Copy

NUORTENIDEAT.FI-UUTISKIRJE 1/2016

 

SISÄLTÖ:

Justimuksen tekemä esittelyvideo
Nuortenideat.fi-kampanja televisiossa
Sinä olet demokratiakasvattaja! -opas
Nuortenideat.fi Educa-messuilla 29.-30.1.
Mediataitoviikko lähestyy, Nuortenideat.fi:ssä videokilpailu

 

JUSTIMUKSEN TEKEMÄ ESITTELYVIDEO

Nuortenideat.fi-palvelun kampanjan keulakuva on Justimusfilms, joka on tehnyt vaikuttamispalvelusta esittelyvideon. Video on katsottavissa Nuortenideat.fi:n YouTube-kanavalla osoitteessa https://youtu.be/fsWviv20xrc.

Hyödynnä videota vaikuttamispalvelun esittelyissä ja markkinoinnissa! Sitä voi näyttää esimerkiksi kouluilla tai muissa palvelun esittelytilaisuuksissa. Esittelyvideo julkaistaan pian myös ruotsiksi ja suomeksi tekstitettynä.

Markkinoinnin tueksi voit ladata Justimuksen bannerit ja ”Approved by Justimus” -merkin osoitteesta www.koordinaatti.fi/materiaalipankki/nuortenideat/justimus.

 

NUORTENIDEAT.FI-KAMPANJA TELEVISIOSSA

Nuortenideat.fi-palvelun markkinointikampanjaa varten on tehty kuusi lyhyttä videota, joissa esitellään vaikuttamispalveluun lisättyjä ja toteutuneita ideoita. Ideat liittyvät esimerkiksi kouluun, vapaa-aikaan, harrastuksiin ja julkisiin tiloihin. Yhdellä videoista esiintyy myös Nuortenideat.fi-palvelun käyttöön ottaneen organisaation edustaja!

Nuortenideat.fi-palvelun videoilla on esitysaikaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa (25.1.–6.2.). Tämän lisäksi kaksi videoista näkyy Mediataitoviikolla Yle TV2 ja Yle Fem -kanavilla (8.–14.2.).

Videot julkaistaan Nuortenideat.fi-palvelun YouTube-kanavalla maanantaina 25.1. Videoita on mahdollista jakaa sieltä myös eteenpäin ja hyödyntää palvelun esittelyissä ja markkinoinnissa!

 

SINÄ OLET DEMOKRATIAKASVATTAJA! -OPAS

Nuortenideat.fi-palvelua voi hyödyntää nuorten osallisuuden edistämisessä ja demokratiakasvatuksessa esimerkiksi kouluissa, nuorisotyössä tai järjestöjen toiminnassa. Vaikuttamispalvelu tarjoaa helposti saavutettavan väylän nuorten ideoille, ehdotuksille ja mielipiteille. Tämän lisäksi palvelua hyödyntävät toimijat voivat kysyä laajemmin nuorten mielipiteitä oman päätöksentekonsa tueksi.

Demokratiakasvatuksen tueksi on kehitetty opas, joka vahvistaa kasvattajien - niin opettajien kuin ohjaajien – osallisuuteen ja vaikuttamiseen liittyvää osaamista ja tarjoaa käytännönläheisiä työkaluja demokratiakasvatukseen. Oppaan ovat kirjoittaneet Pirjo Junttila-Vitikka ja Virpi Peitso.

Oppaasta ohjaajat saavat muun muassa
  • tietoa nuorten osallisuudesta ja vaikuttamisesta,
  • työkaluja nuorten osallisuuden edistämiseen,
  • vinkkejä ideoiden synnyttämiseen sekä
  • keinoja vaikuttamistaitojen monipuoliseen kehittämiseen.
Opas demokratiakasvatuksen tueksi julkistetaan verkkojulkaisuna Educa-messujen yhteydessä viikolla 4.

 

NUORTENIDEAT.FI EDUCA-MESSUILLA 29.-30.1.

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi on mukana Educa-messuilla! Messuosastomme numero on 6h99, tervetuloa tutustumaan palveluun. Tule myös kuulemaan esittely vaikuttamispalvelusta ja uudesta oppaasta demokratiakasvatukseen. Esittely tapahtuu perjantaina 29.1. klo 13.30 messujen Tietoiskulavalla.

Educa 2016 -messut
Suomen johtava valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan koulutustapahtuma Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.1.2016 Ohjelma rakentuu teeman Opettaja 2.0 – Päivitetty versio ympärille.

Lisätietoja tapahtumasta: www.educamessut.fi.

 

MEDIATAITOVIIKKO LÄHESTYY, NUORTENIDEAT.FI:SSÄ VIDEOKILPAILU

Valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään 8.-14.2.2016. Mediataitoviikko on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordinoima mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Järjestämme teemaviikon hengessä videokilpailun nuorille vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi:ssä.

Kilpailussa palveluun lisättävään ideaan tulee linkittää siihen liittyvä itse tehty video, jonka maksimipituus on 2 minuuttia. Videoraati valitsee kilpailuun osallistuneista kolme parasta, jotka palkitaan tuotepalkinnoilla. Idean voi julkaista yksin tai ryhmänä.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet kilpailun nettisivulla osoitteessa www.nuortenideat.fi/kampanjat, ruotsiksi osoitteessa www.ungasideer.fi/kampanjer.

Ideat tulee ilmoittaa mukaan kilpailuun 14.2.2016 mennessä. Voittajat julkistetaan Nuortenideat.fi:ssä ja palvelun some-kanavissa helmikuun lopulla.
poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Nuortenideat.fi-palvelun sähköpostilistalle. Liity listalle: http://eepurl.com/ujezL
 

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Aloitekanava.fi www.twitter.com/Koordinaatti