Copy
Avaa uutiskirje selaimessa

Nuortenideat.fi-uutiskirje 1/2022

Nuortenideat.fi-palvelu päättyy elokuussa 2022

Oikeusministeriön demokratiaverkkopalvelujen uudistuksen myötä Nuortenideat.fi-palvelu päättyy elokuussa 2022. Palvelun toiminnot loppuvat vaiheittain.
Ennen elokuuta Nuortenideat.fi-palvelussa tapahtuu seuraavia muutoksia, jotka vaikuttavat sen käyttöön:

  • Palvelun idealomake sulkeutuu 31.5.2022. Kyselyjen ja keskustelun avausten julkaisu nuorille sekä ideoiden jättäminen on mahdollista ainoastaan toukokuun loppuun saakka.
  • Rekisteröitymislomake sulkeutuu 31.5.2022, jonka jälkeen ei ole enää mahdollista luoda käyttäjätunnusta.
  • Vastauslomake sulkeutuu 30.6.2022. Vastaukset tulee antaa kesäkuun aikana, jonka jälkeen niitä ei voi enää kirjata.
  • Palvelu poistuu verkosta 15.8.2022

Koordinaatti vastaa edelleen digitaaliseen vaikuttamiseen liittyvissä kysymyksissä ja tuemme uusien alustojen käyttöönotossa, vaikka Nuortenideat.fi-palvelu päättyy.
Mikäli sinulla tai organisaatiollasi on kysyttävää tai pohditte, mitä digitaalisia palveluita on hyödynnettävissä nuorten osallisuustoimintaan, Koordinaattiin voi olla yhteydessä, nutikoordinaatio(at)ouka.fi

Lue oikeusministeriön tiedote 11.4.2022, "Digiraadin kautta lasten ja nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa".

Nuortenideat.fi-uutiskirje ilmestyy kesäkuussa sekä elokuussa.

Lue lisää Nuortenideat.fi päättymisestä

Nuortenideat.fi päättyy, mitä sen jälkeen? - Tule kysymään ja keskustelemaan Teamsiin

Tule mukaan keskiviikkona 11.5.2022 klo 14–15 avoimeen Teams-keskustelutilaisuuteen. Tilaisuus on varattu kysymyksille ja keskustelulle Nuortenideat.fi-lakkauttamisesta sekä muista mahdollisista digitaalisista palveluista, joita voi käyttää nuorten osallisuus- ja vaikuttamistoiminnassa palvelun päättymisen jälkeen.

Liity mukaan keskusteluun

Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen hyvät käytännöt koottiin yhteen

Koordinaatti on ollut mukana Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen tila -hankkeessa, jossa kartoitettiin ja levitettiin tietoisuutta päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävästä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta.

Yli sadasta löydetystä hankkeesta ja hyvästä käytänteestä koottiin haastattelujen perusteella 34 kuvausta demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksesta. Ne on julkaistu Opetushallituksen verkkosivuilla suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi. Mukana on myös viittomakielinen esittely aiheesta. Tutustu kuvauksiin Opetushallituksen sivuilla.

Hankkeen toteutti Nuorisotutkimusseura ry. Päävastuullisena asiantuntijana toimi erikoistutkija, FT Anu Gretschel. Osatoteuttajina olivat Koordinaatti ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

Lue lisää hankkeesta

Juhlista Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää somekampanjalla!

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää vietetään vuosittain 17. huhtikuuta. Tänä vuonna teemapäivän ympärillä kampanjoidaan somessa 28.3.–17.4.2022.

Olemme Koordinaatissa toimittaneet somekampanjamateriaalit suomeksi nuorten parissa toimivien käyttöön. Tutustu kampanjamateriaaleihin ja ota ikonit ja somekuvat sekä tekstivaihtoehdot kampanjapostauksiin käyttöösi Drivesta! Linkin takaa löydät myös ohjeet kampanjaan osallistumiseen. Suosittelemme hyödyntämään kuvia ja ikoneita myös kampanjan päätyttyä.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalainen kattojärjestö ERYICA on tuottanut alkuperäiset materiaalit yhdessä nuorten kanssa. Lue lisää kampanjasta ERYICAn englanninkieliseltä kampanjasivulta.

Kannusta nuori mukaan keskustelemaan vaikuttamisesta ja yhteiskunnallisesta luottamuksesta!


Valtiovarainministeriö haluaa selvittää nuorten mielipiteitä vaikuttamisesta, sukupolvien välisestä luottamuksesta ja julkisten palvelujen tulevaisuudesta Suomessa. Osallisuuden osaamiskeskus hakee 15–20-vuotiaita nuoria mukaan keskustelemaan ja  kertomaan omat  näkemyksensä.

Keskustelu toteutetaan Digiraati.fi-sivustolla, jossa nuoret keskustelevat anonyymisti toistensa kanssa. Keskustelua valvoo ohjaaja, joka huolehtii keskustelun turvallisuudesta ja sujuvuudesta. Keskustelu käydään 19.4.–26.4. välisenä aikana. Keskustelun pohjalta luodaan julkilausuma, joka julkistetaan sivustolla sekä toimitetaan valtiovarainministeriölle ja OECD:lle

Lisätietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen täältä

Laatua nuorten tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöhön!

Koordinaatti johdattelee työskentelyä laatuteemasta NUORI2022 - tapahtumassa keskiviikkona 27.4.2022 klo 13, tilassa Elsi.
Tiedossa keskustelua ja kysymyksiä siitä mitä on laatu, kenen sitä pitäisi arvioida ja mitäs sitten. Lisäksi esittelyssä hyödynnettäviä laatutyökaluja ja  ajankohtaista tietoa uudesta, eurooppalaisesta nuorten tieto- ja neuvontatyön laatumerkistä sekä osaamiskuvauksesta.

Laadukkaita nuorten tieto- ja neuvontapalveluja, kiitos kyllä!
Helpommin sanottu kuin tehty.


Kutsumme kaikkia laatuasioista kiinnostuneita osallistumaan. Pohdimme yhdessä sitä, miksi on tärkeää arvioida palvelujen laatua aika ajoin ja kenen sitä pitäisi arvioida. Herättelemme ajatuksia, miksi arviointi tulee olla osana toimintasuunnitelmia ja olla jatkuvaa. Esiteltävät työkalut ja tukimateriaalit on kehitetty yhteistyössä suomalaisten ja eurooppalaisten nuorisotyöntekijöiden kanssa.

Työskentelyä ohjaamassa Koordinaatista
Jaana Fedotoff, Pirjo Kovalainen ja Mika Pietilä. Tervetuloa!

Olemme tavattavissa NUORI2022 - tapahtumassa myös muun muassa  seuraavilla osastoilla: Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus, Osallisuuden osaamiskeskus ja Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus.

Yhteystietomme Koordinaatin sivuilla

Osallisuuden osaamiskeskus:
Osallisuuden johtamisen tabula rasa / Ledarskaps och delaktighets tabula rasa

Keskiviikko 27.4.2022 klo 9.30-10.30
Tila: Kisko (veturitallit) | Teema: Nuorisotyön mahdollistajat

Ohjelmamme on toiminnallinen työpaja, joka tarjoaa nuorisoalan johtajille ja asiantuntijoille mahdollisuuden reflektoida osallisuustyön johtamiseen liittyviä kysymyksiä yhdessä. Työpajan keskiössä on keskustelun ja kohtaamisten kautta löytää ratkaisuja ja oivalluksia työssä pohdituttaneisiin kysymyksiin.

Työpajassa käsitellään osallisuuden johtamisen erityiskysymyksiä, kuten sen haasteita, hyviä käytäntöjä, kokeiluja tai työkaluja. Työpaja tarjoaa siis erinomaisen mahdollisuuden löytää vastauksia ja näkökulmaa sinua pohdituttaneisiin kysymyksiin. Ohjelma on kaksikielinen. Tervetuloa keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Puhujat: Osallisuuden osaamiskeskuksen fasilitaattorit.

Osallisuuden osaamiskeskus:
Moderoinnista omaehtoisuuteen – vaihtuuko valta verkossa?

Keskiviikko 27.4.2022 klo 11-12
Tila: Siperia (veturitallit) | Teema: Nuorisotyö nyt ja tulevaisuudessa

Mitä kaikkea nuorten omaehtoinen vaikuttaminen verkossa voi olla? Onko kaikilla samat mahdollisuudet vaikuttaa? Miten mahdollinen eriarvoisuus näkyy käytännössä? Kuka saa äänensä kuuluviin? Millaisia valta-asetelmia vaikuttamiseen liittyy? Ohjelmaosuus tarjoaa näkökulmia digitaaliseen nuorisotoimintaan.

Kolme herättelevää asiantuntijapuheenvuoroa virittävät osallistujat keskusteluun ja ideoiden vaihtoon. Videoitujen puheenvuorojen teemat vaihtelevat digiyhteiskunnan luokkaistumisesta aina etsivään nuorisotyöhön verkossa sekä väkivallattomaan kansalaistottelemattomuuteen vaikuttamiskeinona. Ohjelmaosuuden tavoitteena on purkaa nuorten osallisuutta kuormittavia stereotypioita. Tervetuloa!

Puhujat:
Julia Petäjä, projektikoordinaattori / asiantuntija, Kehittämiskeskus Opinkirjo
Marko Pesonen, tietopalveluohjaaja, Koordinaatti

Jos sinulla on kysyttävää Nuortenideat.fi-palvelusta,
ota yhteyttä: tuki@nuortenideat.fi.

Facebook
Twitter
Link
Website
Poista minut tältä listalta | Päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään joka toinen kuukausi Nuortenideat.fi-uutiskirjeen tilanneiden sähköpostilistalle. Liity listalle lomakkeen kautta.
 

Nuortenideat.fi-palvelun tuottaa Koordinaatti yhteistyössä oikeusministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koordinaatti · Torikatu 10 · Oulu 90100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp