Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 23/2014
Headlines
Meer kans op Alzheimer door chronisch slaaptekort
De onderzoekers uit Nijmegen ontdekten dat een 'verkeerd' eiwit minder snel wordt afgebroken bij personen die een nacht wakker blijven. Wanneer dit zogeheten amyloïdbèta-eiwit zich in de hersenen opstapelt, kan dit een risicofactor worden voor het ontstaan van Alzheimer.
Autisme mogelijk al vanaf zes maanden te herkennen
De eerste aanwijzingen dat een baby autisme heeft zijn soms al vanaf de zesde maand zichtbaar. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers van de Yale Universiteit in Connecticut. Zo blijken baby’s die wegkijken wanneer tegen hen wordt gepraat meer kans te hebben op het ontwikkelen van autisme.
Sportbonden starten anti-pest campagne 'Sportief met Sociale Media'
Sportbonden gaan het pesten op sportverenigingen aanpakken. In toenemende mate krijgen sportverenigingen te maken met cyberpesten onder hun (jonge) leden; dat is pesten via sociale media zoals WhatsApp en Twitter. Om jeugdleden te leren hoe ver ze kunnen gaan start de campagne 'Sportief met Sociale Media'.
Meeste gemeenten krijgen minder geld voor Wmo dan verwacht
Het merendeel van de Nederlandse gemeenten krijgt minder geld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) dan waar rekening mee is gehouden. Het verschil kan oplopen tot ruim 100 euro per inwoner, zo blijkt uit de vrijdag verschenen meicirculaire.
Wandeltocht voor onderzoek naar ongeneeslijke hersenziekte CAA
Vandaag is Jan Fens (53) vanaf Schiphol naar Zuid-Frankrijk vertrokken voor een 750 kilometer lange wandeling naar Santiago de Compostella. Jan onderneemt de tocht, wetende dat hij door de nog onbekende hersenziekte CAA met een tikkende tijdbom in zijn hoofd loopt. 
Wetenschappers ontcijferen kanker met nieuwe techniek
Wetenschappers van Maastricht UMC+ en MAASTRO Clinic hebben een techniek ontwikkeld om het verloop van kanker bij patiënten te voorspellen met behulp van medische beeldvorming. Door het toepassen van zogeheten 'radiomics' kan voor het eerst een visuele vingerafdruk worden gemaakt met gedetailleerde informatie van een tumor.  
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Advertorial
Zomerkorting op kalknagelbehandeling bij DC Klinieken
Veel mensen hebben last van kalknagels. Zeker in de zomermaanden is dit een vervelende aandoening. DC Klinieken heeft een veilige en effectieve manier om kalknagels te behandelen, waarbij lasertherapie wordt ingezet. Cliënten die geïnteresseerd zijn in een kalknagelbehandeling kunnen terecht bij DC Klinieken Voorschoten en DC Klinieken Oud Zuid in Amsterdam.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.