Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 13/2017
Headlines

NIPT vanaf 1 april beschikbaar voor alle zwangere vrouwen
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Per 1 april kan iedere zwangere vrouw die dat wenst gebruikmaken van de Niet-Invasieve Prenatale Test (NIPT). De NIPT is beter in het uitsluiten of het ongeboren kind het down-, edwards- of patausyndroom heeft, dan de huidige combinatietest.

Scholieren worden ingezet voor personeelstekort in ouderenzorg 
Normal_duurSteeds vaker worden scholieren ingezet in de ouderenzorg om het grote tekort aan personeel op te vangen. Hoewel de scholieren geen zorg verlenen en vooral voor gezelligheid en toezicht zorgen, vindt de Tweede Kamer dat zij gekwalificeerd personeel niet moeten vervangen.

Ervaringsdeskundigheid moet ggz naar nieuw plan tillen  
Normal_van_rijn Met het proefschrift ‘Over herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid in de psychiatrie’ van Trimbos-onderzoeker en ervaringsdeskundige Wilma Boevink kan de ggz er niet meer omheen. Mensen die ernstig en aanhoudend psychisch lijden zijn deskundig.

ActiZ eist duidelijkheid over budget van 100 miljoen voor verpleeghuizen    
Normal_thuiszorg ActiZ wil dat er duidelijkheid komt over het extra budget van 100 miljoen euro dat het ministerie van Volksgezondheid in januari 2017 toezegde voor de implementatie van het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

'Liever twee paracetamol dan één ibuprofen'  
Normal_geld Veel Nederlanders weten niet wat het correcte gebruik van pijnstillers of medicatie is. Met als gevolg dat de pijn of kwaal niet goed wordt behandeld, aldus Marcel Bouvy tegen RTL Nieuws. Bovendien leidt het gebruik van pijnstillers soms tot bijwerkingen.

Zorgverleners vragen informateur om herstelwet zorgstelsel    
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Zorgverleners willen in de komende kabinetsperiode een ‘herstelwet’ voor het zorgstelsel. Dat schrijft het actiecomite╠ü Het Roer Moet Om (HRMO) in een brief aan informateur Schippers. De herstelwet moet prioriteiten anders stellen, regelgeving onder de loep nemen, budgetten verschuiven en het huidige zorgstelsel aanpassen.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
Olga Commandeur laat ouderen bewegen tot ze niet meer anders willen

Kijk niet naar wat je niet kan, maar wat nog wel mogelijk is. Met deze instelling brengt Olga Commandeur, al achttien jaar bekend van het ochtendgymnastiekprogramma op televisie, ouderen in beweging. Omdat ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen, wordt bewegen volgens haar steeds belangrijker.

“Och, wat heb ik toch een prachtig beroep.” Stel Olga Commandeur een vraag over het belang van bewegen voor ouderen en ze raakt niet uitgepraat.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp