Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 27/2014
Headlines
Erfelijkheid en omgeving even belangrijk bij autisme
Bij het ontwikkelen van autisme blijken omgevingsfactoren een even grote rol te spelen als genetische, erfelijke factoren. Dat blijkt uit een Zweeds/Engels onderzoek waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association (JAMA).
Kinderen met aandoening geweerd door scholen
Kinderen met een handicap, een chronische ziekte of een stoornis worden geweigerd door scholen. Hiermee gaan zij in tegen de Wet passend onderwijs, waarin staat dat ieder kind recht heeft op een plaats in het onderwijs. Het programma Nieuwsuur besteedde gisteren aandacht aan het probleem, dat vooral kinderen treft die van het primair onderwijs overgaan naar het voortgezet onderwijs. 
Kentalis lanceert website voor kinderen en jongeren met TOS
Een gehoortest, is dat eng? Wat is autisme precies? Wat als een kind niet goed hoort én niet goed ziet? Of als het moeite heeft met het begrijpen van taal? Speciaal voor kinderen en jongeren heeft Kentalis de website hoikentalis.nl ontwikkeld.
Melkstructuur als blauwdruk bij nieuwe drinkproducten voor prematuren
De structuur van melk blijkt bruikbaar voor het ontwikkelen van nieuwe drinkproducten voor te vroeg geboren baby's of tegen obesitas. Met de ontdekking van de melkstructuur is er nu een blauwdruk voor de ontwikkeling van nieuwe melkproducten en dranken.
Driekwart zorginstellingen verwacht omzetdaling als gevolg overheveling AWBZ
Driekwart van de zorginstellingen verwacht komend jaar een daling in de omzet. De sterkste daling, van 4,8 procent, wordt verwacht in de  gehandicaptenzorg. 100 procent van de ggz-instellingen en 74 procent van de VVT-aanbieders verwacht daarnaast de zorginkoop deadline van de gemeenten niet te halen.
Drie keer meer kans op COPD door meeroken
 Dat meeroken de kans op longkanker, astma en hart- en vaatziekten vergroot was al bekend. In een Zweeds onderzoek is nu ook het verband aangetoond tussen meeroken en de ongeneeslijke longziekte COPD. Meerokers hebben tot drie keer meer kans om COPD te ontwikkelen,
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
De afgelopen tijd ging het niet goed met mij. In mijn hoofd was er een oorlog van stemmen. Vaak negatief. Alle mooie projecten waar ik aan meewerkte werden met de grond gelijk gemaakt door die vervelende stemmen in mijn hoofd. Ik ging er in geloven. Alles waarvan ik dacht: 'dat wordt prachtig' veranderde in iets negatiefs. Die stemmen beïnvloedde mijn stemming. Ik werd somber. Dagen werden langer en ik had steeds meer moeite om de dag goed door te komen. Ik ging zelfs verlangen naar de dood...
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.