castellà) de la fase comuna de les proves d'accés a la universitat.

No caldrà que ho facin, però, els que ja s'hi hagin presentat amb anterioritat i hagin obtingut un 5 de mitjana, que aconseguiran la convalidació sense haver de fer les proves. Els que no van aprovar les dues matèries s'hauran d'examinar de la que tinguin pendent i els que no les superin al juny podran fer-ho al setembre.
Tornen els Dissabtes
divulgatius a la UAB

Dissabtes científics a la UAB

El pròxim dissabte, 15 de febrer, s'estrena la segona edició dels Dissabtes de les Ciències Ambientals a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), adreçada a estudiants i professors de batxillerat, amb una conferència sobre la Negociació de conflictes ambientals que anirà seguida d'un joc de rol o simulació de negociació.

Es tracta del primer dels quatre dissabtes dels mesos de febrer i març que es podrà participar, amb preinscripció prèvia, en aquesta experiència que vol donar a conèixer els progressos en les Ciències Ambientals, un grau en què la UAB, que va començar a impartir-lo el 1992, va ser pionera.

A partir del 8 de març s'hi afegiran els Dissabtes de les Matemàtiques, amb cinc sessions també adreçades a alumnat i professorat de secundària, que també son gratuïtes i requereixen una preinscripció prèvia.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email