met a.s. vrijdag de eerste kunstenaar Kim Habers!
View this email in your browser

~ ~ ~ ~

 

Rampant Drawings

Van 6 februari t/m 27 mei 2016 zal in Extrapool een bijzonder tekenproject plaatsvinden: Rampant Drawings. Tijdens dit project wordt Extrapools Slimtarra-behang ‘opgegeten’ door woekerende tekeningen van 9 tekenaars, die met de hand over het Slimtarra-behang heentekenen.

Al vele jaren pronkt het door verschillende kunstenaars ontworpen Slimtarra-behang in de presentatieruimte van Extrapool. Elk nieuw behang wordt over het vorige heengeplakt. Door de jaren heen is er zo een dikke laag papier op de muren ontstaan, een organisch proces in een eigen systeem. Met Rampant Drawings wordt dit woekerende karakter van Slimtarra voortgezet. Elke kunstenaar krijgt negen dagen om op zijn of haar eigen organische manier in een eigen systematiek door te tekenen.  Zo wordt de tekenkunst verbonden aan het idee van het steeds maar doorgroeien in de ruimte van Extrapool.

Aan het einde van de reeks zullen alle tekeningen de hele ruimte hebben ingenomen, zodat er geen Slimtarra’s meer te zien zijn. Het project wordt afgesloten met een speciale presentatie door de makers, met concerten en lezingen. Daarnaast wordt een bijzondere set ansichtkaarten van alle tekeningen gepresenteerd, gedrukt in onze risodrukkerij.

Extrapool is verbonden aan DRAWING FRONT van Drawing Centre Diepenheim. Door heel Nederland zijn er tentoonstellingen bij 20 presentatie instellingen waarin het tekenen centraal staat. Samen vormen zij tot eind mei het
DRAWING FRONT.

LOGO DFKim Habers

werkperiode: 5 februari t/m 13 februari

www.kimhabers.com

Kim Habers laat zich niet begrenzen door het tweedimensionale karakter van de tekening. Zij tart de zwaartekracht door de lijn te bevrijden van het papier en het papier van de wand. Haar complexe, haast krioelende lijnenpatroon suggereert eindeloze gedachtestromen. Het tekenen als een proces om te verdwijnen.

zaal open: vrij 12 feb 15.00- 17.00

 

 

Gam Bodenhausen

werkperiode: 16 februari t/m 24 februari

www.gambodenhausen.nl

Het werk van Gam Bodenhausen doet zich voor als een vormeloze woekering, als een verwilderd weiland dat nodig gemaaid moet worden, maar waar zij met een schaar in zit te knippen; zo maakt zij het zich eigen. Je kunt haar werk ondergaan als een voortdurende heroriëntatie.

zaal open: vrij 26 feb 14.00- 16.00 (tegelijk met Sigrid van Woudenberg)

 

 

Sigrid van Woudenberg

werkperiode: 22 februari t/m 28 februari

www.sigridvanwoudenberg.nl

Sigrid haalt haar inspiratie uit het menselijk vermogen om continu herinneringen en beelden op te slaan. Ze combineert diverse elementen tot een wezenlijk nieuw beeld dat weer nieuwe associaties oproept.

zaal open: vrij 26 feb 14.00- 16.00 (samen met Gam Bodenhausen)

 

 

Marissa Evers

werkperiode: 6 maart t/m 17 maart

www.marissaevers.nl

Marissa maakt driedimensionale tekeningen en tekent op een ruimtelijke drager. Beide dimensies versterken elkaar: ze tekent ruimte op ruimte. Het onderwerp kan gaan over steden, mensen, gebeurtenissen of filmstills. Zoals ook in je herinneringen, lopen in de tekening de straten en tijd door elkaar en in elkaar over.

zaal open: za 26 maart 14.00- 17.00 (tegelijk met Andre Smits)

 

 

André Smits

werkperiode: 18 maart t/m 29 maart

www.artistintheworld.com

Voor zijn project 'The Never Ending Art Trip’ fotografeerde André Smits meer dan 3.000 kunstenaars over de hele wereld op de rug gezien. Vanaf de start van het project in 2008, is hij dit systematisch en consequent in tekeningen gaan verwerken. In zijn zwart-witte, grafische en cartooneske tekeningen volgen woord en vorm elkaar op, vullen zij elkaar aan en vormen zo een lange reeks tekeningen op zowel papier als muur.

zaal open: za 26 maart 14.00- 17.00 (tegelijk met Marissa Evers)

 

 

Richard Bolhuis

werkperiode: 1 april t/m 9 april

www.richardbolhuis.com/Murals

Richard Bolhuis legt zich toe op installaties waarin hij wandtekeningen, film en livemuziek combineert tot één hypnotiserend geheel. In zijn werk wordt doorlopend geïmproviseerd. Met zijn meer dan levensgrote, expressieve muurtekeningen reageert hij intuïtief op het karakter van een locatie. In de tekeningen baseert hij zich op geluidsgolven. Extrapool ziet hij als een thuis voor zijn werk.

zaal open: vrij 8 april 15.00- 17.00

 

 

Marisa Rappard

werkperiode: 12 april t/m 20 april

www.marisarappard.nl

Bezeten vult Marisa Rappard grote vellen papier met een eindeloze hoeveelheid lijnen, krassen en vlekken. Aanvankelijk laat ze daarbij de controle volledig los. Gedachteloos zet ze stippen en maakt ze arceringen, lukraak trekt ze felle strepen. Ze laat zich leiden door haar tekenhand.

zaal open: vrij 29 april 15.00- 17.00 (tegelijk met Rozemarijn Westerink)

 

 

Rozemarijn Westerink

werkperiode: 23 april t/m 1 mei

www.rozemarijnwesterink.com

In haar recente serie Garden onderzoekt Rozemarijn Westerink de manier waarop het geheugen functioneert. In tekeningen op papier, muurtekeningen en animatiefilm (stop motion), tracht ze de ongrijpbaarheid en oncontroleerbaarheid van het onderbewuste te reconstrueren. Dit resulteert doorgaans in ruimtevullende totaalinstallaties waar je je als toeschouwer letterlijk doorheen kunt bewegen.

zaal open: vrij 29 april 15.00- 17.00 (tegelijk met Marisa Rappard)

 

 

Atsuo Ogawa (JP)

werkperiode: 4 mei t/m 13 mei

www.basegallery.com/en/artists/Atsuo_Ogawa.html

Met pen, krijt en naald tekent Atsuo op papier, bord, glas, hout en zelfs zeep of gras. De voltooide afbeelding bestaat uit slechts één lijn. In Tokyo werden zijn tekeningen getoond in de expositie ‘Neo-Ornamentalism from Japanese Contemporary Art’. Het werkt van Atsuo heeft niet alleen een decoratief karakter, maar geeft uitdrukking aan een geestelijke wereld, die de aard van tijd, ruimte, en zelfs het individuele menselijke bestaan bevragen.

zaal open: tijdens eindpresentatie op 20 mei

Copyright © 2016 Extrapool, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp