|
Grau obert... ara en llengües
La UAB eixampla la porta d'accés als estudis lingüístics i literaris
Fa un any va ser la Universitat Pompeu Fabra (UPF) la que va estrenar el primer Grau Obert, on els estudiants no han de triar en quina titulació específica es volen graduar quan accedeixen a la universitat, sinó que poden esperar a fer-ho 15 mesos més tard.
Ara és la Universitat Autònoma (UAB) la que proposa, de cara al curs que s'inciarà al setembre, un Grau Obert en Llengües i Literatures. No serà fins al segon curs quan els matriculats hauran de decidir si volen seguir els estudis de Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Castellana, Estudis Clàssics o Estudis Francesos.
A diferència de la proposta de la UPF, en la qual l'estudiant pot cursar, durant els primers quatre trimestres de la seva estada a la universitat, matèries de primer i segon de qualsevol de les titulacions que programa la universitat, siguin de la branca que siguin (Arts i Humanitats, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques o Enginyeria i Arquitectura), el nou grau que ofereix la UAB es concentra en un ventall de quatre estudis de l'àmbit lingüístic.
Guiats per un tutor, durant el primer curs els matriculats podran seguir les classes de dos dels quatre estudis a triar (Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Castellana, Estudis Clàssics o Estudis Francesos) i esperar a segon per decantar-se per una de les opcions escollides.
Si un cop hagin cursat 240 crèdits i obtingut el títol en alguna de les quatre especialitats volen cursar-ne una segona, podran obtenir un segon títol de grau amb un període complementari de formació.
El model innovador del grau obert, inspirat en algunes universitats nord-americanes, on és possible configurar-se un itinerari formatiu a mida amb matèries d'uns i altres estudis, ha tingut força acceptació durant el seu primer any de vida. Els estudis de la UPF van rebre 44 demandes en primera opció per a les 20 places que s'ofertaven i la nota de tall per ser admès al grau ha estat de les més altes del sistema universitari català: un 11,454.
ENTRADA ÚNICA PER ALS ESTUDIS DE TELECOMUNICACIÓ
De cara al curs vinent, la UAB proposa una entrada única per als estudis d'Enginyeria de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació que imparteix l'Escola d'Enginyeria del campus de Bellaterra, de manera que no serà fins a tercer quan els estudiants hauran de prendre el camí d'una o altra especialitat. A primer, els estudiants cursaran assignatures comunes de formació bàsica i a segon de la branca específica de la telecomunicació. |
|
|
Una imatge del campus Nord
de Barcelona de la UPC |
10-2: Portes Obertes a la UPC
Totes les facultats i escoles de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) obren les seves portes, el dimecres 10 de febrer, als estudiants interessats en obtenir informació dels estudis que ofereixen. Els visitants també podran conèixer, en sessions de matí i tarda, els espais i laboratoris dels centres de la universitat.
Les visites poden ser tant a títol individual com col·lectiu, o sigui de grups-classe, però és necessari inscriure-s'hi prèviament.
La UPC té campus a Barcelona, Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Igualada. A Barcelona, al setembre s'inaugurarà l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est al nou campus del Besòs, on s'impartiran 7 estudis que ara s'ofereixen al campus Nord i al recinte de l'Escola Industrial del carrer Urgell.
Aquest és el segon any que la UPC celebra unes jornades conjuntes de portes obertes. |
|
|
Interior de la seu de Gimbernat i
una aula de pràctiques, a sota |
18-2 i 20-2: JPO a Gimbernat
Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), organitzen el dijous 18 de febrer, a partir de les 18 hores, unes Jornades de Portes Obertes (JPO) per donar a conèixer la seva oferta formativa, les sortides professionals dels estudis i les instal·lacions del centre.
Gimbernat té tres graus a la seva programació: Infermeria, amb una oferta de 160 places de primer curs, Fisioteràpia (240 places), i Informàtica i Serveis (50 places), a banda de 7 màsters universitaris i una àmplia oferta de postgrau.
El dissabte 20 de febrer, a partir de les 10 i al llarg del matí, Gimbernat també celebra la segona edició de Viu una jornada a la universitat.
Els estudiants tindran l'oportunitat de participar en tallers i activitats relacionades amb els estudis que s'ofereixen, a banda de visitar el centre. Convé confirmar l'assistència. |
|
|
|
|
|
|