Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 10/2017
Headlines

500.000 euro voor onderzoek naar hart- en vaatziekten vrouwen 
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534De Hartstichting kent samen met ZonMw 500.000 euro toe aan vijf nieuwe onderzoeken die meer kennis gaan opleveren over hart- en vaatziekten bij vrouwen. Deze investering vindt plaats binnen het Kennisprogramma Gender & Gezondheid van ZonMw

Vijf zorgverzekeraars vergoeden e-healthprogramma HartWacht
Normal_duurNa Zilveren Kruis, gaan nu ook VGZ, DSW, ONVZ en de Friesland Zorgverzekeraar het e-healthprogramma HartWacht volledig vergoeden. HartWacht is een programma waarmee patiënten thuis een hartfilmpje kunnen maken die vervolgens gedeeld wordt met de cardioloog.

VNG: 'Keukentafelgesprek alleen nodig bij eerste zorgaanvraag'   
Normal_van_rijn Als het aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ligt, is het niet nodig om een keukentafelgesprek te voeren met inwoners die al bekend zijn bij de sociale instanties. Dat laat de vereniging weten.

'Hulpverlener praat te vaak niet familie van verwarde patiënt' 
Normal_thuiszorg Ypsilon is de vereniging voor familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. Wies van den Nieuwendijk is bestuurslid van de vereniging en moeder van een zoon met psychische problemen.

Volgende gemeente zegt contract met rolstoelleverancier Welzorg op  
Normal_geld Hulpmiddelenleverancier Welzorg is nog een klant kwijt. De gemeente Utrecht laat weten het contract met de organisatie per 1 april op te zeggen. Welzorg is één van de vier organisaties waar Utrecht een overeenkomst mee heeft voor het verstrekken van hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking.

Gratis naar Zorgtotaal? Meld je nu aan!
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Hoewel de methode in het buitenland vaker wordt toegepast, heeft een moeder vorige week voor het eerst zelf haar kind via een keizersnede uit haar buik gehaald. Het Diakonessehuis in Utrecht stemde in met het verzoek van de vrouw.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Blog
Over van complimenten genieten en er niet afhankelijk van zijn

Van de week vertelde iemand me dat hij niet wordt gewaardeerd op zijn werk. Hij zet zich volledig in en voelt zich verantwoordelijk, maar krijgt het nooit te horen. Om vier uur in de ochtend begint hij al te malen en ik zag aan hem dat hij niet ver van een burn-out af is. Er zitten natuurlijk nog meer kanten aan het verhaal. Nu wil ik het hebben over de gemiste waardering.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp