No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El sistema universitari té previst incorporar el curs vinent un grau en Bioinformàtica.

Canvis líquidsJORDI CASABELLA

Els estudiants que al setembre iniciaran el segon curs de Batxillerat ja podran optar, el proper mes de juny, per matricular-se en els nous graus de tres anys de durada, un menys que ara. De moment s'anuncien quatre titulacions de 180 crèdits, tot i que el més probable és que, finalment, la programació del curs 2016-2017 n'inclogui  més.

El Consell Interuniversitari -on, a banda del Govern també hi participen les universitats-, va acordar fa unes setmanes que el setembre del 2016 es puguin posar en marxa els graus de Produccció Digital, impartit per l'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB); Bioinformàtica, una titulació interuniversitària que promouen la Pompeu Fabra (UPF), la Politècnica (UPC) i la UB i que s'oferirà a preu privat sota el paraigües de l'IDEC; Global Studies (UPF), i Disseny i Art Digital (UOC).

Las quatre titulacions s'haguessin pogut estrenar el setembre vinent, doncs així ho permet una de les poques modificacions rellevants de la normativa universitària que ha dut a terme el sociòleg José Ignacio Wert durant els tres anys i mig que ha estat al Ministeri d'Educació, però els gestors del sistema universitari català han optat per ser prudents.

La porta dels graus de 3 anys n'obre una altra: la dels màsters de dos anys de durada, o sigui de 120 crèdits, que durant el primer any tindran el mateix preu que els estudis de grau. L'anunci ja s'ha fet. Caldrà, però, ser pacient per saber si finalment això és així.

En el terreny de l'ensenyament no universitari s'espera que durant la segona meitat del curs es pugui visualitzar de forma nítida si les revàlides, i especialment la de Batxillerat -la implantació de la qual s'ha fixat per al  2017-,  sobreviuen a la marxa descontrolada del ministre que les avalava.

Fins i tot potser es podrà entreveure si les proclames amb les què s'embolcalla la gestió de l'FP, particularment a Catalunya, es tradueixen en alguna cosa més, necessitats com estem d'una nova piràmide professional.

Comprovarem, en definitiva, si les decisions resisteixen el pas dels mesos o prenen una fesomia desconeguda. Mentrestant, gaudiu d'un molt bon estiu.
Estudiants al campus de Sant
Cugat de les Escoles Gimbernat

Gimbernat formarà tècnics superiors en Bioinformàtica


Gimbernat Formació és un dels dos únics centres on, a partir del nou curs acadèmic, es podrà cursar el CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web amb un perfil professional en Bioinformàtica, una especialitat que s'incorpora a la programació dels ensenyaments superiors d'FP.

El CFGS, de dos cursos de durada, pretén formar tècnics superiors en informàtica que també puguin treballar en àmbits com el bioquímic o el biomèdic i integrar-se en projectes informàtics vinculats a les ciències de la salut.

Gimbernat també ofereix, al campus de Sant Cugat, el grau universitari d'Informàtica i Serveis, al qual poden accedir els graduats d'FP d'aquesta àrea que vulguin continuar formant-se.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email