Copy

KOORDINAATTI-UUTISKIRJE 20/2014 (9.12.2014)

 

Sisältö:

AJANKOHTAISTA KOORDINAATISTA

Tiedoksi hankehakijoille: ministeriön sivuilla ollut väärä postinumero
Koordinaatti-uutiskirjeet keväällä 2015

Do it yourself -videokilpailu nuorille tammikuussa
Nuortenelämä.fi-julisteet tilattavissa
Tule mukaan Nuortenelämä.fi-mobiiliversion testiryhmään
Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäivät 1.-2.10.2015 Oulussa

Puheenvuoro: ELO-opas - kohti elinikäistä ohjausta

NUORISOALAN AJANKOHTAISET

Mantelichat lasten ja nuorten tukena jouluaattona

KOULUTUKSIA, TAPAHTUMIA & HAKUAIKOJA

Päihdepäivät 2015 toukokuussa Helsingissä
Ilmoittautuminen SomeCamp-tapahtumaan käynnissä
Ohjaajahaku ja ilmoittautuminen Prometheus-leireille

_____________________________________________

 

AJANKOHTAISTA KOORDINAATISTA

TIEDOKSI HANKEHAKIJOILLE: MINISTERIÖN SIVUILLA OLLUT VÄÄRÄ POSTINUMERO

Nuorten tieto- ja neuvontatyön avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä ensi vuodelle hakeville tiedoksi, että ministeriön verkkosivuilla on virheellinen postinumero hakemusten postitusohjeessa. Virhe korjataan pian, oikea postinumero on 00023. Postinumero on ollut oikein sivulla ladattavissa olevassa hakulomakkeessa. Hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kirjaamo
PL 29
00023 Valtioneuvosto

(käyntiosoite: Meritullinkatu 10, Helsinki).

Hakuaika päättyy 12.12. Hakuohjeet ministeriön sivuilla: www.minedu.fi/OPM/Nuoriso/nuorisotyon_avustukset/avustukset_nuorten_tieto-_ja_neuvontapalveluihin_sekae_verkkomedioihin?lang=fi

 

KOORDINAATTI-UUTISKIRJEET KEVÄÄLLÄ 2015

Tämä on kuluvan vuoden viimeinen uutiskirjeemme nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluverkostolle. Ensi vuonna lähetämme uutiskirjeen entiseen malliin kahden viikon välein aina tiistaisin. Vuoden 2015 ensimmäinen kirje kolahtaa sähköpostilaatikoihin 13.1.2015.

Mikäli haluat oman ilmoituksesi mukaan uutiskirjeeseen, toimita se viimeistään uutiskirjeen lähetystä edeltävänä päivänä Heidi Leppäkarille osoitteeseen heidi.leppakari(at)ouka.fi. Vuoden ensimmäiseen uutiskoosteeseen lisättävät ilmoitukset tulee toimittaa 12.1. mennessä.

 

DO IT YOURSELF -VIDEOKILPAILU NUORILLE TAMMIKUUSSA

Koordinaatti järjestää Mediataitoviikon kunniaksi nuorille videokilpailun Do it yourself Nuortenelämä.fi:ssä. Tehtävänä on toteuttaa oma videotutoriaali haluamastaan aiheesta. Voittajavideot valitsee raati, kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla. Kilpailuun voivat osallistua 13-20-vuotiaat nuoret.

Tarkemmat tiedot löytyvät kilpailun nettisivulta osoitteesta www.nuortenelama.fi/diy. Videoita voi ilmoittaa kilpailuun tammikuun ajan (1.-31.1.2015). Kaikki kilpailuun hyväksytyt videot julkaistaan Nuorten äänitorvessa Mediataitoviikon aikana 9.-15.2.2015: www.nuortenelama.fi/aanitorvi. Voittajavideot julkistetaan Nuortenelämä.fi:ssä, voittajiin ollaan yhteydessä myös henkilökohtaisesti.

Kilpailun bannerit ja flyer
Toivomme, että välitätte tietoa kilpailusta eteenpäin nuorille. Apuna tässä ovat kilpailusivun lisäksi bannerit ja kilpailuflyer, jotka löytyvät osoitteesta www.koordinaatti.fi/materiaalipankki/diy.

 

NUORTENELÄMÄ.FI-JULISTEET TILATTAVISSA

Nuortenelämä.fi-verkkopalvelusta on teetetty yhdeksän kappaleen sarja A3-kokoisia julisteita, jotka ovat nyt tilattavissa Koordinaatista. Tutustu eri julistevaihtoehtoihin: www.koordinaatti.fi/ajankohtaista/nuortenelama-julisteet.

Julisteita ja muita tuottamiamme markkinointimateriaaleja voi tilata maksutta verkkolomakkeen kautta: www.koordinaatti.fi/materiaalitilaus.

 

TULE MUKAAN NUORTENELÄMÄ.FI-MOBIILIVERSION TESTIRYHMÄÄN

Nuortenelämä.fi:stä julkaistaan vuoden 2015 alkupuolella mobiiliversio. Kokoamme mobiiliversion testausta ja kommentointia varten ryhmän, johon ovat tervetulleita niin nuoret kuin aikuisetkin. Testaus toteutetaan tammikuun aikana Oulussa, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Myös muualla asuvat voivat osallistua, testaus mahdollistetaan heille etänä omalta paikkakunnalta käsin.

Jaamme kaikille osallistuneille Finnkinon leffalipun. Ilmoittaudu testiryhmään 6.1.2015 mennessä osoitteessa www.nuortenelama.fi/ilmoittaudu-testiryhmaan.

Ilmoittautuneiden määrästä riippuen pidätämme oikeuden rajoittaa testiryhmään osallistuvien määrää. Olemme yhteydessä ryhmään valittaviin henkilökohtaisesti.

 

NUORTEN TIETO- JA NEUVONTATYÖN KEHITTÄMISPÄIVÄT 1.-2.10.2015 OULUSSA

Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämispäiviä vietetään vuonna 2015 juhlatunnelmissa Koordinaatin 10. toimintavuoden kunniaksi. Juhlavuoden kehittämispäivät järjestetään Koordinaatin kotipaikkakunnalla Oulussa lokakuun 1.-2. päivä. Julkaisemme tapahtuman teeman, alustavan ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen kevään aikana. Pysy siis kuulolla ja laita jo päivämäärät kalenteriin ylös!

#kehittamispaivat2015

Tämän vuoden kehittämispäivien ohjelman, materiaalit ja työryhmien työskentelykoosteen löydät materiaalipankista: www.koordinaatti.fi/materiaalipankki/kehittamispaivat2014.

 

PUHEENVUORO: ELO-OPAS - KOHTI ELINIKÄISTÄ OHJAUSTA

Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian LAITURI-projektin tuottama ELO-opas tarjoaa näkökulmia ja työvälineitä elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmien toimintaan. Oppaan tieto on hyödynnettävissä kaikissa monialaisissa verkostoissa, joissa eri-ikäisten ohjaus on keskiössä. Jaana Fedotoff Koordinaatista on ollut mukana LAITURIn Elinikäisen ohjauksen toimintamallinnuksen asiantuntijatyöryhmässä. ELO-opas on syntynyt työryhmän työskentelyn lopputuloksena.

Lue lisää oppaan sisällöistä ja Jaanan ajatuksia elinikäisen ohjauksen sekä monialaisen yhteistyön merkityksestä Puheenvuorosta: www.koordinaatti.fi/puheenvuoro/elo-opas.
 


NUORISOALAN AJANKOHTAISET

MANTELICHAT LASTEN JA NUORTEN TUKENA JOULUAATTONA

Jouluna iloa, rauhaa vai yksinäisyyttä? Ei ketään kenelle jutella? Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kahdettatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Mantelichatin verkossa. Kokemus on osoittanut, että monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa. Mantelichatissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n kouluttamia aikuisia vapaaehtoistyöntekijöitä. Kokeneet ohjaajat antavat apua ja tukea erilaisissa mieltä askarruttavissa asioissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

Mantelichat on avoinna 24.12. ympäri verkkoa: Habbo Hotellissa klo 17–21 sekä Mantelichat.fi:ssä klo 21-01. Lisäksi järjestetään lapsille ja nuorille mahdollisuus kahdenkeskiseen chattiin klo 21-01 osoitteessa www.netari.fi. Chattiin pääsee myös Netarin Facebook-ryhmästä sekä IRC-galleriasta.

Mantelichat on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa. Lue lisää: www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta/mantelit/
 


KOULUTUKSIA, TAPAHTUMIA & HAKUAIKOJA

PÄIHDEPÄIVÄT 2015 TOUKOKUUSSA HELSINGISSÄ

EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön verkosto järjestävät 19.-20.5.2015 Päihdepäivät Helsingin Kulttuuritalolla. Tapahtuman aikana sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan ammattilaisille tarjotaan runsas kattaus ajankohtaisia seminaareja, huippupuhujia sekä ideoita ja inspiraatiota. Päivien aikana järjestetään 22 seminaaria, joiden aiheita ovat esimerkiksi varttuminen suomalaisessa alkoholikulttuurissa, bilekulttuuri, koulu, koti ja harrastukset päihdekulttuuria muokkaamassa, päihteet ja seksuaalisuus sekä uudet menetelmät päihdetyössä.

Päihdepäivistä on muodostumassa vuoden mittavin päihdeaiheinen seminaarikokonaisuus, joka tarjoaa sekä uutta tietoa että tilaisuuksia kohtaamisiin. Päihdepäiviin voi tutustua osoitteessa www.ehyt.fi/paihdepaivat. Ennakkohinta kahdelta päivältä 28.2. mennessä ilmoittautuneille on 200 euroa. Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa.

 

ILMOITTAUTUMINEN SOMECAMP-TAPAHTUMAAN KÄYNNISSÄ

SomeCamp on kaksipäiväinen yhteisöllinen tapahtuma kaikille verkkonuorisotyötä tekeville. Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa nuorisotyöntekijöiden verkkonuorisotyön osaamista vertaisoppimisen ja yhteisen tekemisen kautta. Osallistujat pääsevät samalla tutustumaan toistensa tapoihin hyödyntää verkkoa sekä digitaalista pelaamista nuorisotyön välineenä.

SomeCamp 2015 järjestetään Ilkon kurssikeskuksessa Kangasalla 5.-6.5.2015. Tapahtuma on suunnattu kaikille verkkonuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille kunnissa, seurakunnissa ja järjestöissä. Tapahtuman hinta on 90 € sisältäen majoituksen ja täysihoidon Ilkon kurssikeskuksessa.

Ennakkoilmoittautuminen SomeCamp 2015 -tapahtumaan on alkanut osoitteessa www.verke.org/somecamp, josta löydät myös tapahtuman ohjelmaluonnoksen. Seuraa tapahtuman etenemistä SomeCampin Facebook-sivuilla: www.facebook.com/somecamp. SomeCamp 2015 -tapahtumaa ovat järjestämässä Verke, EHYT ry, Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Pelitalo, Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat -yksikkö, Nuorten Keskus ry, Pelastakaa Lapset ry, PTK - poikien ja tyttöjen keskus sekä Tampereen seurakunnat.

Lisätietoa:
Marcus Lundqvist, marcus.lundqvist(at)verke.org, p. 040 1597 505
Heikki Lauha, heikki.lauha(at)verke.org, p. 040 3361 856

 

OHJAAJAHAKU JA ILMOITTAUTUMINEN PROMETHEUS-LEIREILLE

Ilmoittautuminen kesän 2015 Prometheus-aikuistumisleireille on käynnissä. Prometheus-leirin tuki ry järjestää kesän 2015 aikana kaikkiaan 63 leiriä ympäri Suomea. Viikon kestävä Prometheus-leiri tarjoaa nuorille mahdollisuuden pohtia turvallisessa ja kunnioittavassa ympäristössä itseään, näkemyksiään ja muuta maailmaa keskustelujen ja leikkien välityksellä. Leireillä käsiteltäviä teemoja ovat erilaisuus ja syrjintä, päihteet ja riippuvuus, yhteiskunta, maailmankuvat ja -katsomukset, ympäristö, ihmissuhteet sekä seksuaalisuus. Leireillä käsiteltäviin aiheisiin ei yritetä antaa valmiita vastauksia, vaan tärkeintä on auttaa nuoria muodostamaan omat mielipiteensä.

Prometheus-leireille haetaan myös vapaaehtoisiksi ohjaajiksi kaikenikäisiä henkilöitä, jotka haluavat viettää viikon kesästään nuorten kanssa keskustellen. Ohjaajana toimiminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai jäsenyyttä Prometheus-leirin tuki ry:ssä.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä on järjestetty Suomessa vuodesta 1989 lähtien. Vuosittain leirin käy noin 800 nuorta. Lisätietoa Prometheus-leireistä löytyy yhdistyksen verkkosivuilta: www.protu.fi.
poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kahden viikon välein nuorten tieto- ja neuvontatyön palveluverkoston sähköpostilistalle. Liity listalle: eepurl.com/t2v9f

Haluatko ilmoituksesi uutiskirjeeseen? Lähetä se sähköpostitse osoitteeseen heidi.leppakari(at)ouka.fi. Uutiskirjeiden julkaisupäivät osoitteessa www.koordinaatti.fi/viestinta

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Koordinaatti www.twitter.com/Koordinaatti