Copy

NUORTENIDEAT.FI-UUTISKIRJE 1/2017

 

SISÄLTÖ:

Nuortenideat.fi-palvelun yhteyshenkilön rooli
Palvelun ajankohtainen tilanne
Kevään 2017 kuntavaalit

 

NUORTEIDEAT.FI-PALVELUN YHTEYSHENKILÖN ROOLI

Nuortenideat.fi-palvelussa nuoret voivat kirjoittaa alueellisia ja valtakunnallisia ideoita. Kaikki nuoret voivat kommentoida palveluun kirjattuja ideoita. Palvelussa myös kaikki nuorten mielipiteistä kiinnostuneet toimijat voivat saada, löytää ja myös erikseen pyytää nuorten kannanottoja päätöksenteon tueksi. Nuortenideat.fi on helposti saavutettava palvelu sekä nuorille että nuorten parissa toimiville tahoille. Lisäksi palvelu pyrkii vahvistamaan ohjaajien ja opettajien osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyyvää osaamista sekä tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja demokratiakasvatukseen.

Nuortenideat.fi-palvelun yhteyshenkilöllä on tärkeä rooli nuorten osallisuuden, vaikuttamismahdollisuuksien ja demokratiakasvatuksen edistämisessä. Lisäksi yhteyshenkilön tehtävänä on:

  1. Luoda organisaatiosivut ja huolehtia niiden ajantasaisuudesta
  2. Neuvoa ja tukea nuoria ideoiden kirjoittamisessa ja muotoilussa, julkaisussa, eteenpäin viemisessä ja vastauksen/päätöksen saamisessa
  3. Vastata nuorten kysymyksiin
  4. Edistää nuorten ideoiden käsittelyä omassa organisaatiossa
  5. Varmistaa, että nuorten ideoiden päätökset kirjataan selkeään muotoon perusteluineen
  6. Ohjata nuoria palvelun käytössä reaaliaikaisen chat-tuen kautta
  7. Kuulla nuorten mielipiteitä palvelun avulla
  8. Moderoida tarvittaessa keskustelua ja poistaa asiatonta sisältöä
  9. Huolehtia yhteydenpidosta Koordinaattiin
  10. Osallistua koulutuksiin (verkossa/livenä)

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti vastaa vaikuttamispalvelun ylläpidosta, koordinoinnista ja yleisestä moderoinnista sekä tarjoaa maksutonta käyttökoulutusta ja koulutusmateriaaleja. Organisaatiosivujen hyväksyminen sekä yhteyshenkilöiden tukeminen ovat myös Koordinaatin vastuulla. Autamme sinua kaikissa kysymyksissäsi.

 

PALVELUN AJANKOHTAINEN TILANNE

Vuoden 2017 alussa Nuortenideat.fi-palvelun on ottanut käyttöön yhteensä 81 organisaatiota. Näistä 65% on kuntia, 8,5% järjestöjä ja 6,2% kouluja tai oppilaitoksia. Muihin organisaatioihin (19,6%) lukeutuu mm. nuorisovaltuustoja sekä erilaisia hankkeita.

Palveluun on kirjoitettu yhteensä 441 ideaa, joista yli puoleen (58,6%) on jo saatu päätös. Palvelussa on 132 eteenpäin vietyä ideaa, jotka odottavat päätöstä. Valtakunnallisia ideoita on kirjoitettu 88 kappaletta.

Vuonna 2016 palvelussa otettiin käyttöön uusia toiminnallisuuksia, joista keskeisimpiä ovat Google-tunnuksella rekisteröityminen, ideoiden listautuminen niiden tilan mukaisesti (avoin, viety eteenpäin ja päätös annettu). Lisäksi kehitettiin toimintoa, jolla yhteyshenkilö voi seurata ideoiden tilaa. Nyt yhteyshenkilö voi ladata ideoista Excel-taulukon, jossa on kaikki idean tiedot (idean otsikko, kirjoittaja, organisaatio, kannatukset ja linkki ideaan) sekä tiedot siitä, milloin ja kenelle idea on lähetetty käsittelyyn.

 

KEVÄÄN 2017 KUNTAVAALIT 

Allianssi järjestää keväällä 2017 kuntavaalien yhteydessä Valtakunnalliset Nuorisovaalit, jossa yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten alle 18-vuotiaat oppilaat ja opiskelijat äänestävät vaaliehdokkaita oppilaitoksissa toteutettavissa vaaleissa. Nuorisovaalit ovat osa koulujen demokratiakasvatusta, ja niissä opetellaan, miten vaalit ja demokratia toimivat sekä miten äänestäminen tapahtuu. Nuorisovaalit ovat alle 18-vuotiaille oppilaille tärkeä oppimiskokemus äänestämisestä ja vaikuttamisesta. 

Voit liittyä mukaan Nuorisovaalit – kuntavaalit 2017 -hankkeeseen, jossa nuoret pääsevät kokeilemaan äänestämistä. Nuorisovaalien ja valtakunnallisen äänestyksen tulos kootaan yhteen ja julkistetaan vaaliviikolla.  Nuorille äänestäjille on tarjottu apua myös oman ehdokkaan löytämiseksi nuorten vaalikoneen avulla. Oppilaitosten osalta ilmoittautuminen on jo avattu. Nuorisovaalit ovat loistava keino edistää demokratiakasvatusta!

 


 

poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Nuortenideat.fi-palvelun sähköpostilistalle. Liity listalle: http://eepurl.com/ujezL
 

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Aloitekanava.fi www.twitter.com/Koordinaatti
This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koordinaatti · Torikatu 10 · Oulu 90100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp