Copy

Nieuwsbrief september 2014

Beste heer / mevrouw,

Deze nieuwsbrief informeert u over LiS Academy, een onderdeel van de LiS - de mbo vakschool voor precisietechniek in Leiden.

LiS Academy start met na- en bijscholingscursussen over met name het maken van precisietechnologische systemen. Bijzondere aandacht krijgen medische precisiesystemen.

U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw relatie met de LiS, de partners van de LiS, de topsector High Tech of de topsector Life Sciences & Health.

1-daagse cursus over ontwerpen van veilige medical devices

LiS Academy organiseert samen met Erasmus MC op 31 oktober 2014 een 1-daagse cursus voor ontwerpers / constructeurs / instrumentmakers van ontwikkelafdelingen bij bedrijven en instellingen. Insteek: praktijkkennis over het ontwerpen van veilige actieve en steriele medical devices. De cursus gaat o.a. over praktisch omgaan met medische regelgeving, een case over risico-analyse en bijbehorende technologische oplossingen en normen en de praktijk van het reinigingen, desinfecteren en steriel maken van devices. Klik hier voor informatie en inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor cursus over medical devices

Zomer 2015: Summer School over Maakbaarheid

Deze 5-daagse cursus is voor ingenieurs / bèta's die de praktische kant van maakbaarheid van (precisie)componenten willen ervaren. Met o.a. colleges van geroutineerde vakmensen, practica bij de LiS in Leiden en inhoudelijk opgezette bedrijfsbezoeken over draaien, frezen, slijpen, vonken, gieten en plaatwerken. Periode: 17 - 21 augustus 2015. Edities van 2013 en 2014 zijn zeer goed gewaardeerd door de cursisten afkomstig van o.a. ASML, Bronkhost High-Tech, Frencken, Hittech Multin, Mapper Lithography, NTS Mechatronics, PANalytical, TMC en TU/e.
De LiS Academy Summer School Maakbaarheid is opgenomen in het Certified Precision Engineer-traject (CPE) van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). Succesvolle deelname aan de Summer School-cursus levert 5 CPE-studiepunten op.
De LiS Academy Summer School is een gezamenlijk initiatief van de DSPE, Hittech en LiS. De cursus wordt georganiseerd met partners zoals Hittech, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie en TNO en met support van o.a. Brainport Industries, FME en Dutch Precision Technology (DPT). Klik voor meer informatie en (voor)inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor de Summer School 2015

1-daagse cursus glasbewerken / glasblazen

Ook in het najaar 2014 en op diverse momenten in 2015 organiseert de LiS de 1-daagse cursus Glasbewerken en glasblazen. Met practica over punten trekken (capillairen), bollen blazen, buisjes lassen, ruimen en repareren van glaswerk. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor de cursus glasbewerken

1-daagse cursussen over draaien en frezen

De praktijk van draaien en frezen willen ervaren? U kunt zich inschrijven voor de 1-daagse cursus conventioneel draaien en de 1-daagse cursus conventioneel frezen. Op basis van intensieve begeleiding van LiS-docenten. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor de cursus draaien en/of frezen

Dialoog met LiS Academy over uw cursuswensen

LiS Academy biedt samen met vakmensen uit onderwijs, industrie en wetenschap diverse cursussen aan. LiS Academy is graag in dialoog met u en uw collega’s om wensen t.a.v. kennis over en vaardigheden in het bedenken, ontwerpen én maken van precisiesystemen te vernemen. En de mogelijkheid te onderzoeken om met na- en bijscholing (combinatie van practica, theorie en/of excursies) van waarde te zijn voor u of uw collega’s. U kunt contact opnemen met info@LiSacademy.nl.

Gezocht: projecten voor 4e jaars LiS-studenten

Voor de periode januari - juni 2015 zoekt de LiS individuele afstudeerprojecten met een sterk engineeringkarakter. De studenten zijn 5 dagen per week aanwezig op de locatie van de opdrachtgever. U kunt contact opnemen met Frits Groen (frits.groen@lis-mbo.nl) en/of Wim Baars (baars@lis-mbo.nl) over mogelijke afstudeerprojecten binnen uw organisatie.
Design of Medical Devices Conference

Graag attenderen wij u op "Design of Medical Devices Conference - Europe 2014". TU Delft organiseert deze conferentie in samenwerking met het succesvolle Design of Medical Device Conference Minneapolis (USA) en met ondersteuning van het Innovative Medical Devices Initiative NL. Thema's zijn o.a. endovascular devices, surgical robotics, robotic devices, bioinspired technology en exoskeletons & orthotic devices. Website: http://designofmedicaldevices.eu

Nieuws en ontwikkelingen van onderwijspartner Teclab (Eindhoven)


Unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven
Teclab en IBS Precision Engineering hebben de handen ineen geslagen, en organiseren op 24 september 2014 de workshop  "Bringing your 5-axis machine tool to the next level". Het dagprogramma zal bestaan uit demo’s en lezingen van verschillende (internationale) sprekers, waaronder professor Eric Marsh van Penstate University. Een greep uit de thema’s die worden behandeld: fundamentals of spindle metrology, fundamentals of 5-axis metrology en CAD/CAM software.

Teclab-opleidingen 
Met een Teclab-opleiding kunnen studenten en werknemers van bedrijven zich verder specialiseren in hun vakgebied. De mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een volledige opleiding waar ook algemene vakken aan bod komen, of voor losse modules.
  • Opleiding Verspaningstechnologie mbo niveau 4+ (nieuwe klas met max. 12 studenten start in februari 2014, nog enkele plaatsen beschikbaar)
  • Opleiding Plaatbewerking mbo niveau 4+  (pilot start in februari 2014, deelnemen aan ontwikkelprogramma is nog mogelijk)
  • Opleiding Mechatronica mbo niveau 4+ (pilot start in februari 2014, deelnemen aan ontwikkelprogramma is nog mogelijk).
Cursussen, masterclasses en seminars
In samenwerking met het bedrijfsleven, organiseert Teclab essentiële praktijkcursussen, masterclasses en seminars. Bekijk de website voor het huidige aanbod.

Meer informatie: http://www.teclab.nl
Young Instrumentation Network

YIN (Young Instrumentation Network) is een netwerk van jonge technici die aan het begin staan van hun carrière. Startende professionals en studenten in de laatste fase van hun opleiding kunnen middels het YIN elkaar leren kennen en ervaringen en kennis uitwisselen. Deelname aan YIN is voorbehouden aan studenten en werknemers van Holland Instrumentation-deelnemers. Klik hier voor meer informatie.
Precisiebeurs 2014 en ontmoet de LiS

13 en 14 november is de Precisiebeurs 2014. Een grootschalig evenement voor bedrijven, instituten, professionals en studenten actief in de precisietechniek / precision engineering. Zoals ieder jaar is de LiS (en ook LiS Academy) aanwezig. Omtmoet ons bij standnummer 290. Meer informatie: www.precisiebeurs.nl
Start 'Brainport Industries College'

Op 22 september 2014 was de officiële start van Brainport Industries College, een initiatief van Brainport Industries. Het richt zich op technisch vakmanschap in de grotere regio Eindhoven samen de MBO-instellingen Summa College en ROC Ter AA. Het doel is om instroom, zij-instroom en  doorgroei van technisch talent te stimuleren. Meer informatie via: www.brainportindustries.com

Agenda

World of Technology & Science (30 september - 3 oktober 2014)
Design of Medical Devices Europe (22 - 24 oktober 2014)
General Assembly Toptechniek in Bedrijf (5 - 6 november 2014)
3rdRevXperience.nl (6 - 8 november 2014)
TU Delft Research Exhibition 2014 (11 november 2014)
Precisiebeurs 2014 (12 en 13 november 2014)
Medica (12 - 15 november 2014, Düsseldorf)
Bits&Chips Smart Systems 2014 (19 en 20 november 2014)
Opendagen vakschool LiS (29 nov. 2014 en 7 feb. 2015)
RapidPro 2015 (3 - 5 maart 2015)
Health Valley Event 2015 (18 maart 2015)
High Tech Systems Event 2015 (25 en 26 maart 2015)
Hannover Messe 2015 (13 - 17 april 2015)
VZI-voorjaarscongres (21 mei 2015)
Photonics Event 2015 (3 en 4 juni 2015)
Vision, Robotics & Mechatronics-vakbeurs (3 en 4 juni 2015)
LiS Academy Summer School Maakbaarheid (17 - 21 aug 2015)

 
Forward to Friend
Tweet
Share
LiS Academy website
Email
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2014 LiS, LiS-TOP (LiS Engineering & LiS Academy), All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp