Copy

Nieuwsbrief december 2014

Beste heer / mevrouw,

Deze nieuwsbrief informeert u over LiS Academy, onderdeel van de LiS - de mbo vakschool voor precisietechniek in Leiden.

LiS Academy biedt na- en bijscholingscursussen over met name het maken van precisiesystemen. Bijzondere aandacht krijgen medische precisiesystemen.

U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw relatie met de LiS, de partners van de LiS, de topsector High Tech of de topsector Life Sciences & Health.

Zomer 2015: Summer School over Maakbaarheid

Deze 5-daagse cursus is voor ingenieurs / bèta's die de praktische kant van maakbaarheid van (precisie)componenten willen ervaren. Met o.a. colleges van geroutineerde vakmensen, practica bij de LiS in Leiden en inhoudelijk opgezette bedrijfsbezoeken over draaien, frezen, slijpen, vonken, gieten en plaatwerken. Periode: 17 - 21 augustus 2015. Edities van 2013 en 2014 zijn goed gewaardeerd door de cursisten afkomstig van o.a. ASML, Bronkhost High-Tech, Frencken, Hittech Multin, Mapper Lithography, NTS Mechatronics, PANalytical, TMC en TU/e.
De LiS Academy Summer School Maakbaarheid is opgenomen in het Certified Precision Engineer-traject (CPE) van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). Succesvolle deelname aan de Summer School-cursus levert 5 CPE-studiepunten op.
De LiS Academy Summer School is een gezamenlijk initiatief van de DSPE, Hittech en LiS. De cursus wordt georganiseerd met partners zoals Hittech, Suplacon, Ter Hoek Vonkerosie en TNO en met support van o.a. Brainport Industries, FME en Dutch Precision Technology (DPT). Klik voor meer informatie en (voor)inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor de Summer School 2015

1-daagse cursus glasbewerken / glasblazen

Op 22 januari 2015 en op diverse andere momenten in 2015 organiseert de LiS de 1-daagse cursus glasbewerken en glasblazen. Met practica over punten trekken (capillairen), bollen blazen, buisjes lassen, ruimen en repareren van glaswerk. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor de cursus glasbewerken

Diverse 1-daagse cursussen over draaien en frezen

U kunt zich inschrijven voor diverse 1-daagse practicumcursussen: basiscursus draaien, basiscursus frezen, cursus draaien voor gevorderden en cursus frezen voor gevorderden. O.a. gegeven op 17 januari en 21 februari 2015. Op basis van intensieve begeleiding van LiS-docenten. Klik hier voor meer informatie en online inschrijving.
Klik hier om in te schrijven voor cursussen draaien en/of frezen

Dialoog met LiS Academy over uw cursuswensen

LiS Academy biedt samen met vakmensen uit onderwijs, industrie en wetenschap diverse cursussen aan. LiS Academy is graag in dialoog met u en uw collega’s om wensen t.a.v. kennis over en vaardigheden in het bedenken, ontwerpen én maken van precisiesystemen te vernemen. En de mogelijkheid te onderzoeken om met na- en bijscholing (combinatie van practica, theorie en/of excursies) van waarde te zijn voor u of uw collega’s. U kunt contact opnemen met info@LiSacademy.nl.

Gezocht: stageplaatsen voor 2e & 3e jaars LiS-studenten

Door de ingezette groei van de LiS zijn de komende periode meer LiS-studenten (2e en 3e jaars) beschikbaar voor het vervullen van stageplaatsen. 2e jaars studenten gaan gedurende de periode februari 2015 - juni 2015 voor 3 dagen per week op stage. 3e jaars studenten in de periode september 2015 - januari 2016; tevens voor 3 dagen per week. Via e-mail info@LiS-mbo.nl kunt u contact opnemen met de LiS.

Gezocht: groepsprojecten voor 4e jaars LiS-studenten

Voor de periode september 2015 - januari 2016 zoekt de LiS voor 4e jaars studenten groepsopdrachten met een sterk engineeringkarakter. De groepen van 3 à 4 studenten werken gemiddeld 3 dagen per week aan de opdracht; gemiddeld 1 dag per week is er afstemming met de opdrachtgever. U kunt contact opnemen met Frits Groen (frits.groen@lis-mbo.nl) en/of Wim Baars (baars@lis-mbo.nl) over mogelijke projecten binnen uw organisatie.

Informatie van onderwijspartnersBij Teclab (Eindhoven) zijn nog enkele plekken beschikbaar binnen de opleidingen Plaatbewerking en Verspaningstechnologie, mbo niveau 4+ BBL. De inhoud van deze opleidingen sluit nauw aan op de wensen en behoeften van de high tech industrie. Bedrijven worden namelijk nauw betrokken bij de lesinhoud, instructies en ontwikkeling van masterclasses. De groepsgrootte is maximaal 12 studenten. 

Plaatbewerking mbo niveau 4+ BBL
In februari 2015 start een pilotklas van deze opleiding. Indien u graag wilt deelnemen aan het ontwikkelprogramma of vragen heeft, neem dan contact op met opleidingsadviseur Klaas Trienekens T +31 (0)6 15 08 52 28. Meer info: http://goo.gl/cgD1GS

Verspaningstechnologie mbo niveau 4+ BBL
In februari 2015 start een nieuwe klas van deze opleiding. Aanmelden is mogelijk via deze link: http://goo.gl/CRLaHu


Meer informatie: http://www.teclab.nlCIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland) in Doetinchem versterkt de maakindustrie in Oost-Nederland. CIVON biedt de volgende opleidingen:
  • Vakopleiding Verspanen
  • Middenkader Engineer (BOL-4)
CIVON biedt de volgende cursussen:
  • Elektrotechniek voor monteurs
  • Verspanen: CNC draaien en CNC frezen
  • Werktuigbouwkundig tekenen met Solidworks
Samen met bedrijven uit de Achterhoek is CIVON actief op het vlak van 3D metaal printen (additive manufacturing). De betrokkenen willen met deze samenwerking het kennispeil verhogen en de innovatiekracht vergroten.

Meer informatie: www.CIVON.nl
Hightech tour 4e jaars LiS-studenten een succes

19 november 2014 hebben 4e jaars LiS-studenten met veel enthousiasme drie hightech bedrijven in de regio Eindhoven bezocht. Studenten kregen bij Tegema een workshop (van probleemstelling tot product), een rondleiding en een heerlijke lunch. Vervolgens is VDL ETG bezocht op de High Tech Campus. Studenten kregen een indrukwekkende rondleiding o.a. over het nauwkeurig produceren en meten van koperen schijven voor de CERN-deeltjesversneller. Tenslotte is de Test Measurement Facility (TMF) van ASML bezocht.
4e jaars studenten maken calibratieopstelling

Een groep 4e jaars LiS-studenten is momenteel actief om hightech bedrijf Lens R&D te helpen bij het ontwikkelen van een calibratie-opstelling voor zonnesensoren. Deze zonnesensoren worden gebruikt om zonnepanelen (op aarde en in de ruimte) in de meest optimale stand naar de zon te richten. Meer informatie: www.lens-rnd.com

DSPE: 60 jaar, website en nieuwsbrieven


De DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) bestaat 60 jaar! Gefeliciteerd! Sinds het najaar heeft de vereniging een nieuwe website: www.DSPE.nl. Daarnaast verstuurt de DSPE regelmatig digitale nieuwsbrieven. Zie editie nummer 6.

Agenda

HI-tea (Holland Instrumentation) (21 januari 2015)
Jaarcongres Dutch Society for Technical Medicine (NVvTG) (23 jan. 2015)
Innovation for Health (5 februari 2015)
Opendag vakschool LiS (7 februari 2015)
RapidPro 2015 (3 - 5 maart 2015)
Health Valley Event 2015 (18 maart 2015)
ZIE2015 (Holland Instrumentation) (21 maart 2015)
High Tech Systems Event 2015 (25 en 26 maart 2015)
Hannover Messe 2015 (13 - 17 april 2015)
VZI-voorjaarscongres (21 mei 2015)
Photonics Event 2015 (3 en 4 juni 2015)
Vision, Robotics & Mechatronics-vakbeurs (3 en 4 juni 2015)
MedTechWest 2015 (11 juni 2015)
LiS Academy Summer School Maakbaarheid (17 - 21 aug 2015)
Technology for Health 2015 (6 en 7 oktober 2015)
Forward to Friend
Tweet
LiS Academy website
Email
Twitter
Copyright © 2014 LiS, LiS-TOP (LiS Engineering & LiS Academy), All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp