Copy

17 December: documentaire "De Schuldvraag" van TROS Radar. Beste *|NAAM|*,

Dinsdag 17 December zal TROS Radar de documentaire publiceren waar ze een half jaar hard aan hebben gewerkt. Ze zullen hier naar verwachting de werking van het geld- en banksysteem uitleggen d.m.v. simpele animaties.
Dit zal een unicum zijn in Nederland, want het proces van geldcreatie is in onze media nog nooit goed uitgezocht en uitgemeten. We hopen dat deze documentaire dan eindelijk de deur zal openzetten naar een publiek debat (ook in de politiek) over geldcreatie.

Radar houdt zich normaal bezig met consumentenkwesties, maar toen ze zich in het onderwerp 'geld & banksysteem' verdiepten waren ze zó verbaasd over de werking ervan dat er is besloten een inzichtelijke documentaire te maken, zo wist de redactie ons te vertellen.

"Deze documentaire vertelt je alles wat je altijd al wilde weten over geld en schuld, maar nooit durfde te vragen. Exclusieve interviews en verhelderende animaties leggen moeilijke economische begrippen voor iedereen begrijpelijk uit. Tegelijk biedt deze speciale dubbelaflevering van Radar verrassende inzichten die je kijk op de financiële wereld voorgoed zullen veranderen.

Online première: unicum in Nederland
Radar Extra: De Schuldvraag wordt uitgezonden op maandag 23 en maandag 30 december. Een week eerder zullen beide delen van de documentaire echter ook al integraal op deze website te zien zijn - een unicum voor een journalistiek programma in Nederland. Vanaf dat moment kun je fragmenten uit de reportages en de animaties ook zelf delen met vrienden.
"

De manier waarop geld gecreëerd wordt is te lang een taboe-onderwerp gebleven. Vijf jaar na het begin van de crisis is het voor velen, vooral in de journalistiek en de politiek, nog stééds niet duidelijk dat de praktijk van bankieren met fractionele reserves door ongebreidelde geld- en schuldcreatie uit het niets, de hoofdoorzaak is van financiële instabiliteit. Het is daarom belangrijk deze documentaire zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. De publicatie ervan zal waarschijnlijk veel betekenen, ook voor ons. Bedenk dat Ons Geld nog steeds het énige instituut in Nederland is dat pleit voor grondige monetaire hervorming.

Zie ook onze aankondiging.

Kijk dus 17 December met ons mee en twitter er op los onder de hashtags #onsgeld #schuldvraag. We hebben er zelfs een evenement voor gemaakt.

Met vriendelijk optimisme,

Luuk de Waal Malefijt
namens Stichting Ons Geld
 
Copyright © 2013 Stichting Ons Geld, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp