Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 28/2015
Headlines
Patiënten zien af van vervolgbehandeling vanwege eigen risico
14 procent van de mensen ziet af van een vervolgbehandeling vanwege het eigen risico. Het gaat vooral om mensen met een beperking of psychische problemen. Daar komt bij dat de patiënten niets van de rekeningen snappen.
Al 2800 zorgverleners willen schadevergoeding van SVB
In twee weken tijd zijn er bij de Stichting PGB Schadeclaim 2800 aanmeldingen binnen gekomen. Al deze particuliere zorgverleners gaan gezamenlijk een schadeclaim indienen omdat zij het geld van het persoonsgebonden budget niet of te laat hebben ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
'Afkomst kind van invloed op therapietrouw ADHD-medicatie'
Autochtone kinderen slikken hun ADHD-medicatie trouwer dan kinderen van Turkse of Marokkaanse komaf. Dit blijkt uit onderzoek van Altrecht GGZ.
'Grotere rol vaders bij opvoeding kinderen'
Vaders moeten een grotere rol spelen bij de opvoedingen van hun kinderen. Daarvoor hebben hoogleraren Pedagogiek Ruben Fukking en Paul Leseman gepleit tijdens de talkshow WomenInc in Amsterdam.
Week tegen Kindermishandeling richt zich op professionals
Tijdens de Week tegen Kindermishandeling staat het stoppen en voorkomen van kindermishandeling centraal. De organisatie richt zich dit jaar ook op de professionals die in contact staan met kinderen, zoals pedagogisch medewerkers en kinderopvangorganisaties.
Bestuurders ziekenhuizen lappen declaratieregels aan hun laars
Bestuurders van ziekenhuizen laten massaal declaratieregels links liggen. Zij declareren voor duizenden euro's aan wijnen, overnachten in peperdure hotels en gaan op reis van het ziekenhuisgeld.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Baby-jazz

'Wat een prachtige jongen heb je!' Het bezoek noemde hem een scheetje. 'Wat een kleintje he?' Ik ben vader geworden. Deze nieuwe rol was een dagtaak voor me. Of beter: een dag- en nachttaak. Ik kon me niet voorstellen dat ik ooit nog iets anders zou kunnen doen dan voor mijn 'scheetje’ zorgen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.