Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 48/2016
Headlines
Clubs stoppen met voetballen op kunstgras, bandenbranche ontkent gevaar
Normal_duurDiverse voetbalclubs hebben naar aanleiding van de berichtgeving van NOS laten weten voorlopig niet meer op kunstgras te voetballen. Bijna alle kunstgrasvelden met rubbergranulaat die tot nu toe zijn onderzocht bevatten te veel gevaarlijke stoffen.

VGZ vergoedt cannabisolie voor meisje van vier maanden oud
Normal_van_rijn De cannabisolie voor de zwaar gehandicapte Deveny Janssen wordt toch vergoed. Het vier maanden oude meisje ligt nu nog in het ziekenhuis in Maastricht en krijgt daar de medicatie die ze nodig heeft. Maar de cannabisolie heeft ze thuis ook nodig. VGZ het medicijn in principe niet vergoed, had meisje bijna niet naar huis gekund deze week.

Protocolziekte van huisartsen kan zorgen voor meer lijden bij patiënt 
Normal_thuiszorg Huisartsen zijn tegenwoordig zo gefocust op het volgen van protocollen, dat dit wel eens in het nadeel van de patiënt kan werken. Dit stelt de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) in een onderzoek dat gisteravond is gepresenteerd.

Samenwerking nodig voor betere kansen jongeren na verblijf instelling
Normal_geld Het lukt nog niet overal om een sluitende keten van hulp en ondersteuning voor jongeren te organiseren na een verblijf in een residentiële instelling of een justitiële jeugdinrichting. Voor deelname aan de maatschappij hebben juist deze jongeren zorg en ondersteuning nodig bij het organiseren van woonruimte, school en werkzaamheden.

Zorgpension oplossing voor zieke oudere die nog niet naar huis kan
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Ouderen die niet langer in het ziekenhuis behandeld hoeven worden maar nog niet alleen naar huis kunnen, zouden vaker terecht moeten kunnen in een zorgpension. Daar krijgen zij zorg en begeleiding zodat zij binnen korte tijd alsnog naar huis kunnen. Nu liggen ziekenhuizen vol met ouderen in deze situatie, wat een hoop geld kost en niet optimaal is voor de patiënt.

Tweede Kamer stemt in met Praktijkroute en beschut werk voor arbeidsbeperkten
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Vrijwel de voltallige Tweede Kamer heeft gistermiddag ingestemd met een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) waarmee mensen met een arbeidsbeperking meer kansen krijgen. Het gaat om de zogenoemde Praktijkroute.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
De kunst van het 'nee' zeggen

Twee maal in mijn leven maakte ik het mee dat iemand pontificaal "nee" zei toen ik vroeg of ik aan het tafeltje in het café erbij mocht zitten. Nou ja de eerste keer was letterlijk "no". Zo'n dertig jaar geleden kwam ik in het Americain in Amsterdam en zag één stoel vrij bij een tafeltje waar al een man zat. 'May I please join you?' vroeg ik netjes. 'No' was het simpele maar zeer duidelijke antwoord. Met bonzend hart ging ik ervandoor. Tja... ik kon nu wel zeggen dat ik ooit met Sean Connery had gesproken.

De tweede keer was vorige week. Ik raakte in gesprek met een vrouw in de Roos die ik al jaren van gezicht ken. Van het vrouwenhuis nog in mijn jonge jaren en later ook op andere plekken. We waren prettig in gesprek.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to nadine@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp