Copy

NUORTENIDEAT.FI-UUTISKIRJE 9/2015

 

SISÄLTÖ:

Justimusfilms Nuortenideat.fi-kampanjan keulakuvaksi
Nuortenideat.fi:n kehittäminen: vielä ehdit vastata kyselyyn | Svara enkäten
Haastekampanja käynnistyy marraskuussa
Kuka voi ottaa Nuortenideat.fi-palvelun käyttöönsä?
Opettajille ja ohjaajille suunnattu materiaali

 

JUSTIMUSFILMS NUORTENIDEAT.FI-KAMPANJAN KEULAKUVAKSI

Demokratiaviikolla 12.–18.10. julkistettiin vaikuttamispalvelun keulakuva, joka on nuorten suosima sketsi- ja huumorirap-ryhmä Justimusfilms. He kannustavat omalta osaltaan nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan asioihin, sekä kertovat nuorten mahdollisuuksista vaikuttaa.

Katso Justimuksen videoblogista, miten he kannustavat nuoria vaikuttamaan: https://youtu.be/DlA2SBjvj8Y Justimuksen lisäämä idea "Enemmän ilmaisutaitoa yläasteille!" löytyy osoitteesta www.nuortenideat.fi/fi/ideat/264/ Ideaa on kannatettu lähes 650 kertaa Nuortenideat.fi-palvelussa ja kommentteja videon yhteydessä on lähes 140. Keskustelua ja ajatuksia herättävä aihe!

Kampanjan edetessä Justimus julkaisee myös YouTube-videon, jota voidaan jatkossa näyttää esimerkiksi kouluilla tai muissa tilaisuuksissa Nuortenideat.fi-palvelua esiteltäessä.

 

NUORTENIDEAT.FI:N KEHITTÄMINEN: VIELÄ EHDIT VASTATA KYSELYYN | SVARA ENKÄTEN

Nuortenideat.fi-palvelua kehitetään yhteistyössä käyttäjien, oikeusministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Koordinaatin kanssa. Kaikki palautteet ja kehittämisehdotukset käydään läpi, kun palvelun teknistä kehittämistä ja käyttäjille tarjottavia tukipalveluita suunnitellaan. Vastaamalla voit vaikuttaa!

Kehittämisehdotuksia tai huomattuja ongelmatilanteita ja bugeja voi aina lähettää sähköpostitse osoitteeseen tuki@nuortenideat.fi. 

Kerro kehittämisehdotuksesi Nuortenideat.fi-palvelusta!

Nuortenideat.fi-palvelun kehittämiseksi kerätään kokemuksia sen toiminnallisuuksista ja käytettävyydestä. Verkkokyselyyn toivotaan vastauksia erityisesti vaikuttamispalvelua käyttäneiltä henkilöiltä. Niin nuorilta kuin yhteyshenkilöinä toimivilta!

Vastausaikaa on 22.10.2015. asti. Vastaa kyselyyn osoitteessa www.koordinaatti.fi/nuortenideat-kehittamiskysely. Kiitos vastauksestasi!

***********''

Berätta dina utvecklingsförslag om Ungasidéer.fi tjänsten!

Vi vill utveckla webbtjänsten Ungasidéer.fi och samlar därför in förslag om tjänstens funktioner och användning av tjänsten. Enkäten är speciellt riktad till personer som har använt webbtjänsten redan tidigare. Detta gäller både unga och kontaktpersoner!

Enkäten är öppen fram till den 22 oktober 2015. Svara på enkäten på www.koordinaatti.fi/ungasideer-utveckling-forfragan Tack för dina svar!

 

HAASTEKAMPANJA KÄYNNISTYY MARRASKUUSSA

Marraskuussa käynnistyy osana Nuortenideat.fi-palvelun markkinointia haastekampanja. Haastetta vievät eteenpäin palvelussa mukana olevat toimijat. Kampanjan ytimenä on haastaa erilaiset organisaatiot mukaan innostamaan nuoria vaikuttamaan ja osallistumaan.

Kampanjasivu avataan Nuortenideat.fi-palveluun ja tarkemmat tiedot kampanjasta ja sen materiaaleista toimitetaan sähköpostitse mm. tämän sähköpostilistan kautta.

Kenet sinä voisit haastaa mukaan omasta yhteistyöverkostostasi? Minkä tahon kautta olisi mahdollista saada tietoa nuorten tuoreista ideoista ja ajatuksista? Pohdi jo etukäteen, ketkä olisivat ne toimijat, jotka voisivat hyödyntää vaikuttamispalvelua omassa toiminnassaan.

 

KUKA VOI OTTAA NUORTENIDEAT.FI-PALVELUN KÄYTTÖÖNSÄ?

Vaikuttamispalvelun käyttöehtoihin on sitoutunut yhteensä 55 organisaatiota (tilanne lokakuussa 2015). Haastekampanjan myötä lähestymme niin kuntia, päättäjiä kuin järjestöjen edustajia. Tätä kautta viesti palvelusta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista välittyy yhä laajemmalle joukolle.

Nuortenideat.fi on vaikuttamispalvelu organisaatioille, jotka työskentelevät nuorten parissa. Palvelun voivat ottaa käyttöönsä muun muassa kunnat tai kuntien eri hallintokunnat, yksittäiset koulut tai oppilaitokset, oppilaskunnat, nuorten vaikuttajaryhmät, nuorisovaltuustot, järjestöt, seurakunnat tai ministeriöt.

Esimerkiksi yhden paikkakunnan alueelta voi olla palvelussa mukana useita eri toimijoita, joilla kaikilla on omat sivunsa. Tämä on ihanteellinen tilanne myös markkinoinnin ja tiedottamisen kannalta, sillä työ jakaantuu useamman henkilön kesken. Yhteistyö eri toimijoiden välillä mahdollistuu ja nuoret löytävät helpommin oman alueensa toimijoita.

Kun organisaatio sitoutuu ja hyväksyy palvelun käyttöehdot, on mahdollista avata oma sivu. Tarkemmat ohjeet käyttöönottoon löytyy materiaalipankista. Lisätietoja myös sähköpostitse: tuki@nuortenideat.fi.

 

OPETTAJILLE JA OHJAAJILLE SUUNNATTU MATERIAALI

Kampanjan edetessä julkaistaan myös opettajille ja ohjaajille suunnattu materiaali demokratiakasvatuksen tueksi. Materiaalin tavoitteena on, että sen pohjalta nuorten parissa työskentelevä opettaja tai ohjaaja saa perustiedot aihepiiristä sekä pystyy käsittelemään aiheeseen liittyviä teemoja nuorten kanssa. Nuoret pääsevät harjoittelemaan vaikuttamistaitoja ja saavat tiedon eri tavoista vaikuttaa.

Materiaalia testataan marras-joulukuussa ja se julkaistaan vuoden 2016 alussa. Jos olet kiinnostunut testaamaan materiaalia nuorten kanssa, ole yhteydessä sähköpostitse: merja-maaria.oinas@ouka.fi.
poista minut tältä listalta | päivitä tilausasetuksiani

Uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa Nuortenideat.fi-palvelun sähköpostilistalle. Liity listalle: http://eepurl.com/ujezL
 

Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus
www.koordinaatti.fi

www.facebook.com/Aloitekanava.fi www.twitter.com/Koordinaatti