Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 3/2017
Headlines

Administratieve verplichting is ergernis van veel pgb-houders
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Meer dan zestig procent van de mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) vindt de administratieve verplichtingen belastend. Iedereen die gebruikt maakt van de regeling moet daar zelf papierwerk voor invullen en bijhouden.

Longfonds: 70 procent Nederlanders onderschat schade door ongezonde lucht
Normal_duurHDe lucht die Nederlanders inademen, is op de meeste plekken ongezond. Vanaf vandaag kan iedereen de luchtkwaliteit op zijn of haar locatie direct zelf checken met zijn mobiele telefoon op longfonds.nl/gezondelucht.

Minder koopkracht door stijging van zorgpremie in 2017 
Normal_van_rijn Nederlanders hebben in 2017 gemiddeld minder te besteden. Dit komt onder andere door de stijging van de zorgpremie en omdat de meeste pensioenen niet geïndexeerd worden. Ook de prijzen van levensmiddelen zijn dit jaar omhoog gegaan.

'Kind twee tot drie keer per week wassen is genoeg'
Normal_thuiszorg Jonge kinderen hoeven niet dagelijks onder de douche of in bad. Dat zegt dermatoloog Marjolein Leenarts. Door een kind dagelijks te wassen, wordt de huid eigenlijk te schoon. Dat houdt vooral in dat de vette laag die de huid beschermt als het ware wegvaagt.

'Wachttijden in ggz voldoen aan treeknormen'
Normal_geld Onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft aangetoond dat de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) voldoen aan de officiële treeknormen. Hierin staat binnen welke tijd een patiënt recht op zorg heeft.

'Hersenscan voorspelt beperkingen bij te vroeg geboren baby' 
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Canadese onderzoekers hebben ontdekt dat een hersenscan kan achterhalen of premature baby’s later problemen krijgen met leren of bewegen. De schade die zij tijdens hun onderzoek vonden in de witte stof, voorspelt bepaalde beperkingen op 1,5-jarige leeftijd.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
Druk op spoedeisende hulp zorgwekkend: 'Als niets verandert, gaat het een keer mis'

Het aantal afdelingen voor spoedeisende hulp (SEH) zal vermoedelijk de komende jaren verder afnemen. Tegelijkertijd is sprake van overmatige drukte op de resterende SEH’s. Ambulancepersoneel met patiënten moeten soms op de gang wachten tot er een bed vrij komt of worden doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. De druk op de SEH’s neemt toe.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp