Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 3/2015
Headlines
Zelfbeschadiging verdient meer aandacht in hulpverlening
Hulpverleners weten niet altijd hoe ze moeten omgaan met patiënten die zichzelf beschadigen. Hoewel zelfbeschadiging vrij vaak voorkomt, worden niet alle gevallen accuraat opgepakt en geregistreerd.
Te veel zorgmeldpunten
De veranderingen in de zorg hebben geleid tot een wildgroei aan meldpunten waar mensen terecht kunnen met vragen en klachten over de zorg. 
'Gebrek aan beweging dodelijker dan ernstig overgewicht'
Het krijgen van te weinig lichaamsbeweging is in Europa mogelijk twee keer zo vaak de oorzaak van vroegtijdig overlijden als obesitas. Dat hebben Britse onderzoekers van de Universiteit van Cambridge aangetoond in een langlopende studie onder 300.000 volwassenen. 
'Circumcisie na de geboorte geeft hogere kans op autisme'
Jongetjes die na de geboorte zijn besneden ontwikkelen vaker een stoornis in het autismespectrum dan jongens die hun voorhuid mochten houden. Dat concluderen Deense onderzoekers van het Statens Serum Instituut in Kopenhagen
'Informatie aan patiënten moet beter, maar niet verplicht schriftelijk'
Het wordt wordt niet verplicht voor artsen om patiënten vooraf schriftelijk te informeren over een operatie of behandeling. Een burgerinitiatief voor een dergelijke verplichting voor artsen wordt vandaag in de Tweede Kamer besproken, maar zal niet voldoende steun krijgen.   
FNV vindt geen gehoor voor kritiek op misleidende zorgspots
Het ministerie van Volksgezondheid zendt misleidende spotjes uit op radio en tv over de bezuinigingen en veranderingen in de zorg en de minister van Volksgezondheid Edith Schippers is doof voor kritiek.   
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Liefde voor jezelf, egoïstisch of niet?
Het wordt de laatste jaren zo vaak gezegd: je moet eerst van jezelf houden. Vaak schuurt dat wat in de maag... egoïsme, alleen aan jezelf denken, ikke en de rest kan stikke. Mensen kijken soms wat onzeker als ze het horen zeggen. Hoe doe je dat in Godsnaam van jezelf houden?
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.