Copy

Nieuwsbrief juli 2014

Beste heer / mevrouw,

Deze nieuwsbrief informeert u over LiS Academy, een onderdeel van de LiS - de mbo vakschool voor precisietechniek in Leiden.

LiS Academy start met na- en bijscholingscursussen over met name het maken van precisietechnologische systemen. Bijzondere aandacht krijgen medische precisiesystemen.

U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw relatie met de LiS, de partners van de LiS, de topsector High Tech of de topsector Life Sciences & Health.

1-daagse cursus over ontwerpen van veilige medical devices

LiS Academy organiseert samen met Erasmus MC op 31 oktober 2014 een 1-daagse cursus voor ontwerpers / constructeurs / instrumentmakers van ontwikkelafdelingen bij bedrijven en instellingen. Insteek: praktijkkennis over het ontwerpen van veilige actieve en steriele medical devices. De cursus gaat o.a. over praktisch omgaan met medische regelgeving, een case over risico-analyse en bijbehorende technologische oplossingen en normen en de praktijk van het reinigingen, desinfecteren en steriel maken van devices. Klik hier voor informatie en inschrijving.
Klik hier om je in te schrijven voor cursus over medical devices

Nog enkele cursusplaatsen! Summer School Maakbaarheid

Een 5-daagse cursus voor ingenieurs / bèta's die de praktische kant van maakbaarheid van precisiecomponenten willen ervaren. Met o.a. colleges van geroutineerde vakmensen, practica bij de LiS in Leiden en inhoudelijk opgezette bedrijfsbezoeken over draaien, frezen, slijpen, vonken, gieten en plaatwerken.
De LiS Academy Summer School Maakbaarheid is opgenomen in het Certified Precision Engineer-traject (CPE) van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). Succesvolle deelname aan de Summer School-cursus levert 5 CPE-studiepunten op.
De LiS Academy Summer School is een gezamenlijk initiatief van de DSPE, Hittech Group en LiS / LiS Academy. De cursus wordt georganiseerd met partners zoals DSPE, Hittech Group, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie, TNO, ECN, Settels Savenije van Amelsvoort, Mitutoyo, KO-AR en met support van o.a. Brainport Industries, FME en Dutch Precision Technology (DPT). Klik voor meer informatie en inschrijving.
Klik hier om je in te schrijven voor de Summer School

LiS Academy Cursus Glasbewerken wederom een succes

6 juni jl. was de tweede 1-daagse LiS Academy Practicumcursus Glasbewerken / Glasblazen in de glasblazerij/glaswerkplaats van de LiS. Practica was o.a. gericht op punten trekken (capillairen), bollen blazen, buisjes lassen, ruimen en repareren van glaswerk. De practicumcursus zal wederom plaatsvinden op 5 november 2014 en op diverse momenten in 2015. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om je in te schrijven voor de cursus glasbewerken

LiS Academy Practicumcursussen Draaien en Frezen

In het najaar organiseert LiS Academy een 1-daagse cursus conventioneel draaien en een 1-daagse cursus conventioneel frezen. Aan de orde komen o.a. praktische aanwijzingen over basisinstellingen van een draaibank / een freesmachine, opspannen, werken met verschillende materialen en materiaaleigenschappen en natuurlijk veilig werken met draaibanken en freesmachines. Op basis van intensieve begeleiding van LiS-docenten. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om je in te schrijven voor de cursus draaien en/of frezen

Cursussen van LiS Academy

LiS Academy biedt samen met vakmensen uit onderwijs, industrie en wetenschap diverse cursussen aan. Deze cursussen zijn vakinhoudelijk en qua kwaliteit in lijn met de LiS, waarvan LiS Academy een onderdeel van is. De volgende (practicum)cursussen zijn beschikbaar of komen binnenkort – wederom – beschikbaar:
  • Cursussen over draaien en frezen 
  • Cursus over glasbewerken / glasblazen
  • Cursus over lijmen kleine onderdelen / lijmen & polijsten van fibers
  • Cursus over werken met microcontrollers (Arduino) (voor prototyping)
  • Cursus over praktisch omgaan met richtlijnen medical devices
  • Cursus over optische vervaardiging
  • Summer School maakbaarheid
Cursussen over thema’s zoals ontwerpsoftware, werkvoorbereidingssoftware, CNC-bewerken, keramiek bewerken of optica zijn in overweging of in ontwikkeling.

LiS Academy is graag in dialoog met u en uw collega’s om wensen t.a.v. kennis over en vaardigheden in het bedenken, ontwerpen én maken van precisiesystemen te vernemen. En de mogelijkheid te onderzoeken om met na- en bijscholing (combinatie van practica, theorie en/of excursies) van waarde te zijn voor u of uw collega’s. U kunt contact opnemen met info@LiSacademy.nl.

LiS zoekt freesmachines

Het aantal LiS-studenten groeit. Daarom is de LiS continu opzoek naar relevante, bruikbare machines. Op korte termijn is er behoefte aan 8 freesmachines. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Schaublin 13, Schaublin 53, Deckel FP1 of Deckel FP2 (of vergelijkbare machines). Kunt u de LiS helpen? Neem contact op met Bart Schouten (Schouten@LiS-mbo.nl).

Gezocht: projecten voor 4e jaars LiS-studenten

Voor de periode januari - juni 2015 zoekt de LiS individuele afstudeerprojecten met een sterk engineeringkarakter. De studenten zijn 5 dagen per week aanwezig op de locatie van de opdrachtgever. Via e-mail info@LiSacademy.nl kunt u contact opnemen met de LiS.

Agenda

LiS Academy Summer School Maakbaarheid (25 - 29 aug 2014, Leiden)
DSPE conference on precision mechatronics (2 - 3 sept 2014)
World of Technology & Science (30 september - 3 oktober 2014)
Health & Technology 2014 (9 en 10 september 2014)
MedtechMeetings (25 sept en 11 dec 2014)
Design of Medical Devices Europe (22 - 24 oktober 2014)
General Assembly Toptechniek in Bedrijf (5 - 6 november 2014)
3rdRevXperience.nl (6 - 8 november 2014)
Precisiebeurs 2014 (12 en 13 november 2014)
Medica (12 - 15 november 2014, Düsseldorf)
Bits&Chips Smart Systems 2014 (19 en 20 november 2014)
Opendagen vakschool LiS (29 nov. 2014 en 7 feb. 2015)
Photonics Event 2014 (3 en 4 juni 2015)
Vision, Robotics & Mechatronics-vakbeurs (3 en 4 juni 2015)

 
Forward to Friend
Tweet
Share
LiS Academy website
Email
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2014 LiS, LiS-TOP (LiS Engineering & LiS Academy), All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp