No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Imatge promocional del CFGS d'Integració Social on-line de Jesuïtes Educació / UOC

Integració Social desbanca Educació
Infantil com a CFGS més demandat

 

La meitat dels matriculats als graus d'Educació Social i Treball Social procedeixen, gairebé arreu, del cicle més sol·licitat

 
UNPORTAL
El Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Integració Social, que s'imparteix en una cinquantena de centres educatius de tot Catalunya, ha desbancat aquest curs a Educació Infantil, que s'ofereix en 81 instituts i centres privats de secundària, com a CFGS més demandat, segons les últimes dades del Departament d'Educació. En els últims anys, Educació Infantil sempre ha encapçalat la relació d'estudis superiors d'FP més sol·licitats, per davant d'Administració i Finances, que ara ha passat a ocupar el tercer lloc de la classificació.

A banda d'haver-se convertit en el CFGS que comptabilitza un major nombre de peticions d'ingrés, Integració Social es troba en el tercer lloc del rànquing d'estudis d'FP on hi ha un major nombre de graduats que fan el salt a la universitat, només per darrere de Química Ambiental i Projectes d'Edificació.

El curs universitari 2018-2019, dels més de 400 graduats de CFGS que han demanat que els convalidessin crèdits a l'hora de matricular-se en un grau universitari, 150 havien obtingut el títol d'Integració Social. Gairebé 90 aspiraven a cursar el grau de Treball Social i la resta el d'Educació Social, dues titulacions on la matrícula supera l'oferta.


DOS GRAUS AMB MOLTS ESTUDIANTS PROCEDENTS DE CICLES
En aquests dos graus universitaris, més d'un terç de la matrícula, i en alguns títols fins a la meitat o més dels matriculats, procedeixen de l'FP superior. Al grau d'Educació Social de la Universitat de Barcelona (UB), per exemple, que programa 180 places de primer curs, el 53% dels inscrits prové aquest any de CFGS, mentre que a Treball Social (240 places) aquest percentatge s'enfila fins al 57%.

CONVALIDACIONS DE FINS A 48 CRÈDITS
El nombre de crèdits que les universitats convaliden als graduats en Integració Social que aspiren a estudiar Educació Social o Treball Social oscil·la en la majoria dels casos dels 30 (mig curs) de la UB o les universitats de Girona (UdG) i Tarragona (URV) fins als 48 de la Universitat Autònoma o la UVic-UCC, passant pels 33 que els reconeix la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Ramon Llull (URL). Només la Universitat de Lleida (UdL) se situa lleugerament per sota d'aquesta forquilla, convalidant-ne 24 a Educació Social i 18 a Treball Social.

A banda d'aquests 6 centres universitaris presencials, la Universitat Oberta també ofereix Educació Social i convalida crèdits (36) als matriculats provinents del CFGS d'Integració Social.


BONS INDICADORS D'OCUPACIÓ
Els indicadors del CFGS d'Integració Social assenyalen, a més a més, que dues terceres parts dels graduats treballen, la gran majoria en feines relacionades amb els estudis, mentre que un terç segueix estudiant, majoritàriament a la universitat. Pocs (7%) buscaven feina quan van ser entrevistats en l'última enquesta d'inserció laboral del Consell de Cambres de Comerç i el Departament d'Educació.

Enginyeria d'Energies Renovables, la nova aposta de l'EUSS
 

L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma (UAB), començarà a impartir el curs vinent una nova enginyeria, Energies Renovables i Eficiència Energètica, que s'afegirà a les enginyeries en Mecànica, Organització Industrial i Electrònica Industrial i Automàtica i al doble grau de Mecànica + Electrònica Industrial i Automàtica que ja formen part de l'oferta de nou accés del centre.

Enginyeria en Energies Renovables ofereix 40 places de primer curs i disposa de dues mencions o itineraris d'especialització, Generació i consum eficient d'energia i Enginyeria elèctrica, que es cursen durant el quart any dels estudis.

L'EUSS organitza aquest mes de març, el dimecres 27, una sessió informativa per donar a conèixer les enginyeries que imparteix i poder fer un recorregut per les seves instal·lacions. 

Gimbernat estrena un cicle informàtic orientat cap a la Business Intelligence
 

Gimbernat Formació, la divisió del campus de les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès que imparteix cicles d'FP, estrenarà el curs vinent un CFGS en Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma orientat cap a la formació específica en projectes de Business Intelligence: solucions informàtiques que, a partir del tractament de dades i la seva estructuració, permeten millorar el procés de presa de decisions a les empreses.

Gimbernat ja ofereix dos cicles més de la família tècnològica, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) en Sistemes Microinformàtics i Xarxes i el CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web amb un perfil professional en Bioinformàtica, a més d'un grau universitari en Informàtica i Serveis.

A banda de ser present al Saló de l'Ensenyament, el centre ha programat unes noves Jornades de Portes Obertes de cicles per al 27 d'abril.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email