Copy

NUORTENIDEAT.FI-UUTISKIRJE 8/2016

 

SISÄLTÖ:

Nuortenideat.fi-päivien ilmoittautumisaikaa jatkettu
Yhteyshenkilö Koordinaatissa vaihtuu
Uusia toiminnallisuuksia
Miten ohjeistaa nuoria kirjoittamaan ideoita?

 

NUORTENIDEAT.FI-PÄIVIEN ILMOITTAUTUMISAIKAA JATKETTU

Tule kehittämään vaikuttamispalvelua ja kuulemaan, mitä Justimuksella on sanottavaa nuorten äänen saamisesta kuuluviin! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu maanantaihin 24.10. asti.

Nuortenideat.fi-päivät on suunnattu nuorille, nuorten verkkovaikuttamisesta kiinnostuneille ja vaikuttamispalvelun käyttöönottaneille toimijoille. Päivien ohjelma jakaantuu kahdelle paikkakunnalle (Helsinki 10.11. ja Vantaa 11.11.). Voit ilmoittautua joko kumpaankin päivään tai vain toiseen.

Tule mukaan kehittämään palvelua Helsingin verkostopäivään, jossa keskeisiä teemoja markkinointi, tiedottaminen ja tekninen kehittäminen. On tärkeää, että palvelua kehitetään vastaamaan käyttäjien tarpeita ja toiveita. Tervetuloa mukaan, olitpa sitten uusi tai jo pidempään palvelua käyttänyt toimija!

Perjantaina 11.11. Vantaan Heurekassa on paikalla myös Justimus. Miksi on tärkeä saada nuorten ideat ja ajatukset paremmin kuuluviin? Tule nuorten kanssa paikalle kuulemaan Justimusta sekä Hämeenlinnan ja Vantaan nuorten kokemuksia aiheesta.

Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 24.10. osoitteessa www.koordinaatti.fi/nuortenideat-paivat

 

NUORTENIDEAT.FI-YHTEYSHENKILÖ KOORDINAATISSA VAIHTUU

Nuortenideat.fi-palvelun yhteyshenkilö, suunnittelija Merja-Maaria Oinas jää vapaalle tehtävästään 1.11.2016 lähtien ja hänen sijaisenaan toimii Sanni Sağlamer 1.11.2016–30.9.2017 välisenä aikana.

Sannin tavoittaa sähköpostitse sanni.saglamer@ouka.fi ja puhelimitse 044 703 8303. Nuortenideat.fi-palveluun liittyvät yhteydenotot voi edelleen lähettää myös osoitteeseen tuki@nuortenideat.fi. Koordinaatin muun henkilökunnan yhteystiedot verkkosivulla.

 

UUSIA TOIMINNALLISUUKSIA

Nuortenideat.fi-palvelussa on uusia toiminnallisuuksia. Nyt organisaatioiden sivuilla voi listata ideoita niiden tilan mukaisesti (avoin, viety eteenpäin & päätös annettu). Tämä helpottaa niiden ideoiden selaamista ja hakua, jotka on osoitettu palvelussa mukana oleville organisaatioille.

Yhteyshenkilö voi kirjautuessaan palveluun ladata suoraan organisaatiosivulta itselleen Ideat ja niiden tiedot (mm. otsikko, omistaja, organisaatio, kannatukset ja linkki ideaan). Idealistauksen ja tiedot saa Excel-taulukkoon, jonka voi tallentaa itselleen. Voit ladata kaikki ideat tai valita tietyn tilan (esim. viety eteenpäin).Taulukkoon tulevat myös näkyviin tiedot siitä, milloin ja kenelle idea on lähetty käsittelyyn. Tämä helpottaa yhteyshenkilöiden työtä, sillä omalle sivulle tulleita ideoita ja niiden käsittelyä on helpompi seurata.

Nuortenideat.fi-palveluun on mahdollista rekisteröityä myös käyttämällä Google-tunnusta. Aiemmin rekisteröityminen oli mahdollista vain yhdistämällä olemassa oleva Facebook-tunnus tai luomalla täysin uusi tunnus palveluun. Tällä madalletaan kynnystä rekisteröityä palveluun.

 

MITEN OHJEISTAA NUORIA KIRJOITTAMAAN IDEOITA?

Nuortenideat.fi-palvelussa on tällä hetkellä lähes 390 ideaa, joista suurin osa on viety eteenpäin tai niihin on saatu vastaus. Lähes sata ideaa koskee koko Suomea ja näihin ideoihin vastaa Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan (Nuora) suunnittelija. Välillä valtakunnallisista ideoista puuttuvat perustelut tai ne eivät ole asiallisia, joten ohjeistus on tarpeen. Yhteyshenkilönä Nuorassa on Johanna Kalliomaa, joka on tiivistänyt hyvin sen, miten ohjeistaa ja kannustaa nuoria kirjoittamaan ideoita.

Nuortenideat.fi tarjoaa matalan kynnyksen osallistua, vaikuttaa sekä kertoa omat mielipiteet, mutta jokaisen kirjoittajan on silti muistettava, että kyseessä on virallinen vaikuttamispalvelu:
 • Noudata hyviä käytöstapoja ja kirjoita kaikilla tavoin asiallisia ideoita.
 • Kun kirjoitat idean, mieti etukäteen, millainen päätöksentekoprosessi niihin liittyy. Jos idea koskee koko Suomea, pohdi, mikä viranomainen Suomessa ottaisi käsiteltäväkseen kyseisen idean.
 • Muista, että Nuortenideat.fi-palvelun mahdollistaa joukko työntekijöitä, virkamiehiä ja asiantuntijoita, jotka ottavat nuorten esittämät ideat vakavasti ja pohtivat päätöksentekoon liittyviä kysymyksiä jokaisen palvelussa julkaistun idean kohdalla.
 • Pohdi esittämääsi ideaa syvällisemmin ja mieti perusteluita sekä parannusehdotuksia konkreettisemmin:
  • Mitä haluan esittää?
  • Miksi haluan puuttua tähän epäkohtaan?
  • Kenelle viranomaiselle asian eteenpäin vieminen kuuluu?
  • Mitä siitä seuraa, jos asiaan puututaan ja epäkohta korjataan?
 • Hyvä aloite on selkeä ja helposti luettava sekä sisältää asian kannalta vain kaikkein keskeisimmät perustelut, ehdotuksia mahdollisesta asian etenemisestä ja aloitteen tekijän yhteystiedot.
Vaikuttamispalvelun tavoitteena on tarjota nuorille tasokas, vakavasti otettava ja tasa-arvoinen palvelu, jonka kautta nuorilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan ja kehittämään todellisia asiakysymyksiä, ongelmia tai epäkohtia. Nämä voivat liittyä lähiympäristöön tai koskea laajemmin koko Suomea. Jos nuori ei tiedä, kenelle hänen esittämänsä asia kuuluu, palvelun yhteyshenkilöt auttavat. Kannusta siis rohkeasti nuoria näiden ohjeiden myötä ideoimaan uusia aloitteita ja korjaamaan epäkohtia!
poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Nuortenideat.fi-palvelun sähköpostilistalle. Liity listalle: http://eepurl.com/ujezL
 

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Aloitekanava.fi www.twitter.com/Koordinaatti
This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koordinaatti · Torikatu 10 · Oulu 90100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp