Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 11/2016
Headlines
Nieuwe richtlijn kindermishandeling gepubliceerd
Normal_duurAfgelopen maandag is de nieuwe richtlijn kindermishandeling gepubliceerd. Indien een professional in de jeugdhulp of jeugdbescherming kindermishandeling vermoedt kan deze aanbevelingen voor handelen terugvinden in de Richtlijn. Het vaststellen van kindermishandeling is complex, want signalen verschillen per situatie.

Buurtzorg Nederland groeit, maar loopt aan tegen beperkingen
Normal_van_rijnBuurtzorg Nederland is in 2006 opgericht en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Door deze groei loopt het steeds tegen de beperkingen van het financieringssysteem in de thuiszorg aan. De organisatie weigert de financiering op de conventionele manier te doen en loopt daardoor bijvoorbeeld sinds de oprichting al 25 miljoen euro mis. Dit omdat zorgverzekeraars het bedrag niet uitbetaalden

Aflopen van overgangsrecht zorgt voor hoge zorgrekening
Normal_thuiszorgTwee op de tien zorggebruikers bij wie het overgangsrecht is afgelopen, kan een onaangename rekening voor de eigen bijdrage voor een Wmo-voorziening verwachten. Met name mensen met een (boven)modaal inkomen kunnen een aanzienlijk bedrag verwachten.

Tientallen BN'ers geven startsein Nationale Week van Zorg en Welzijn
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenVandaag geven onder anderen Jandino Asporaat, Diederik Samsom en Klaas van Kruistum het startsein van de vierde editie van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Deze week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties onder het thema ‘Zo werkt Zorg’ hun deuren voor het grote publiek, zodat iedereen kan zien wat werken in deze sector betekent. De Nationale Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 14 tot en met 19 maart

FNV: 'Investeer in zorgtalent'
Normal_geldOm in te kunnen springen op de grote zorgbehoefte die er al is en die steeds groter wordt, moeten zorgwerkgevers en de overheid nu investeren in zorgtalenten. Er is een groot tekort aan stageplaatsen in de zorg en door alle bezuinigingen valt de ene zorginstelling na de andere om en komen verpleegkundigen massaal op straat te staan.

SP wil tandarts terug in basisverzekering
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Maandag publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers over het aantal tandartsbezoeken in Nederland. Hoe meer geld mensen verdienen, hoe vaker ze naar de tandarts gaan. Er zijn veel reacties gekomen op de publicatie. Onder meer de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) maakt zich zorgen over een steeds groter wordende groep mensen die niet meer naar de tandarts gaat. Ook SP-Kamerlid Renske Leijten maakt zich zorgen 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Wie wint de informele zorgprijs 2016?

Wij in Nederland houden wel van prijsvragen, deelname aan een loterij of gewoon het klassieke zegeltjes sparen bij de supermarkt. Rond deze tijd van het jaar stromen mijn mailbox en twitteraccount weer vol met met oproepen voor het inzenden van een innovatief idee in de zorg. Het prijzengeld is niet mals: van €15.000 tot zelfs €75.000! Het concept is overal gelijk: vind een probleem en kom met een idee om het op te lossen. Dan kun je denken aan het patiëntvriendelijker aanbieden van een behandeling, uitvinding in de vorm van een product/hulpmiddel om het leven van iemand makkelijker te maken of persoonlijke zorg beter stroomlijnen door de ontwikkeling van slimme websites en/of e-Health applicaties. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.