Aan: <<First Name>> <<Last Name>> , onze website |  Facebook  |  Twitter

Duurzaam wonen in de binnenstad van Utrecht 

Nieuwbouw aan de Gruttersdijk  

De Gruttersdijk in Utrecht is binnenkort 16 duurzame appartementen rijker. Deze stedenbouwkundige inpassing bestaat uit twee herenhuizen aan de dijk en een achterhuis met een collectieve binnentuin gebouwd op een halfverdiepte stallingsgarage. 

Met de doelstelling om een energieneutraal gebouw te realiseren zijn, in samenwerking met Nibe (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) en Hiensch (installatietechnisch adviesbureau), een flink aantal duurzame oplossingen bedacht. De gevels en daken worden extra goed geïsoleerd en de toegepaste materialen hebben een lage milieu-impact. De installaties zijn gericht op een laag energieverbruik zonder gasaansluiting. Er worden veel zonnepanelen aangebracht, mechanische balansventilatie, centrale warmte- en koude opwekking met een bodemopslagsysteem en vloerverwarming en -koeling

 

Funda Huis op Provada en Dag van de Projectontwikkeling 

Regisseert de consument straks de bouw? 

Na de lancering van het funda Huis, ontworpen door Heren 5 i.s.m. Dingeman Deijs Architects eerder dit jaar, is de discussie over vraaggestuurd ontwerpen losgebarsten. Deze zal worden voortgezet in het NEPROM New Gen Café op de Dag van de Projectontwikkeling en in het funda Live-debat dat plaatsvindt tijdens PROVADA.

Hoe gaat big data de huizen van de toekomst beïnvloeden? Was het funda Huis nog maar een voorproefje? Welke stem krijgen consumenten in uw projecten in 2025 en hoe veranderen de rollen van ontwikkelaar, architect, gemeente en bouwer? Met dat soort vragen – en een zaal vol relevante genodigden – weet Tracy Metz raad tijdens het funda Live-debat. 

Metz, auteur, journalist en gespecialiseerd in urban issues, zet uw geest op scherp op dinsdag 30 mei, van 15:00 tot 18:00 uur in the Boat House op Strandzuid.
 Gratis inschrijven? Klik hier 

Lees meer over dit project>>

Dorpshuis Zwanenburg als BIM-model

Ondertussen in de BIM room...

Tijdens de uitwerking van het Dorpshuis Zwanenburg wordt het BIM-model door het interdisciplinaire bouwteam verder uitgewerkt. Heren 5 werkt in samenwerking met Pieters Bouwtechniek, INNAX, Alcedo & NIBE aan een BIM-model dat later tijdens de bouw door alle partijen gebruikt kan worden en inzicht verschaft in alle ruimtelijk knooppunten. Zeker gezien de complexe vorm van het dak van het dorpshuis is dit een verhelderend model om de ruimtelijke en financiële consequenties voor architectuur, constructie en installatie al in een vroeg stadium inzichtelijk te krijgen. 

Lees meer over dit project>>

Transformatie van de Lipkensstraat in Hoofddorp 

Heren 5 wint selectie  

Groeten uit Hoofddorp! In de jaren ’50 zag de Lipkensstraat er nagelnieuw uit. In opdracht van Ymere heeft Heren 5 de selectie gewonnen voor de verduurzaming en gevel-transformatie van de woningen rondom deze straat. Met het uitgangspunt om in samenwerking met de zittende bewoners de buurt een nieuwe identiteit te geven. Een die met hetzelfde élan en optimisme van de wederopbouw de buurt weer op de kaart van Hoofddorp zet. 

Lees meer over het project>>

bezoek Tt. Vasumweg 152

1033 SH Amsterdam
www.heren5.nl
telefoon +31 (0)20 555 01 55


Wil je meer nieuws over heren 5 lezen
> Klik hier.

Wil je onze blogs lezen?
> Klik hier.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Copyright © 2017 heren 5 architecten, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief