Copy

Payment service provider Sisow onderdrukt vrije informatievoorziening

Beste 320 wereldverbeteraars en Sisow,

Een week geleden kregen we het bericht dat de Payment Service Provider Sisow.nl het account dat we gebruikten om donaties op te ontvangen niet zou activeren. Activatie is nodig om de ontvangen gelden ook daadwerkelijk op de rekening te kunnen ontvangen. We publiceren dit een week later omdat ze pas deze week de gelden naar onze rekening zouden overmaken alvorens het Sisowaccount te deactiveren. Dit werd ons vermeld met het volgende bericht:

Goedemorgen, In verband met de aard van uw website is de aanvraag bij onze afdeling Legal en Compliance terecht gekomen. Aangezien Sisow payment innovations ook een betaal(bank)instantie is en werken met alle Banken, zijn wij genoodzaakt uw aanvraag af te wijzen.

We hebben hen gebeld en ze vertelden ons dat de aanvraag tot aan de directeur is gekomen met de vraag of onze aanvraag gehonoreerd diende te worden. Het volgende werd gezegd (losjes geciteerd):

Jullie website schreeuwt dat jullie tegen banken zijn en tegen het financiëel systeem. Dit kunnen wij niet toelaten. Wij zijn een initiatief van meerdere banken en werken met hen samen. We zijn zelf een soort bank. Tevens hebben we een licentie van DNB.

Na een poging uit te leggen dat we helemaal niet tegen banken zijn, maar tegen een systematiek in het systeem zoals toegelaten door de wet, en dat we kwantitatief als doel hebben een wetswijziging te behalen, werd er geconcludeerd dat we dus voor beleidsverandering zijn. Dat zou je kunnen zeggen. Ook dit werd niet geaccepteerd. Dit doet ons denken aan wat er heeft plaatsgevonden bij Wikileaks.

Dit is financiële censuur. Wij zijn geen Ku-Klux Klan, geen shady organisatie en we verkopen geen artikelen van seksuele aard. Wij zijn een stichting met bestaansrecht en zijn kritisch over het financiële systeem op basis van feiten en onderzoek. Wij verspreiden slechts informatie over hoe het huidige systeem werkt en maken kenbaar dat er een plan is uit 1930 dat heeft beoogt het systeem te veranderen om de crisis op te lossen. Dit besluit van Sisow is op bijzonder kortzichtige basis genomen, zonder in te zien dat ook Sisow gebaat is bij een beter functionerend financiëel systeem. Als we door middel van onze oplossing uit de crisis komen zal dat resulteren in een reductie van een enorme schuldenlast, en daarmee zullen mensen weer meer kunnen kopen. En voor online aankopen wordt vaak IDeal gebruikt wat Sisow aanbiedt.

Steun ons door dit bericht verder te verspreiden. Vertel het je vrienden en kennissen en laat het journalisten weten als je die connecties hebt.
Like onze facebook pagina, deel ons bericht, like onze recensielees de aankondiging, tweet erover of laat Sisow weten dat je het hier ook niet mee eens bent


Overweeg ons anders ook financiëel te steunen. Dat kan helaas even niet via IDeal of Paypal, maar overboekingen kunnen (voorlopig) nog gedaan worden.

Neem a.u.b. in overweging of je nog zaken zou willen doen met een bedrijf dat actief probeert te verhinderen dat een groep mensen de wereld verbetert voor iedereen.

Copyright © 2013 Stichting Ons Geld, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp