No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els alumnes de grau tornaran a pagar entre 25,27 e. i 39,53 e. per cada crèdit matriculat

El preu de la matrícula pública dels graus serà idèntic al de l'any passat



No hi haurà rebaixa de preus, com demanava recentment una moció aprovada pel Parlament de Catalunya, però tampoc hi haurà cap tipus d'augment, de manera que ni tan sols l'increment anual de l'IPC (d'unes poques dècimes, d'acord amb les projeccions per a finals de maig) es farà repercutir en el preu de les matrícules universitàries del curs 2016-2017. Almenys així ho ha anunciat el secretari d'Universitats, Arcadi Navarro, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN).


Per tercer curs consecutiu, o sigui des del 2014-2105, els preus de la universitat pública es congelaran. Aparentment la congelació ve d'un curs abans (2013-2104), però aquell any les enginyeries van passar, amb nocturnitat  i alevosia, del grup de preus B (35,77 euros per crèdit) al C (39,53 e.).
 
Tot i que posteriorment, davant la polseguera que va aixecar la maniobra, aquesta mesura es va modificar, la rectificació va ser parcial i només ha beneficiat els receptors de les beques equitat, amb la qual cosa, de fet, més de la meitat dels estudiants de les enginyeries han continuat pagant, des del curs 2013-2014, 226 euros més que el curs 2012-2013.

Va ser precisament el curs 2012-2013 quan el Govern català va decidir acollir-se a la possibilitat que li brindava la normativa estatal d'apujar les matrícules universitàries fins a cobrir un 25% del cost dels estudis. Llavors les matrícules van arribar a experimentar augments de fins al 60% en relació a l'any anterior.

BEQUES EQUITAT
La mesura va anar acompanyada de la creació de les beques equitat, que preveia que, en funció de la renda familiar disponible, els estudiants poguessin beneficiar-se de reduccions d'entre el 10% i el 50% respecte al preu estipulat (això a banda dels que ja tenien dret a una beca de les que atorga el Ministeri d'Educació).

D'aquesta manera, des del 2012 els estudiants de grau paguen per un curs complet en una universitat pública, incloent-hi les taxes administratives, entre uns 1.600 e. i uns 2.500 e., en funció de si els estudis estan catalogats dins del coeficient d'estructura docent A (Dret, ADE, Educació Infantil, Educació Primària o Filologia, per exemple); del coeficient B (Biologia, Comunicació Audiovisual, Periodisme o Psicologia) o del C (Medicina, Veterinària o les enginyeries).

D'acord amb les manifestacions de Navarro a l'ACN, aquest any també es congelaran les matrícules de les assignatures de les quals els estudiants es matriculen per segona o més vegades, les dels màsters universitaris  i els preus de les taxes administratives.
Estudiants a la seu d'ELISAVA

ELISAVA atorga beques a estudiants
amb un bon expedient de secundària

 
ELISAVA Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona atorga beques als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) amb un bon expedient acadèmic que vulguin matricular-se als graus universitaris en Disseny i en Enginyeria de Disseny Industrial que imparteix el centre, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La convocatòria per sol·licitar una Beca d'Excel·lència Acadèmica està oberta fins a finals d'aquest mes de maig. Els beneficiaris d'aquest tipus d'ajuts, que es pot renovar any rere any fins a l'obtenció de la titulació, només hauran de satisfer el 50% del cost dels estudis.  

Al web del centre es poden consultar les bases i el formulari per sol·licitar els ajuts.
El Campus Júnior inclou cursos
de diferents temàtiques
20 places gratuïtes per a alumnes d'ESO i Batxillerat als cursos d'estiu de la UPF

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha reservat una vintena de places per a estudiants de tercer i quart d'ESO i de primer de Batxillerat que vulguin matricular-se en els seus cursos multidisciplinaris d'estiu, que tinguin aptituds per poder realitzar-los i que, per raons, econòmiques, no puguin fer front al cost de la matrícula. Les places han de ser sol·licitades per les escoles i els instituts.

El Campus Júnior, com s'anomena la iniciativa, que ha estat dissenyada per aproximar els alumnes de secundària a la universitat, inclou des de cursos de cinema i pensament, realització de programes de televisió i de programació de videojocs fins a l'aprenentatge de tècniques per parlar en públic, lingüística forense o iniciació a la bioinformàtica.

Els cursos són d'una setmana i es celebren al juliol o bé a començaments de setembre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email