Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 45/2014
Headlines
'Zorgbehoevende ouderen en mantelzorgers in onzekerheid'
De Unie KBO krijgt veel signalen binnen van ouderen en hun mantelzorgers die in totale verwarring zijn over hun situatie in 2015. Het betreft veelal echtparen waarbij de ene partner zorgt voor de ander. Vaak willen deze mensen bij elkaar blijven en thuis blijven wonen, maar vragen ze zich af of dit wel kan en of het te betalen is.
Kind uit 'roze gezin' even goed af als kind uit traditioneel gezin
Kinderen van lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders ontwikkelen zich even goed als leeftijdsgenoten uit hetero gezinnen. Dat blijkt uit een studie van nationaal en internationaal onderzoek, uitgevoerd door Hanneke Felten, projectleider emancipatie en inclusie bij onderzoeksbureau Movisie.
Oogfonds doneert vijf netvliescamera's voor prematuren aan ziekenhuizen
Het Oogfonds startte in 2012 met het project 'New Born Eyes' met als doel om de screening van de ogen van zeer vroeggeboren baby's te verbeteren. Hiervoor heeft het Oogfonds vijf netvliescamera’s ter beschikking gesteld aan verschillende ziekenhuizen in Nederland.
Scholieren zetten mantelzorgers in het zonnetje tijdens dag van de mantelzorg
Op dinsdagmiddag 11 november 2014 besteedt gemeente Waterland samen met WonenPlus aandacht aan de Dag van de mantelzorg. Deze dag zet mensen centraal die langdurig en/of intensief zorg geven aan hun naaste.
'ADHD is geen ziekte maar karaktereigenschap'
Bij steeds meer kinderen wordt de diagnose ADHD vastgesteld. Voor deze aandoening worden medicijnen voorgeschreven, waardoor het medicijngebruik onder kinderen in de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen.  
Hoge verwachtingen van digitalisering in de zorg
Het begrip e-health, de inzet van technologie in de gezondheidszorg, is bij veel Nederlanders nog onbekend. Toch wil een grote meerderheid op dit moment al gebruikmaken van toepassingen van e-health, zoals het zelf meten van de eigen hartslag en bloeddruk met een smartwatch of een videoconsult met de huisarts. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
NZG Video
Opnieuw problemen met patiëntendossiers

Er zijn weer problemen rond de opvolger van het Elektronisch Patiëntendossier, het Landelijk Schakel Punt. Via dat LSP zijn medische gegevens uitgewisseld van mensen die daarvoor niet aantoonbaar toestemming hadden gegeven. Dat blijkt uit een steekproef van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.