Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 32/2016
Headlines
Autistische jongen krijgt benodigde pgb met terugwerkende kracht
Normal_duur Een autistische jongen uit Breda kreeg door bezuinigingen niet meer de hulp die hij nodig had. Vorig jaar is de jeugdzorg overgeheveld van het rijk naar de gemeenten. Vanaf dat moment bepaalden zorgkantoren of iemand nog in aanmerking zou komen voor jeugdzorg.

Mensen met psychische problemen hebben baat bij re-integratie
Normal_van_rijn Re-integratie naar betaald werk verbetert de mentale en fysieke gezondheid van mensen met psychische problemen. Bovendien brengt het meer zelfwaardering en neemt de hoeveelheid zorg af na het starten met betaald werk, zo blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Schildkliermedicijn Thyrax Duotab pas tweede kwartaal 2017 beschikbaar
Normal_thuiszorg Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab is in het tweede kwartaal van 2017 pas weer beschikbaar, zo laat geneesmiddelenfabrikant Aspen weten. Eerder liet de fabrikant weten het medicijn tussen september en november van dit jaar weer te kunnen verstrekken.

Onderzoek naar administratieve lasten fysiotherapeuten
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen De Vereniging voor Fysiotherapie & Wetenschap gaat onderzoeken wat de daadwerkelijke administratieve lasten zijn voor fysiotherapeuten. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de hoeveelheid administratie ten opzichte van de praktijkgrootte, de contractering en welke taken de meeste administratieve lasten hebben.

'Schijn van belangenverstrengeling heeft vertrouwen in zorg aangetast'
Normal_geld De bestuurders van Zorggroep Alliade hebben het vertrouwen in de zorg aangetast. Door de schijn van belangenverstrengeling wordt het vertrouwen in de integriteit van een zorgaanbieder ondermijnd.

'Hiv-preventiepil zo snel mogelijk vanuit basispakket vergoeden'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Tijdens de Canal Parade afgelopen zaterdag riepen diverse belangenorganisaties minister Schippers van Volksgezondheid nogmaals op om de hiv-preventiepil zo snel mogelijk op te nemen in het basispakket.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
'Er zijn klachten over je!'

“Er zijn klachten over je!”, zei de leidinggevende tegen haar medewerkster. “Van wie dan?”, vroeg Nicole verbijsterd. “Tja, dat mag ik natuurlijk niet zeggen. Maar het schijnt dat je veel te veel aandacht besteedt aan de klanten waardoor je collega’s extra belast worden. Let wel, we zijn heel tevreden over je hoor… en we zijn het ook niet met ze eens, je bent juist heel klantvriendelijk. Maar omdat er nu voor de zoveelste keer is geklaagd, moet ik je er wel op aanspreken.”

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.