Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 36/2016
Headlines
Niet genoeg budget voor 2016 om Wlz te dekken
Normal_duur Veel zorginstellingen krijgen van het zorgkantoor te horen dat er niet genoeg budget voor de Wet langdurige zorg (Wlz) is om alle zorg te vergoeden. Brancheorganisatie Actiz krijgt van steeds meer zorgaanbieders signalen over het te krappe budget en trekt daarom aan de bel.

Topbestuurders van zorgverzekeraars zien salaris verder dalen
Normal_van_rijn Bestuursvoorzitters van zorgverzekeraars zagen hun salarissen de afgelopen jaren steeds verder dalen. De daling loopt in lijn met de Wet Normering Topinkomens (WNT) die er voor moet zorgen dat bestuurders niet meer dan een bepaalde grens mogen verdienen.

'Seks tijdens ivf-traject vergroot kans op bevruchting'
Normal_thuiszorg Het hebben van seks tijdens een ivf-traject kan de kans op een bevruchting vergroten. De sperma van de man blijkt het immuunsysteem van de vrouw voor te bereiden op een zwangerschap.

'Kans is groot dat eigen risico komende jaren weer omhoog gaat'
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen Volgens universitair hoofddocent Gezondheidseconomie Marco Varkevisser, verbonden aan de Erasmus Universiteit, is de kans groot dat het eigen risico de komende jaren toch omhoog gaat.

Autisme bij vrouwen vaak laat herkend
Normal_geld Uit onderzoek van de Britse National Autistic Society blijkt de autisme lastig te herkennen is bij vrouwen. Zij krijgen vaak pas een late diagnose, terwijl het bij mannen veelal op jonge leeftijd wordt vastgesteld.

Gemeente scheldt eigen bijdrage Wmo van 3.000 Eindhovenaren kwijt
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Bij zo’n drieduizend inwoners van de gemeente Eindhoven wordt de eigen bijdrage over de Wmo-vergoeding kwijtgescholden. Dit heeft de Eindhovense gemeenteraad besloten omdat het innen van de eigen bijdrage een ingewikkeld en tijdrovend proces is.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Kortingsactie
Met 50 euro korting naar jaarcongres HRM in de Zorg

Ook dit jaar is weer het jaarcongres ‘HRM in de Zorg’, van organisator CKC Seminars. Op dinsdag 20 september komen HR-directies en – managers weer samen om te praten over HR in de zorgsector. Wilt u aanwezig zijn bij dit congres? Gebruik de kortingscode Zorg16-50k-NatZorg en krijg 50 euro korting + tweede persoon gratis!

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp