Copy

NUORTENIDEAT.FI-UUTISKIRJE 3/2017

 

SISÄLTÖ:

Ketä kiinnostaa? -demokratiatapahtuma 31.3. Porvoossa
Nuortenideat.fi-koulutus Tuusulassa
Nuori2017
Tilaa kehittämistreffit

Eurooppalainen nuorisotiedotuspäivä 17.4.

 

KETÄ KIINNOSTAA? -DEMOKRATIATAPAHTUMA 31.3. PORVOOSSA

Ketä kiinnostaa? -demokratiatapahtuma järjestetään valtakunnallisilla Demokratiaviikoilla perjantaina 31.3. klo 17-20 Porvoon Nuorisotila Zentrassa. Tapahtuman järjestää Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti yhteistyössä Porvoon kaupungin ja Allianssin kanssa.

Illan ohjelmassa kuullaan porvoolaisten nuorten osallisuus- ja vaikuttamiskokemuksia sekä Nuortenideat.fi-palvelua esittelemässä on JustimusFilms! Tapahtuma striimataan livenä Nuortenideat.fi:n Youtube-kanavalle, joten voit seurata sitä vaikka kotisohvalta!

Nuorisotila Zentrassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa. Tapahtuma on päihteetön.
 

NUORTENIDEAT.FI-KOULUTUS TUUSULASSA 21.3.

Koordinaatti järjestää Nuortenideat.fi-koulutuksen Tuusulassa tiistaina 21.3. Koulutuspäivä on suunnattu ensisijaisesti Nuortenideat.fi-palvelun käyttöön ottaneille organisaatioille ja niiden yhteyshenkilöille, Nuortenideat.fi:n esittelyosuus on avoin kaikille lähialueen toimijoille, kuten luottamushenkilöille, oppilaitoksille ja kouluille, järjestöille, nuorten erilaisille toimijaryhmille, jotka ovat kiinnostuneita palvelun esittelystä ja käyttöönotosta. Iltapäivän käyttökoulutus on suunnattu ensisijaisesti organisaatioiden yhteyshenkilöille.

Tarvitsetko koulutusta Nuortenideat.fi:n käyttöön? Ota yhteyttä suunnittelija Sanni Saglameriin.
 

NUORI2017

Nuoriso- ja kasvatusalan suurin ammattilaistapahtuma NUORI2017 järjestetään tänä vuonna Tampereella ja Koordinaatti on menossa mukana! Messuosastomme C10 sijaitsee Tampere-talon Sorsapuistosalissa. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja palveluihin, joita tarjoamme nuorisotyön ammattilaisille sekä nuorille valtakunnallisesti.

NUORI2017-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi, Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat, Valtakunnallinen työpajayhdistys ja Nuorisotutkimusseura. Lisätietoja tapahtuman nettisivuilla.
 

TILAA KEHITTÄMISTREFFIT

Haluaisitko vinkkejä siitä, miten nuoret saadaan mukaan toimintaan? Haluaisitko innostaa kuntasi eri toimijat kehittämään yhteistyötä nuorten hyväksi? Tilaa vuoden 2017 Kehittämistreffit!

Kehittämistreffit on neljä tuntia kestävä tilaisuus, jossa edistetään tilaajan tarpeiden mukaan joko nuorten innostamista ja sitouttamista omaan toimintaan tai eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista nuorten hyväksi. Kehittämistreffit ovat toiminnallisilla työpajoja, joissa ideoidaan teemaan liittyviä asioita ja työstetään konkreettista toteutussuunnitelmaa. Kehittämistreffejä voit hyödyntää mm. seuraavaan:

· nuorisotyön ja koulun yhteistyön kehittämiseen
· järjestöjen välisen yhteistyön kehittämiseen
· järjestöjen, kunnan nuorisopalveluiden ja seurakunnan välisen yhteistyön kehittämiseen
· nuoriso-organisaation eri työntekijöiden yhteistyön kehittämiseen
· nuorten ottamiseen mukaan jonkin toiminnan
· ohjaajien kouluttamiseen nuorten mukaan ottamiseen
· miten nuoret saadaan osallistumaan liikunnan organisoimiseen

Tilaavana tahona voi olla kunnan nuorisopalvelut, järjestö, seurakunta, koulu tai muu nuorten kanssa työskentelevä taho. Tilaava taho vastaa osanottajien hankkimisesta, tiloista ja tarjoiluista. Nuorten Akatemia vastaa sisällöstä tilaajan toiveiden mukaisesti.

Kehittämistreffien hinta on 250 € + mahdolliset matkakulut. Kysy lisää ja tilaa työpaja!

Lisätietoja: Heikki Vuojakoski, p. 358 40413833 heikki.vuojakoski[at]nuortenakatemia.fi


EUROOPPALAINEN NUORISOTIEDOTUSPÄIVÄ 17.4.

Eurooppalaista nuorisotiedotuspäivää vietetään vuosittain huhtikuun 17. päivänä. Teemapäivänä nuorten tieto- ja neuvontapalvelut ympäri Eurooppaa kannustavat nuoria hyödyntämään heille suunnattuja matalan kynnyksen tieto- ja neuvontapalveluja. Päivän tarkoituksena on myös muistuttaa aikuisia nuorten oikeudesta saada tietoa ja ohjausta hyvän kasvun sekä elämänhallinnan tueksi.

ERYICA järjestää Eurooppalaisen nuorisotiedotuspäivän kunniaksi sosiaalisessa mediassa kampanjan, johon kutsutaan mukaan kaikki nuoret ja nuorten parissa toimijat. Kampanjan aikana luodaan meemejä, jotka alkavat tekstillä "Who told you..." ja niiden tulee liittyä nuorten tieto- ja neuvontatyön rooliin sekä tiedon luotettavuuteen.

Meemien yhteydessä käytetään tunnisteita #checkyoursource ja #EYID2017. Kuvia voi postata Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin. Meemit kootaan esitettäväksi mm. ERYICAn yleiskokouksessa. Lisätietoa tulossa lähempänä ajankohtaa.
poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Nuortenideat.fi-palvelun sähköpostilistalle. Liity listalle: http://eepurl.com/ujezL
 

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Aloitekanava.fi www.twitter.com/Koordinaatti
This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Koordinaatti · Torikatu 10 · Oulu 90100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp