Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 7/2017
Headlines

'Maak stemmen toegankelijk voor mensen met beperking'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Een groot aantal Nederlanders met een lichte verstandelijke beperking (LVB) heeft moeite met stemmen omdat ze niet begrijpen hoe dat moet. Op de Landelijke Kiezersdag op 11 februari riepen organisaties de politiek op om deze mensen het recht te geven iemand mee te nemen in het stemhokje.

Steeds meer kinderen groeien op in armoede
Normal_duurHet aantal kinderen dat in een gezin opgroeit dat van een bijstandsuitkering moet rondkomen is gestegen tot 225.700 kinderen. In een aantal gemeenten ontstaat een duidelijke tweedeling tussen wijken waar kinderen in armoede opgroeien en wijken waar kinderen in een gunstiger milieu opgroeien.

Kamer neemt Wet verplichte ggz aan 
Normal_van_rijn De Tweede Kamer heeft akkoord gegeven op de Wet verplichte ggz. Onderdeel van de wet was de observatiemaatregel, een plan van minister Schippers om verwarde personen verplicht drie dagen op te nemen ter observatie.

Onderzoek bevestigt: steeds meer ouderen hebben acute zorg nodig
Normal_thuiszorg Steeds meer ouderen hebben acute zorg nodig. Vorig jaar belandden er 116.000 meer 65-plussers op de spoedeisende hulp (SEH) dan in 2015. In Amsterdam nam het aantal ouderen op de SEH toe met 5.800, zo blijkt uit onderzoek van bureau Fluent.

Opnamestops spoedeisende hulp AMC en VUmc vorig jaar verdubbeld 
Normal_geld Het aantal opnamestops op de spoedeisende hulpafdelingen (SEH’s) in Noord-Holland en Flevoland is vorig jaar verdubbeld ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), regio AMC en VUmc.

 Diabetes-sensor mogelijk in basisverzekering na ontwikkelen richtlijnen
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Het wordt voor diabetespatiënten wellicht mogelijk om hun bloedsuikerwaarde voortaan met een sensor op de huid te meten. Hierdoor is het niet langer nodig om meerdere keren per dag in de vinger te prikken.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Blog
De Vlaam

Zo werd hij genoemd in het dorp. Mijn cliënt kwam uit Vlaanderen. De reden dat hij uit Vlaanderen is vertrokken, is een bizar verhaal. Een verhaal dat iets over hem zegt. Ik heb helaas maar een paar woorden met hem kunnen wisselen. De taal en zijn ziek zijn bemoeilijkten een gesprek. Erg spijtig, want hij had nog zoveel levensverhalen. 

Palliatief zorgverlener Liza vertelt in haar nieuwe blog over de man die door mensen de Vlaam werd genoemd.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp