No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El període de preinscripció a les universitats públiques es tancarà l'1 de juliol.

Comença la preinscripció a les universitats públiques i a la UVic-UCC
Graus de 3 anys i poques novetatsEl període de preinscripció a les universitats públiques i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) es va obrir ahir amb poques novetats rellevants a l'oferta per al curs 2016-2017, més enllà de l'anunciada arribada de les tres primeres titulacions de grau de tres anys que es podran cursar al sistema universitari català. La nota de tall acabarà per decidir, a mitjans de juliol, l'accés als estudis demandats.


L'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), un centre privat adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), que el 2013 ja va ser el primer a impartir un grau vinculat als videojocs, incorpora ara la primera titulació de 180 crèdits que s'oferirà en aquest àmbit: el grau de Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats (inicialment es va aprovar com a Creació i Producció Digital).

Un altre centre privat, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ESCI, inclou a la seva programació el nou grau de tres anys en Bioinformàtica, inèdit a l'Estat espanyol, una iniciativa en què, a banda de la UPF, hi participen la Politècnica (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB). Els estudis s'impartiran íntegrament en anglès.

Finalment, la UPF programa Global Studies, un grau de 180 crèdits en què també predomina l'anglès, del que s'ofereixen 40 places de primer curs a preus públics.


NOVES PROPOSTES EN LLENGÜES I ENGINYERIA DE MINES
La Universitat Autònoma (UAB) posa en marxa el Grau Obert en Llengües i Literatures que permet combinar assignatures de dos estudis, a triar, durant el primer any, entre Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Espanyoles, Estudis Clàssics i Estudis Francesos, per centrar-se en una de les dues titulacions escollides a partir del segon. L'oferta és de 40 places.

La Politècnica (UPC) ha reformulat els estudis d'Enginyeria de Recursos Energètics i Miners que té implantats al campus de Manresa. La nova Enginyeria Minera també ofereix 40 places de primer curs.


GRANOLLERS, CIUTAT UNIVERSITÀRIA
La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) inaugura campus  a Granollers -que s'incorpora a la relació de ciutats catalanes amb oferta universitària-, on oferirà els graus d'ADE i Màrqueting i Comunicació Empresarial.

I la Universitat de Lleida (UdL) amplia la seva presència a Igualada, on ja imparteix Infermeria, amb la doble titulació de Fisioteràpia + Nutrició Humana i Dietètica.


62 DOBLES GRAUS AMB PLACES DE 1r CURS
A la preinscripció també és possible sol·licitar una plaça de primer curs en 62 de les 177 dobles titulacions existents al sistema universitari català. L'admissió es regula mitjançant la nota de tall, igual que amb els altres graus.
El Campus Ítaca per a alumnes
d'ESO es fa a Bellaterra

 

Beques-salari de 500 e. mensuals per cursar estudis de grau a la UAB


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert el període per sol·licitar una beca salari de 500 e. mensuals, durant 10 mesos, per poder cursar el primer curs d'un grau. La convocatòria va adreçada als estudiants que aquest juny finalitzen els estudis de secundària i procedeixen d'un centre educatiu que hagi participat en alguna edició del Campus Ítaca.

A partir d'un conveni subscrit amb el Banco de Santander, la UAB atorgarà 13 beques-salari, que poden ser renovables durant tots els cursos del grau si es compleixen determinats requisits.

Els ajuts es poden demanar fins al 30 de juny i la resolució on es donaran a conèixer els seus beneficiaris es farà pública l'11 de juliol. La concessió de la beca també comporta la gratuïtat dels crèdits en què l'estudiant es matricula per primera vegada.
La titulació ofereix fins a quatre
itineraris d'especialització

El grau de Farmàcia IQS-Blanquerna té 9 mesos de pràctiques obligatòries


El grau de Farmàcia que, des del curs 2014-2015, imparteixen de forma conjunta dos dels centres de la Universitat Ramon Llull (URL), l'Institut Químic de Sarrià (IQS) i Blanquerna, preveu la realització de pràctiques obligatòries, al llarg d'un període de 9 mesos, no només en oficines de farmàcia i hospitals, sinó també a la indústria farmacèutica o alimentària.

Un altre dels trets característics de la titulació, que es cursa al llarg de cinc anys (300 crèdits), són les mencions o itineraris d'especialització, fins a quatre,
que els estudiants poden cursar a partir de la tria d'assignatures optatives: Alimentació i nutrició, Farmàcia assistencial, Disseny i producció de fàrmacs i Gestió i màrqueting farmacèutic.

IQS i Blanquerna, que han aprofitat la seva expertesa en els àmbits de la química i la salut, respectivament, per dissenyar el grau, també programen des del curs 2015-2016 els estudis simultanis de Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email